Dacia Duster Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,268
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 478,741
Ynt: Dacia Duster Muhabbet Köşesi

evet, lastikler banada uyumsuz geldi, "4 mevsim lastik" gibi... şöle dişli-azseyrek yapı bişi olsa, vinç bile çok gerekmez belkide... ;D

Etiketler

DuSTeRo' Alıntı:
ümit bey vinç denemelerinizi çok güzel olmuş tebrikler :smiley: ancak benim dikkatimi çeken bf oldu çok fazla çamur topluyor ve orjinal continentallerden iyi bir görüntü göremedim o lastik sanırım bende hayal kırıklıgı oldu daha fazla performans beklerdim açıkçası. gerçi zeminde cam gibi o çamuru iyi bilirim ama nebileyim soğudum o lastikten bir kere :D aracında yükseltmeye gidenlere bridgestone mt 673 önerirrim
Benim lastikler AT'dir MT değil ;)

ümit bey at tipi oldugunun farkındayız ancak malesef bf başarısız en başta söylemek istemedim ama ben inanın continentallerle şu görüntüdeki çamurda adeta dans ediyorum :D yani bf bu durumda çokta farklı bir lastik olmuyor bunu demeye çalışıyorum. durumunuz müsait olduğunda başka bir marka ve model deneyiniz. karda muhakkak bf continentallerden iyidir ona hiç laf yok ancak çamur performansı vasatmış bir ara alma girişimlerim olmuştu iyiki vazgeçmişim diyebilirim. bridgestone'u deneyiniz cidden onca aracımda yol tutuşunda bridgestone'dan daha iyisini görmedim gerçi bridgestonun at ve mt tipleri nasıl performans verir bilemiyorum ama içimde hayal kırıklığına uğratmıycak gibi bir his var :D birşey daha söyleyim aracınız çaprazda çok fire vermiş bende epey çapraz atlattım ancak hiçte bukadar ayrı döndüklerini hatırlamam tekerleklerimin acaba sizin çeker sisteminizde bir sorun mevcut olabilirmi benim kafama takıldı? birde aracınız lock tamıydı?

Dustero bey, mt adı üstünde muddy terrain, çamur lastiği..ancak aracını kısmen asfaltta kısmen arazide kullanacaklar içim mt asfaltta tam bir eziyet..biraz offroad yapayım diye şehirlerarası gideyim dediğinizde titreşimden duramıyorsunuz..araçtan yorgun ve vibratörden çıkmış gibi oluyorsunuz. Yakışı önemli miktarda arttırması da cabası..O lastik, ben sadece hafta sonu arazi takılırım, bu araçla işe gitmem, tatil seyahati yapmam diyenler için...
Benim gibi göle, ormana giderim, çamura bulanmam, işe de giderim diyen orta şeker dustercılar için AT lastikler en uygunu..
Zaten araç marka tercihi de, lastik tercihi de, motor ve aksesuar tercihi de kullanıcının aracını kullanma rejimine bağlı şeyler..

DUSTER ARKA KAPI İÇLERİNE SU BİRİKMESİ

Arkadaşlar dün ilginç bir olay oldu, sizlere aktarmak istedim. Aracı evimin önü hafif yokuş olduğu için, hergün yokuşta önü yukarı gelecek şekilde eğimli park ediyorum. Ankarada 2 gündür hava yağmurlu idi. Malumunuz araçların kapı camlarının alt lastiğinden bir miktar yağmur suyu kapı içine girer ve alt tahliye deliklerinden akar.
Sabah arka kapıyı açınca kapının terazisi düzeldi ve alt tahliye deliğinden çok miktarda su aktı. Bu kapının 2 tahliyesinden birimi tıkalı diye diğer arka kapıyı açtım. Ondan da çok miktarda biriken su delikten dışarı aktı.

Sonuç olarak, arka kapı içlerine, araç arkaya meyilli park edilince su birikiyor ve dururken tahliye olmuyor. Araç yataylaşınca boşalıyor. Bu durum aracını eğimli ve uzun süre park edecekler için kapı içi paslanmasına yol açabilir..

Haber vereyim dedim..aracınızı düz park edin, o zaman arka kapı içlerinde su birikmiyor..

mimar_ankara' Alıntı:
Dustero bey, mt adı üstünde muddy terrain, çamur lastiği..ancak aracını kısmen asfaltta kısmen arazide kullanacaklar içim mt asfaltta tam bir eziyet..biraz offroad yapayım diye şehirlerarası gideyim dediğinizde titreşimden duramıyorsunuz..araçtan yorgun ve vibratörden çıkmış gibi oluyorsunuz. Yakışı önemli miktarda arttırması da cabası..O lastik, ben sadece hafta sonu arazi takılırım, bu araçla işe gitmem, tatil seyahati yapmam diyenler için...
Benim gibi göle, ormana giderim, çamura bulanmam, işe de giderim diyen orta şeker dustercılar için AT lastikler en uygunu..
Zaten araç marka tercihi de, lastik tercihi de, motor ve aksesuar tercihi de kullanıcının aracını kullanma rejimine bağlı şeyler..
mimar bey ümit bey sürekli off road turlarıyla karşımıza çıkan bir duster'cı yoldaşımız onuda bu şekilde tanıdığım için küçük bir öneride bulundum yani dolayısıyla at nedir mt nedir bilirim ve bilerek konuştum :smiley: ümit bey asvalt yolu pek kullanıyormu bilmem ancak asvalt yolda vibrasyona mağruz bırakmayan mt lastiklerde var örnek vericek olursak kumho kl71 dir. asvaltta en sessiz ve vibrasyonsuz mt lastik oldugu kanıtlanmıştır ben suzuki samuraide test etme imkanı buldum gerçekten lastik inanılmaz derece sessiz ve vibrasyon yok denecek kadar az. yaklaşık 100km ye çıktık hiçbir sıkıntısına rastlamadım. ama illa at tip tercih edilecekse kl78 de biçilmiş kaftan beğendiğim bir lastiktir. ümit beyi biz bu şekilde tanıdımız için ben kişisel bir öneride bulunmak istedim sadece :smiley:

bu arada dediğiniz gibi aracımı çok defa bıraktım ama öyle birşeye rastlamadım acaba sizin tahliye deliklerinizde bir sıkıntı olabilirmi yada off road yaptı iseninz aracı yıkarken cam çarçevelerine fazla su tutmamış olupta fitilden içeri giren sulu çamur tahliye deliklerinizde birikim yapmış olabilirmi? kapı döşemesini bi söktürüp kontrol ettirmenizi tavsiye ederim. iyi akşamlar herkese

DuSTeRo' Alıntı:
mimar bey ümit bey sürekli off road turlarıyla karşımıza çıkan bir duster'cı yoldaşımız onuda bu şekilde tanıdığım için küçük bir öneride bulundum yani dolayısıyla at nedir mt nedir bilirim ve bilerek konuştum :smiley: ümit bey asvalt yolu pek kullanıyormu bilmem ancak asvalt yolda vibrasyona mağruz bırakmayan mt lastiklerde var örnek vericek olursak kumho kl71 dir. asvaltta en sessiz ve vibrasyonsuz mt lastik oldugu kanıtlanmıştır ben suzuki samuraide test etme imkanı buldum gerçekten lastik inanılmaz derece sessiz ve vibrasyon yok denecek kadar az. yaklaşık 100km ye çıktık hiçbir sıkıntısına rastlamadım. ama illa at tip tercih edilecekse kl78 de biçilmiş kaftan beğendiğim bir lastiktir. ümit beyi biz bu şekilde tanıdımız için ben kişisel bir öneride bulunmak istedim sadece :smiley:

bu arada dediğiniz gibi aracımı çok defa bıraktım ama öyle birşeye rastlamadım acaba sizin tahliye deliklerinizde bir sıkıntı olabilirmi yada off road yaptı iseninz aracı yıkarken cam çarçevelerine fazla su tutmamış olupta fitilden içeri giren sulu çamur tahliye deliklerinizde birikim yapmış olabilirmi? kapı döşemesini bi söktürüp kontrol ettirmenizi tavsiye ederim. iyi akşamlar herkese
Arkadaşın Duster'da KL71 var, oldukça asfaltta seslidir hatırlatırım ;) , hatta bu cumartesi o lastikleri aracını yükselltiği için benim videoda AT lastiklerle zar zorda olsa çıktığım ama standart lastiklerle hiç çıkamayan arkadaşımız satın alacak :smiley:

kışa güzel bir lastik almalı....asfalt+arazi özellikli, uygun fiyatlı özellikli vede dayanıklı olursa kıyak olur.... ;)

otm606101.jpg

1.jpg

43651787c4r.jpg

images.jpg

ümiterkan' Alıntı:
Arkadaşın Duster'da KL71 var, oldukça asfaltta seslidir hatırlatırım ;) , hatta bu cumartesi o lastikleri aracını yükselltiği için benim videoda AT lastiklerle zar zorda olsa çıktığım ama standart lastiklerle hiç çıkamayan arkadaşımız satın alacak :smiley:
burdan araçtan araca lastik farkediyor sonucunu çıkarabiliriz ozaman ümit bey :smiley: ama sessizlik ve vibrasyon konusunda m/t de lider seçilmiş bir modelin duster'da sese ve virasyona sebep olması çok ilginç aslında. bu arada standart lastikli duster'da daha güçlü bir plotajla oradan çıkabilirdi ;) siz hala bu arada soruma cevap vermediniz aracınızı ordan geçirmeye kalkarken auto moddamıydınız lock'tamı? tekerlekleriniz çok ayrı dönüyor suzuki samuraiden farksız bir görüntü gördüm acaba çeker sisteminizde bir arıza mevcut olabilirmi?

DuSTeRo' Alıntı:
burdan araçtan araca lastik farkediyor sonucunu çıkarabiliriz ozaman ümit bey :smiley: ama sessizlik ve vibrasyon konusunda m/t de lider seçilmiş bir modelin duster'da sese ve virasyona sebep olması çok ilginç aslında. bu arada standart lastikli duster'da daha güçlü bir plotajla oradan çıkabilirdi ;) siz hala bu arada soruma cevap vermediniz aracınızı ordan geçirmeye kalkarken auto moddamıydınız lock'tamı? tekerlekleriniz çok ayrı dönüyor suzuki samuraiden farksız bir görüntü gördüm acaba çeker sisteminizde bir arıza mevcut olabilirmi?
KL71 asfaltta oldukça seslidir, güçlü pilotajla da olsa standart lastiklerle oradan çıkamazdı, lock modundaydı, çekerler sağlam ;) Ayrıca bugün KL71'li Duster ve BF'li Duster ordaydık, güzel malzemeler var.

allah allah hayret bişey kl71 ile 100 km lere dayandık tık yoktu biryerde bir terslik var ama anlamadım :smiley: ben olsaydım ordan standart lastiklerle çıkardım ümit bey 8) lock modunda okadar ayrı bir önçeker arka çeker dagılımı olması beni biraz şaşırttı suzuki samurai gibi sürekli çapraza vermiş araç siz sorun olmadığını düşünüyosanız çeker sisteminizde mesele yok tekrardan tebrikler alternatif bağlamalı çok güzel bir vinçleme vidyosu olmuş film tadında.

DuSTeRo' Alıntı:
allah allah hayret bişey kl71 ile 100 km lere dayandık tık yoktu biryerde bir terslik var ama anlamadım :smiley: ben olsaydım ordan standart lastiklerle çıkardım ümit bey 8) lock modunda okadar ayrı bir önçeker arka çeker dagılımı olması beni biraz şaşırttı suzuki samurai gibi sürekli çapraza vermiş araç siz sorun olmadığını düşünüyosanız çeker sisteminizde mesele yok tekrardan tebrikler alternatif bağlamalı çok güzel bir vinçleme vidyosu olmuş film tadında.

Video da gördüklerim banada garip geldi...

lock pozisyonunda ve tüm güç ön tekerlerde...arka teker dağılımı dengesiz...

Acaba çok gaz verdiği için...ön tekerler patinaja girince beyin 50km...aştı sanıp kilidimi çözüyor...vs vs vs...benim kafam almadı...vardır mutlaka bir açıklaması...

arkadaşlar sade offroad-rally-tropy yapıyorlar.... ;D

bende cooper stt var asfaltta ne ses var ne titreşim
elbette yol lastiği gibi değiller ama abartılacak bir durumda
yok

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR