Dacia Duster Off Road Testi (Sözde)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TERRANO 1. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 115
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 49,807
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Dacia Duster Off Road Testi (Sözde)

Bizimde burada tartıştığımız bu zaten.Vay efendim siz nie aldınız? Ne işinize yarayacak?Çok para vermişsiniz gibi hüküm vermek değil.Her konuda olduğu gibi bunda da herkes görüş sunuyor..

Etiketler

olasiliksiz' Alıntı:
O crossover değil miydi? İsmi ateşli olsun belki daha çok satar muhabbetine mi crossfire olmuş?

Neyse.. serkanın da söylediği doğru araç crossover. her ne kadar dacia web sitesinde gerçek arazi aracı olarak pazarlasa da.. herkes gerçek arazi aracı kullanmak zorunda değil, viraj hakimiyeti de önemli. Mesela benim aracı da (toyota rav4) pek sevmezler bu sitede. Arazi aracı değilmiş. Bence de değil, ama tam olması gerektiği gibi.

kusura bakma çok yoğunlukta kafamda binlerce kod uçuşurken yazdım..4x4 değer değmez parası filan kimine göre iphone değer kimine görede 16.000 dolarlık fildişi Blackberyy,bu da kimseyi ilgilendirmez. Sen bu blackberyy alan adama değmez değmez diye 10 kere tekrarlarsan heralde adam da ucube değilse suratının ortasına bitane indirir.. Bizene 4x4 muhabbetlerinden burda Beyaz Q7 'si ile offroad yapan olmadığı gibi, sıfır alacağı arabayıda offroad yapan olmadı olmayacaktırda(bahsettiğim hard offrad) ki ben bile olursa hafif arazi şartlarında geziye katılabilirim, onun haricinde sevdalısı olsaydım offroad 'ın gider bitane eski araba alıp revize eder,Allah yarattı demeden de kullanırdım. Bunlar boş işler..

SERKANEFE' Alıntı:
ben arabama kağnı diyorum mesela, 4x4 aldım çünki yamaç paraşütü yapmayı planlıyorum taşlı topraklı karlı yollarda sağlam yol alsın amaç bu, ağır offroad niye yapiyim neden yapiyim, zevk almıyorum ki, benim aracım benim istediğim yükü alsın, hafif çamurlu yollarda taşlardan vb gibi diğer araçlara oranla kolay geçsin yeter.. Ayrıca aracım 4x4.. Memlekette her şekilde kullandım aracı mesela bi tarladan geçmem gerekiyordu çatır çatır geçtim, çamurlu bi tarladan geçmem gerekiyordu rahat geçtim, boluda kar vardı 4x4 mode'da yrahat yol aldım,BİTTİ..Ötesinin benim için gram kadar önemi yok..

HEEEE BEN İSTERSEM !!!!

bu araca deli gibi bir para döküp, en baba offroad aracı yapar, karşınıza çıkarım.. Bir kendinize sorun bakalım gerekli donanımlar ve maddiyat harcandığında hangi araç offroad olamaz..

Yani boş beleş bir konu başlığı çekememezlikten başka hiç birşey değil..

arkadaşlar konuyu ben açtım
destuurun çekemeyecek bir yeri yok onu söyleyeyim
benim arabam 87 24 yaşında 187 000 yol yapmış. ama arazide diyorum bakın toprak şose yolda değil en kral destura nal toplatır hala...
ayrıca deli gibi değil sadece 1000 tl all terrain lastiklere para harcadım.
birde bu var bana 150 tl ye mal oldu
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=68579.0
24 yaşındaki araba hala 45 50 derece meyile çıkıp inebiliyorsa kalite farkı var demektir...
ayrıca konunun en başında
(((konunun açılma sebebi dacia destuuur sahibi bir arkadaşın senin terranoyu
her türlü arazi koşulunda yerim diyen bir sivri zekalıdır.
bu dacia bayiileri bu araçları satarken müşterilerine ne diyorlar bilmem ama
alanlar kendisini nerdeyse bedavaya range rover,land caruser veya chevy s100 sahibi zannediyor..
arazide 85 mod niva veya samurai gelir yanından dalgasını geçerek geçer gider
bugüne kadar clio ya albea ya binen adamlara aciip arazi aracı ama bana göre
5 yıl sonra hepsi araba pazarında bedava satılmaya başlar....
2004 dacia solenza şunda 7 bin lira.....
biraz pazarlıkla 6 bin
inanmayan buyursun.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-dacia-acil-satilik-42075281/detay )))
demiştim yoksa
aynı kategorinin arabası değiller.
asfalt arabası asfaltta iyidir..
low vitesli li araçla birmidir arazide yarım kilit defrasiyelim bile yeter ona
benim konuyu açma sebebim yukarda belirtilmiştir.
KÜRŞAT ERGAN Bey in imzası şöyledir.
Benden hızlı gidebilirsin...Benden konforlu gidebilirsin...Ama ben HERYERE giderim !!!

sanırım anlaşılmıştır...

TERRANO 1.' Alıntı:
benim arabam ... en kral destura nal toplatır hala

Erkan Demirci senin yaşın kaç Allah aşkına?

Millet ne diyor sen ne diyorsun? Neden kalkıp Terranoyla karşılaştırıyorsun ki? Adamın teki sana Duster daha iyi dediyse git ona cevap ver. Bu daha iyi olmaz mı?

seninki kaç benimki 35
terranoyla kıyaslamadığımı yukarda yazdım
ayrıca çürük yumurta kokusuna 0 ın plastik kokusu diyerek siz kıyaslamışsınız arkadaşım
ben yeterince anlatamıyormuyum
yoksa almış olunanan duster lar şehir aracıdır diyorum o kadar.

Bak canım,

1- Duster'ı emolar gibi eğip büğüp Destuur yazma. İnsanlar yaşından şüphe duyar!
2- Terranoyla Duster'ı da karşılaştırma, bu da çok saçma olur. Onun videoları, Terranonun videoları, neyi anlatmaya çalışıyorsun?
3- Adamın teki sana laf atmış Duster Terranodan daha iyi diye. Git o adama cevap yaz sen. Burada bize anlatacağına...

1 emo ları tanımam senin tanıdığın varmı o köyden.senin profilinde yaşın gizli ....
2 ben anlayana koydum o videoları anlayan anlar ayrıca jimy de var orda ve destuurdan ucuz..
3 bu konunun sahibi benim benim konumu beğenmiyorsan cevap verme muhatap olma
çürük yumurta falan gibi terimler benim sahibi olduğum bir şeye hakaret hoş değil
4 dacia markasının. avukatlığı nedir bilemiyorum ,toz kondurmuyorsun neden rahatsız oldun anlayamadım yoksa ortaklardan birimisin dacia ya
5 bende TRABZON luyum bilinsin istedim...

Beyler önce bir sakinleşelim. neyin kavgasını yapıyorsunuz Allah aşkına??

Duster bir crossover cinsi araçtır. SERKANEFE arkadaşın tam da istediği gibi bir araçtır. Malzemelerini bagajına rahatça alacak, gitme istediği yere altını sürtmeden sıkışmadan falan gidecek. Onun dışında şehiriçin de gerek yakıt, gerek kullanım, gerek de vergi vs açısından binek otomobilin verdiği rahatlığın aynıısını yaşayacak. Ama belki ağır offroad yapamayacak, 60 cm kara gözü kapalı giremeyecek. Bence renault megane 2 gibi bir araç alacağına bu aracı tercih ederim. Ayrıca saplanan aracı çıkarmak için vinç, parmak kadar derinlikte traktör lastiği vs takılmayan her araç ağır offroad yapamaz.

Sadece benim bu Duster ile ilgili tek endişem, 5 yaşını geçtikten sonra eski Tata veya eski Dacialar gibi yıpranacak, dökülecek mi? Artık Renault üretimi olduğu için pek sanmıyorum. bence kullanıcılarının ihtiyacına hitap eden bir araç.

Arkadaşlar
zevkler ve renkler tartışılabilir, tecrübeler ve beklentiler tartışılabilir ama karşılıklı "saygı" üslübü çerçevesi içinde olmak şartı ile. Dolayısı ile sizlerden ricam lütfen tartışmalardaki üslübümüza dikkat edelim. Edelim ki, tartışılan "fikirlerimiz/görüşlerimiz" olsun..
herkese iyi akşamlar dilerim, reha

mesela bizde TERRANO(HURDADAN NAMELER) diye bir başlık açsaydık mesela, duster sayfaları var bu forumlarda git oraya dostum oku, çok çok çok tartışıldı 62 sayfa hem içerik hem tartışma hemde teknik detaylar var babalar gibi..Hangi birini okudun? Kestirip atması kolay araçları. Hea ben konu açtım size ne diyorsan, bende dacia duster 'dan sanane deme hakkını sahip olurum. Biz ıvır zıvırı 50 bin vermişiz bu arabaya, offroad yapmak için değil, yapmak isteseydik 1980 kusur değil 2000 model bir bir jeep alır, 15 bin civarı, geri kalan parayla gidip yine konfor arabası alırdık zaten emin olabilirsin. ben duster alır almaz vurucam camura oraya buraya diyen adamda zaten bulamassın bosuna yorulma. ya birde birşey sormak istiyorum benim aracla offroad yapamazmıyım 2 lastık bir ceki demiri olayı bitirmez mi gözünüzü seveyim yıllarca fethiye baba dağına(asfaltsız) bildiğimiz fordların ekmek arabası modelleriyle turisleri yamaç paraşütü yaptırmak için çıkartan araçları hiç mi görmediniz.....
BU ARAÇLA YAPABİLDİKLERİM :
Memleketim olan Aydın 'da o jimmy'nin geçtiği çamurlardan çok çok çok geçtim ben..Yeni sulanan hasatı alınmak üzere olan dometez tarlarından çok geçtim..(geçemezmişiz bırakın ya)
Zeytinyağı satıyoruz kendi memleketimizden tarlamızdan toplanan yağları, ki son getirdiğimde(400 kg) + üstüne üstelik meyve sebze doluydu araba büyük ihtimal 550 kg bir yük..
Ayrıca testil işi yapıyoruz yüklü miktarda mal alımları oluyor. Sonuna kadar yükleniyor araç İçi gerçekten büyük..
Ayrıca iki kişi arka koltuk yattığında arabada rahat yatabiliyorsunuz
Artı yamaç paraşütü yapıcam
Ayrıca ben yazılımcıyım ve genç biriyim, hem benim hem ailemin isteklerini rahatça karşılayabiliyor..
bu kadar yazının içinde offra'a aşığım şinırkel aldım lastik büyüttüm dedim mi demedim, demek ki ben offroad yapmıyorum

Erkan arkadaşım, bence siz o dusterı olan arkadaşla bi yola çıkın şöyle dağlara bol çamurlara doğru o da anlasın neyin ne olduğunu...
Burda bütün yazıları okudum herkes doğru konuşuyor, duster off road aracı değildir ama iyi bir lastikle 20 cm karda hafif yokuşta rahat gider,subaru outback te gider,scenic rx4 te gider ...ama nereye kadar! işte bunu satın alanlar bilir,buna göre satın alır. ne için satın aldığını bilmeyerek size kafa tutan sivri zekalılya ders vermek bazen farz olur:smiley:)
Terrano ile ilgili offroad konusunda birşey yazmaya gerek yok bunu burdaki herkes biliyor zaten...
Ha bu arada yukarda bir arkadaş megane 2 ye para vereceğime duster alırım demiş buda beni bir megane 2 sahibi olarak üzdü:smiley:)(şaka tabii)

maresal' Alıntı:
Erkan arkadaşım, bence siz o dusterı olan arkadaşla bi yola çıkın şöyle dağlara bol çamurlara doğru o da anlasın neyin ne olduğunu...
Burda bütün yazıları okudum herkes doğru konuşuyor, duster off road aracı değildir ama iyi bir lastikle 20 cm karda hafif yokuşta rahat gider,subaru outback te gider,scenic rx4 te gider ...ama nereye kadar! işte bunu satın alanlar bilir,buna göre satın alır. ne için satın aldığını bilmeyerek size kafa tutan sivri zekalılya ders vermek bazen farz olur:smiley:)
Terrano ile ilgili offroad konusunda birşey yazmaya gerek yok bunu burdaki herkes biliyor zaten...
Ha bu arada yukarda bir arkadaş megane 2 ye para vereceğime duster alırım demiş buda beni bir megane 2 sahibi olarak üzdü:smiley:)(şaka tabii)

ben dedim megane 2 yerine duster alırım diye (ayrıca megane 2 kullandım daha önce). yaklaşık aynı fiyattalar, o zaman arazi kabiliyeti de olan bir araç alırım. yani araç değil araç sınıfı tercihi yaptım. örnek olarak megane 2'yi kullandım çünkü megane 2 kendi sınıfının en iyi araçlarından biridir. karşılaştırma ondan yani.. :D

Bir araç arıyorum arkadaşlar:

Motoru küçük olacak,
çakma ekonomi çözümü LEPEGE'li olmayacak , 5-5.5 lt mazot yakacak.
vergisi düşük olacak
hem köy yollarında ve hafif arazide kullanılabilecek, beni normal otomobille gidemeyeceğim yerlere götürebilecek.
şehir içinde de bir SW gibi rahat kullanılabilecek
herkesin takdir ettiği Qasqai ve pahalı ve lüks bir SUV olan Nissan X Trail'in 4x4 sistemini kullanacak
Bagajı büyük olacak
ABS, havayastığı, klima falan olacak
Hidrolilk direksiyon olacak
50.000 TL'den ucuz olacak
işçiliği de tatminkar olacak
Bir de bu araç yeni olacak.

Çin malı dandik Chery'ler bile bu fiyatın üzerinde. Var mı böyle bir araç? Evet bu araç bir arazi aracı değil. Meyva veren ağaç taşlanır.Ben Duster'a ilk başlarda şüphe ile bakanlardanım ama şimdilerde fikirlerim çok değişti. Bu paraya daha iyisini bulun ondan sonra konuşalım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,634
Kaydolan Son Üyemiz
nivacikadir

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri