Dacia Duster Yakıt Tüketim Tecrübeleri (Fuel Consumption)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TTamer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 355
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 133,450
Ynt: Dacia Duster Yakıt Tüketim Tecrübeleri (Fuel Consumption)

çünki araç yerinden ok gibi fırlıyor :smiley: ümit bey bana deneyin demişti bende denedim, cidden dediği kadar var.

Etiketler

Konuyu baştan sona gözden geçirdim. Derdimi en iyi Serkan Bey anlar tahminimce :D
Araç şu an 6006 km de ve 7.9lt lerden 7.2lt ye kadar düşebildim. Servise uğrayıp yeni yazılım (ya da şoklama artık her ne ise) yapılmalı mıdır? 5.9 lt görenler falan var, gözlerim yaşarıyor :D
*Eski aracımız 1.6 Benzinli Twinport Astra bile 7.5Lt ortalamaya sahipti; dizel aracımız var, maşallah hep 8.0 lt ye yakın seyrediyoruz. ;D
*Araç sürekli 2wd kullanılıyor bu arada.

mertakbaş' Alıntı:
Konuyu baştan sona gözden geçirdim. Derdimi en iyi Serkan Bey anlar tahminimce :D
Araç şu an 6006 km de ve 7.9lt lerden 7.2lt ye kadar düşebildim. Servise uğrayıp yeni yazılım (ya da şoklama artık her ne ise) yapılmalı mıdır? 5.9 lt görenler falan var, gözlerim yaşarıyor :D
*Eski aracımız 1.6 Benzinli Twinport Astra bile 7.5Lt ortalamaya sahipti; dizel aracımız var, maşallah hep 8.0 lt ye yakın seyrediyoruz. ;D
*Araç sürekli 2wd kullanılıyor bu arada.

Eyvallah dostum :smiley: ben daha önceki mesajlarda 70000 yazmısım 7000 km olcaktı o bu arada onu belirtiriyim, yani benim araç 7000 km civarı yakıtı düşürmeye başladı siz 6000'lerde düşürdüğünü söylüyorsunuz buda bir avantaj olarak gözüküyor.Aracınız 1000 km 'den sonra daha da az yakıcak eminim,en azından 6.9 'larak adar düşür tahminimce. Şimdi benim araç 7.8 lt benzin gördüğü zamanlar(şehir içi) şehir dışında da (5.9) görüyordu.. Şimdi aracım şehir içi 6.9 civarı görüyor, oran orantı yaparsak şehirdışında da bu araç şuan 5.5 civarı bir yakıt tüketimi yapıcaktır.Yani burda 5.5 gören kişiler ya istanbul dışında yaşayan insanlar(trafiksiz ortam) yada uzun yol yapan kişiler. Bende 2wd kullanıyorum sürekli bu arada..

Araç'a chip uygulaması yakıt tüketimini düşürüyor ama ama ama motor : bu uygulamanın kattığı performansla ilgili olarak dizayn edilmediği için, motorun yılından,zamanından yiyor..Bence pek sağlıklı değil,hemde hiç..

Sizin araçta eminim belli bir süre sonra normal(arada basarak) 6.9 görücektir..

Denizli'den gebze'ye gittim.602km sürdü. yolun yarısında klima kullandım. eşya yoktu, yalnızdım.Hayatımda ilk defa tasarruf modunda araba kullandım. kamyonlar dışında bir araç geçtiğimi hatırlamıyorum.

Ortalama saatte 85'le gittim. 2500 devrin üzerine mümkün mertebe cıkmamaya calıstım.2000 devirden aşağı düşünce vites küçülttüm.
Valla benim 4x2 dci'in yol bilgisayarı beni yemiyorsa;
4.5l ortalamayla geldim. katalog degerlerinden aşağıda çıkması normal mi bilmiyorum.
Bu arada bi katkısı oldu mu bilmiyorum ama yola cıkmadan önce mazot alırken,würth'ün mazot katkısından koydum.

softdevel' Alıntı:
Denizli'den gebze'ye gittim.602km sürdü. yolun yarısında klima kullandım. eşya yoktu, yalnızdım.Hayatımda ilk defa tasarruf modunda araba kullandım. kamyonlar dışında bir araç geçtiğimi hatırlamıyorum.

