mertakbaş' Alıntı:Konuyu baştan sona gözden geçirdim. Derdimi en iyi Serkan Bey anlar tahminimce
Araç şu an 6006 km de ve 7.9lt lerden 7.2lt ye kadar düşebildim. Servise uğrayıp yeni yazılım (ya da şoklama artık her ne ise) yapılmalı mıdır? 5.9 lt görenler falan var, gözlerim yaşarıyor
*Eski aracımız 1.6 Benzinli Twinport Astra bile 7.5Lt ortalamaya sahipti; dizel aracımız var, maşallah hep 8.0 lt ye yakın seyrediyoruz. ;D
*Araç sürekli 2wd kullanılıyor bu arada.
softdevel' Alıntı:Denizli'den gebze'ye gittim.602km sürdü. yolun yarısında klima kullandım. eşya yoktu, yalnızdım.Hayatımda ilk defa tasarruf modunda araba kullandım. kamyonlar dışında bir araç geçtiğimi hatırlamıyorum.
Ortalama saatte 85'le gittim. 2500 devrin üzerine mümkün mertebe cıkmamaya calıstım.2000 devirden aşağı düşünce vites küçülttüm.
Valla benim 4x2 dci'in yol bilgisayarı beni yemiyorsa;
4.5l ortalamayla geldim. katalog degerlerinden aşağıda çıkması normal mi bilmiyorum.
Bu arada bi katkısı oldu mu bilmiyorum ama yola cıkmadan önce mazot alırken,würth'ün mazot katkısından koydum.
Boğaziçi Köprüsü'nün kilit trafiğinde 7.8 lt leri görünce, ekonomikleşme çabaları görüyorum ;DSERKANEFE' Alıntı:ben yakın bir zamanda uzun yola çıkıcam,çok sakin kullanmayı düşünüyorum, bakalım yakıt değerleri neleri göstericek.
mertakbaş' Alıntı:Boğaziçi Köprüsü'nün kilit trafiğinde 7.8 lt leri görünce, ekonomikleşme çabaları görüyorum ;D
ertansahin' Alıntı:arkadaşlar yakıt konusunda az görmek istiyorsanız ümit bey in dediği gibi çok uzun olmayan bir yolda yol bilgisayarı bilgilerini sıfırlayın ve ortalama yakıt tüketim ekranına gelene kadar bir kaç kez tıklayın sonra gaza hafif dokunuşlarla giderken ekranda (4x4ler için konuşuyorum) 4litreyide 4.5 litreyide görürsünüz...
lakin araç yakıt miktarı ile kimse kimseyi kıyaslamasın ve 4x4 ler için de şehir içinde 7 nin altını yakıyorum demesin öyle bir gerçek yok şehir dışında bile 6,5 litrenin altını bulmak çok zor ve sabır ister daha az yakana ödül mü var niye kasıyorsunuz ki... sonuçta bu araba şehir içi 7-7,5 şehir dışı 6,5-7 arasında yakıyorrrrr. şehir efsanelerine kulaklarınızı kapayın.
saygılar...
bu arada uzun yolda babama vermistim 90-110 arası gitmiş hep,ben uyurken, 5.9 görmüş adam
veteriner' Alıntı:4*4 olanı 4*2 modunda kullansanız yakıt tüketimi 4*2 ile aynı olmuyor mu? Fark neden?
dtfevzi' Alıntı:selamlar,başka bir forumda birisi 4x2 modeli ile izmirden depoyu doldurup istanbula geldiğini,istanbulda hallice gezdiğini ve tekrardan izmire dönüp gaziemirde tekrar depoyu doldurduğunu yazmış,mümkün mü acaba ?
olasiliksiz' Alıntı:5.5 civarını özel bir gayret sarfetmeden dizel motorlu toyota yaris görüyor. Biraz dikkat edince daha azını da görür.
dusterın üzerindeki lastiklerle bu biraz zor. büyük lastikleri çevirmenin bir maliyeti var. rüzgar direnci, ağırlık vs de derseniz, bir miktar kayıp olacak tabi.