Ynt: Dacia Duster Bir Prestij Aracı mı?
ümiterkan' Alıntı:
İkisini karşılaştırmaya gelince biri yeni bir araç, diğeri eski model bir araç. İkisini karşılaştırmak yanlış aslında. Aralarında fiyat olarak bile çok fark var. Eğer sıfır bir 4x4 alınmayacaksa Duster harici ama Duster fiyatına birçok 2.el eski model Vitara vb. Duster'dan daha becerikli çokca araç mevcut. Ama sıfır alınacaksa eski model Vitara 1.6 ile değil de yeni model Grand Vitara 1.9 ile karşılaştırılması daha mantıklı olur. Daha önceden yaptığım şey karşılaştırmadan ziyade 1.6 motorun hele de LPG'li oluşundan kaynaklı arazide motorunun performansız oluşu ile alakalı idi. Arazi kabiliyeti ile alakalı değildi. Hatta şöyle demiştim "Duster'ın dizel motoru Vitara'da olsaydı tadından yenmezdi".
Olayı yeni-eski, fiyat farkı, donanım, 2.el-sıfır gibi alakasız boyutlara getirmişsiniz.
Sizinle bir türlü anlaşamadığımız nokta, duster ile vitara'nın arazide performans karşılaştırması idi. Hatta hatırlarsanız siz muhabbeti "ben arazideki motor performansını kasdetmiştim, dizel olduğundan duster'in torku....felan gibi açıklamalarla" kurtarmaya çalışmıştınız.
Ben hala aynı fikirdeyim. Sizin eski bir mesajınızı buraya yazmam ise aslında low vitesi olmayan bir aracın (bunun markasının dacia veya mercedes ya da suzuki olması, modeli, yaşı, eskiliği, yeniliği, LPG'li, benzinli, dizel olması, fiyatı, konforu, donanımı, ne kadar yaktığı, parça fiyatı hiç önemli değil) arazide çok şansı olmadığını aslında sizin de bildiğinizi hatırlatmak.
Üzerine basarak söylüyorum arazi koşullarında ne kadar eski de olsa mesela Vitara'nın en eskisi 1988'dir, low vitesi olan Niva, Pajero, CJ, gibi araçlarla Duster aynı kefeye konmaz.
Fakat siz de son mesajınızda geçen "....Duster'dan daha becerikli çokca araç mevcut. " ifadesi ile bu gerçeği heralde kabullendiniz.
Yoksa duster'in yakıtı, konforu, güvenliği, parça ucuzluğu, elektronik donanımı vs..... gerek Vitara gerek başka bazı araçlardan üstün olabilir.