Ortalama saatte 85'le gittim. 2500 devrin üzerine mümkün mertebe cıkmamaya calıstım.2000 devirden aşağı düşünce vites küçülttüm.
Valla benim 4x2 dci'in yol bilgisayarı beni yemiyorsa;
4.5l ortalamayla geldim. katalog degerlerinden aşağıda çıkması normal mi bilmiyorum.
Bu arada bi katkısı oldu mu bilmiyorum ama yola cıkmadan önce mazot alırken,würth'ün mazot katkısından koydum.

Bahsettiğiniz kullanım şekliyle 4,5 lt gayet normal, aynı miktarı ben 4x4'le çok uzun olmayan yolda gördüm. Kısacası bu araçlar sakin kullanım şartıyla uzun yolda acayip az yakıyorlar ;)

ben yakın bir zamanda uzun yola çıkıcam,çok sakin kullanmayı düşünüyorum, bakalım yakıt değerleri neleri göstericek.

SERKANEFE' Alıntı:
ben yakın bir zamanda uzun yola çıkıcam,çok sakin kullanmayı düşünüyorum, bakalım yakıt değerleri neleri göstericek.
Boğaziçi Köprüsü'nün kilit trafiğinde 7.8 lt leri görünce, ekonomikleşme çabaları görüyorum ;D

mertakbaş' Alıntı:
Boğaziçi Köprüsü'nün kilit trafiğinde 7.8 lt leri görünce, ekonomikleşme çabaları görüyorum ;D

hocam o gün 4x4, 4x2, Auto'da araçları kullandık o yüzden 7.8 gördük :smiley: ertesi gün ben yine kayışdağına gittim cam rüzgarlıkları için, 7.0 gördüm yol bomboştu pazar günü,biraz asıldım araca :smiley:

arkadaşlar yakıt konusunda az görmek istiyorsanız ümit bey in dediği gibi çok uzun olmayan bir yolda yol bilgisayarı bilgilerini sıfırlayın ve ortalama yakıt tüketim ekranına gelene kadar bir kaç kez tıklayın sonra gaza hafif dokunuşlarla giderken ekranda (4x4ler için konuşuyorum) 4litreyide 4.5 litreyide görürsünüz...
lakin araç yakıt miktarı ile kimse kimseyi kıyaslamasın ve 4x4 ler için de şehir içinde 7 nin altını yakıyorum demesin öyle bir gerçek yok şehir dışında bile 6,5 litrenin altını bulmak çok zor ve sabır ister daha az yakana ödül mü var niye kasıyorsunuz ki... sonuçta bu araba şehir içi 7-7,5 şehir dışı 6,5-7 arasında yakıyorrrrr. şehir efsanelerine kulaklarınızı kapayın.

saygılar...

ertansahin' Alıntı:
arkadaşlar yakıt konusunda az görmek istiyorsanız ümit bey in dediği gibi çok uzun olmayan bir yolda yol bilgisayarı bilgilerini sıfırlayın ve ortalama yakıt tüketim ekranına gelene kadar bir kaç kez tıklayın sonra gaza hafif dokunuşlarla giderken ekranda (4x4ler için konuşuyorum) 4litreyide 4.5 litreyide görürsünüz...
lakin araç yakıt miktarı ile kimse kimseyi kıyaslamasın ve 4x4 ler için de şehir içinde 7 nin altını yakıyorum demesin öyle bir gerçek yok şehir dışında bile 6,5 litrenin altını bulmak çok zor ve sabır ister daha az yakana ödül mü var niye kasıyorsunuz ki... sonuçta bu araba şehir içi 7-7,5 şehir dışı 6,5-7 arasında yakıyorrrrr. şehir efsanelerine kulaklarınızı kapayın.

saygılar...

ertanşahin, şehir dışı 90 km/saatte 5.5 civarı tutuyor azizim. Birkaç defa denedim.

selamlar,başka bir forumda birisi 4x2 modeli ile izmirden depoyu doldurup istanbula geldiğini,istanbulda hallice gezdiğini ve tekrardan izmire dönüp gaziemirde tekrar depoyu doldurduğunu yazmış,mümkün mü acaba ?

bu arada uzun yolda babama vermistim 90-110 arası gitmiş hep,ben uyurken, 5.9 görmüş adam

5.5 civarını özel bir gayret sarfetmeden dizel motorlu toyota yaris görüyor. Biraz dikkat edince daha azını da görür.
dusterın üzerindeki lastiklerle bu biraz zor. büyük lastikleri çevirmenin bir maliyeti var. rüzgar direnci, ağırlık vs de derseniz, bir miktar kayıp olacak tabi.

veteriner' Alıntı:
4*4 olanı 4*2 modunda kullansanız yakıt tüketimi 4*2 ile aynı olmuyor mu? Fark neden?

Abdullah bey, sizi de davet ettiğimiz ama gelemediğiniz Karagöl'e, Olguncandan bey ile beraber gittik. Bildiğiniz gibi benim araç 4x2, Olguncandan bey'in aracı 4x4. Dönüş yoluna çıkmadan gölde yol bilgisayarlarını sıfırladık. Denizli'ye vardığımızda kontrol ettik. Benim aracın %15 daha az yaktığını gördük. Gerekçesi mi, işte onu bilmiyorum ;)

dtfevzi' Alıntı:
selamlar,başka bir forumda birisi 4x2 modeli ile izmirden depoyu doldurup istanbula geldiğini,istanbulda hallice gezdiğini ve tekrardan izmire dönüp gaziemirde tekrar depoyu doldurduğunu yazmış,mümkün mü acaba ?

Bahsettiğiz İzmir-İstanbul arası yol 570 km. Anlattığınız gezinin sonunda 1250-1300 km yol yapmış olması gerekir ki mümkün değil. Ben geçen ay ( Karadeniz yaylaları dahil ) 4500 km yol yaptım, ortalamam 6.0 lt / 100 km oldu. Düz yolda, 100 km civarı hızlarda gittiğimde ise sanırım 5.2 - 5.5 lt/ 100 km olacaktır.

olasiliksiz' Alıntı:
5.5 civarını özel bir gayret sarfetmeden dizel motorlu toyota yaris görüyor. Biraz dikkat edince daha azını da görür.
dusterın üzerindeki lastiklerle bu biraz zor. büyük lastikleri çevirmenin bir maliyeti var. rüzgar direnci, ağırlık vs de derseniz, bir miktar kayıp olacak tabi.

Valla aracımı çok iyi tanıyorum artık genel ortalama 100-110 gittiğim taktirde aracımın en az yakıt tüketimi olan 5.9 gösteriyor, bundan aşağısana indiremedim birde 90 km hızla gitmeyi denicem bakalım ne kadar inicek bilmiyorum ama oda inse inse heralde 5.7 olarak iner. Bu arada aracım 4x4.

Ayrıca ben istanbuldan fulleyip, memleketim aydına (genel ortalama hız 140-150 izmir aydın otobanında son sürat 170 - ...) klima devamlı açık araçta 4 kişi ve araçtaki yüklerle memlekete varıyorum, Aydın'da 100 km daha mesafe kattettikten sonra yakıt göstergesi yanmaya başlıyor. Bu arada ortalama yakıt tüketimi max 7.0-7.2 oluyor bu hızlarda.

Aracım şehir içinde 7.2 'nin üstüne çıkmıyor

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri