Dacia Duster Bir Prestij Aracı mı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan olguncandan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 247
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 43,295
Ynt: Dacia Duster Bir Prestij Aracı mı?

L200Crewcab' Alıntı:
arkadaşlar duster la hiçbir alıp veremediğim yok, araç ilgimi çektiği için girip okudum.
4L vitesinin olmadığı doğru ise SAHTE 4x4 denebilir sadece. ....

Tasarrufa gitmişler kardeş; 4L ile kalkış modunu 1. viteste birleştirmişler. ;D

Duster'ın zaten saici-sahte filan gibi bir derdi yok. Duster "eksiğimle hatamla ben burdayım ve Duster'ın" diyor.

Etiketler

L200Crewcab' Alıntı:
başka yerde söylemeyin gülerler.

traktörlerde low vites zaten hep vardı. kimi traktörlerde H - L olarak , kimisinde Hi-Lo olarak kimisinde de tavşan ve kaplumbağa işaretli olarak transfer vitesleri bulunur.
örnek olarak MF ten bir fotoğraf koyuyorum.

traktörlerde genelde LOW vites var, zirai araçların çogunda var, biliyoz, sorularım manalı sorular, dikkat ederseniz... maksat polemık olsun... ;) ;D

ayrıca tavşan ve kaplumbağa ikisi bir mi, biri hızlı gibi ya neyse... ;) ;D

hep başkaları mı polemık-provakatif yapacak... ;D

ayrıcana 4L vites, 1-2 vitesde ağır gitmeyi bilmeyene, ağır gidiş yardımcısı gibi, fonksiyon görür, hız yapılamaz, şanzıman-dişli sistemi ona göre ayarlanmıştır... hızı azaltır, gücü toplar... hiç böyle 4L jıpe binmedim, kullanmadım, bilmiyom...(honda-suzıkı-opel jıp kullandım ama bilmiyom)...galiba... ;) ;D

olguncandan' Alıntı:
Tasarrufa gitmişler kardeş; 4L ile kalkış modunu 1. viteste birleştirmişler. ;D

Duster'ın zaten saici-sahte filan gibi bir derdi yok. Duster "eksiğimle hatamla ben burdayım ve Duster'ın" diyor.
Malzemeden tasarrufa gitmişler. Ama kullanım esnasında her 1. vites kullanımında 4L ile kalkarak kullanıcının yakıt tasarrufunu engellemişler. Şu anda her 1. vites kullanımında L ile kalktığı halde bu kadar az yakan duster demek ki 1. vitesi normal olaymış çok daha az yakacakmış.
Maşallah.

sayın monti , tavşan-kaplumbağa el gazının simgesidir derken şu cruise control sistemini de içine alan el gazından mı bahsediyorsunuz ?

ya da araçlarda el gazı dediğiniz nedir , biraz açar mısınız ?

çim biçme makinelerinde de var çünkü sonuçta.

s.forester' Alıntı:
sayın monti , tavşan-kaplumbağa el gazının simgesidir derken şu cruise control sistemini de içine alan el gazından mı bahsediyorsunuz ?

ya da araçlarda el gazı dediğiniz nedir , biraz açar mısınız ?

çim biçme makinelerinde de var çünkü sonuçta.
Hayır cruise control ile bir ilgisi yok. Cruise control gerektiğinde gaz verir gerektiğinde kısar. El gazı daha çok traktör, iş makinaları, inşaat makinaları ve dediğiniz gibi bazı bahçe makinaları gibi sabit gazın ihtiyac olduğu durumlarda kullanılır. Çalışırken sürekli ayaktan sabit gaz vermektense rutine binen iş durumlarında el gazı açılıp ayaklar boşa çıkarılabilir. Ayrıca hidrostatik iş makinalarında da el gazı ile motora tam gaz verilir ve sürat, güç ayak veya elden kumandalı pompalar ile ayarlanır.

sayın monti , güzel söylüyorsunuz da , şu dediğinize bir bakalım : "Çalışırken sürekli ayaktan sabit gaz vermektense rutine binen iş durumlarında el gazı açılıp ayaklar boşa çıkarılabilir" , e cruise controlün de amacı tam bu zaten ???
otobanda 120 ile sabit gidecekseniz takarsınız cruise'a "ayakları

ümiterkan' Alıntı:
Kullanım kitabında 2.vitesle kalkış yapılabileceği zaten yazıyor ;)

Kitapta yeri var, doğrudur; ama en önemlisi, pratikte de yeri var/gerçek.... "1. vitese tak-kalk-2.vitese al"dan usananlara (özellikle mimara) duyurulur: Doğrudan 2. vitesle kalkabilirsiniz... ;D

Yalnız 90 BG-200 tork 2 viteste kalkmaya yeterm mi bilmiyorum. Yetmesi lazım.

s.forester' Alıntı:
sayın monti , güzel söylüyorsunuz da , şu dediğinize bir bakalım : "Çalışırken sürekli ayaktan sabit gaz vermektense rutine binen iş durumlarında el gazı açılıp ayaklar boşa çıkarılabilir" , e cruise controlün de amacı tam bu zaten ???
otobanda 120 ile sabit gidecekseniz takarsınız cruise'a "ayakları
cruise kontrol ECU vasıtasıyla yokuş çıkarken gaza basar, inerken gaz keser. Cruise control sabit sürat sağlar. El gazı çektiğin kadar gaz telini çeker diyim, daha anlaşılır olur heralde... ;)

Sayın monti , el gazı-cruise control kısmında sıkıntı yok merak etmeyin :smiley:

ben sadece şunu demek istedim , el gazı otomobillerde cruide control sisteminin içinde yer alır ve simgesi de tavşan-kaplumbağa değildir , sadece bunu söylemek istedim.

yoksa 4 HP Johnson kıçtan takma motorda da var tavşan-kaplumbağa , bosch çim biçme makinesinde de :smiley: onlarda simge budur fakat otomobillerde değil... hani dünyanın her aracında demişsiniz de o bakımdan söylüyorum...

s.forester' Alıntı:
Sayın monti , el gazı-cruise control kısmında sıkıntı yok merak etmeyin :smiley:

ben sadece şunu demek istedim , el gazı otomobillerde cruide control sisteminin içinde yer alır ve simgesi de tavşan-kaplumbağa değildir , sadece bunu söylemek istedim.

yoksa 4 HP Johnson kıçtan takma motorda da var tavşan-kaplumbağa , bosch çim biçme makinesinde de :smiley: onlarda simge budur fakat otomobillerde değil... hani dünyanın her aracında demişsiniz de o bakımdan söylüyorum...
Müthişsiniz 8) 8) 8)

tavşan konusu ilgimi çekti, davşan logosunu bulursam 2x-24x düğmesinin oraya yapıştırsam diyom... ;) ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR