Jeep34' Alıntı:
inanın bende merak ettim...kullanan arkadaşlar cevap verirler...bence mekaniği sağlam..
Bir çok araçtan sonra hevesimi kıramadım 1979 mit ten çıkma cj7 aldım, 1 yıl herşeyini orjinal parçalarıyla , bir çoğunu yurt dışından getirerek yeniledim , daha dayanıklı olması için bir çok parçayı özel üretim parçalarla güçlendirdim. 2002 yılında 7500 ytl ye satınaldım, üzerine aldığım parçalar kendi fiyatını 3 e falan katladı, bunun sonucunda beklediğim arıza yapmadan gönül rahatlığıyla binebileceğim bir araçtı.
Ama belkide benim şanssızlığım, bir defasımda arazide dik bir tırmanışta benzin taşırıp alev aldı, eve çekiciyle döndüm canımızı zor kurtardık, ikinci çıkışımda frenler yağ boşalttı yine sonuç hüsran, 3. çıkışımda aks koparttı, direksiyon yağı boşaldı...benzer onlarca denemeden sonra hiç eve sağlam dönemedim enson düz yolda arka lastiklerden biri yeriyle birlikte kopunca benimde sabrım tükendi 4 ay garaja kilitledim binmemeye tövbe ettim ilk alıcıyada aldığım fiyattan bile ucuza uzun vadeli verdim gitti.
Benim nasıl yenileme ve güçlendirme yaptığımı beni tanıyan arkadaşlar bilir herşeyin orjinalini ve mümkünse daha güçlüsünü dünyanın öteki ucundada olsa alır getiririm, yürüyen aksamda kesinlikle yerli veya yan sanayi veya ikinci el malzeme kullandırmam, paradan kaçmam tek amacım en iyisinin olmasıdır, ben bu şartlarda bie bu aracı yürütmeyi başaramadım.
CJ serisi jeep sahibi olmayı planlıyorsanız ona aşık olmanız gerekli, ( tek taraflı aşkta pek yürümüyor ama yinede katlanılabilir ) Uzun yola gitmeyi aklınıza bile getirmeyin kesinlikle gitmez, şehir içinde kullanması çok zor ve tedirgin edicidir , kışın eğer çorum kalofireriniz yoksa (varsada pek farketmez ya ) buzdolabı gibidir, fakat hakkını yememek lazım 4.2 motorları elektoronik ateşleme ve 4 bare karbüratörle genellikle fazla sorun çıkarmaz sadece yakıt deposu ufak olduğundan menziliniz çok kısıtlıdır lpg kullanılmasın ana sebebeplerinden biri budur, doğal olarak çok fazla yakıt tüketir.
Benim sizlerle paylaşmak istediğim deneyimlerim bunlar.
Selamlar