CJ5 İle Alakalı Sohbet

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mogzilla Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 200
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 66,630
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Etiketler

Sahi Yücel bey araç aldı mı acaba?
Uzun zamandır hiç mesajı yok forumda...

yol' Alıntı:
pajero bizim ilyas abinin yahu :smiley: kendisi offroad yarışcısıdır, kartalda mitsubishi servisidir, ayrıca castrolun araçlarını yapıyordu (hala o mu yapıyor bilmiyorum)...

http://www.sahibinden.com/pls/sahibinden/AdDetail.DoIt?AdId=2400901

baja 350 de bu araca bındım ve ılyas abıyle tanıstık onun aracı kuma cakılmıstı ve karasulu arkadasımla arabanın cekılmesı ıcın 4x4 traktor bulmustuk.. bızımde off road hastası oldugumuzu anlayınca dıger arkadası mert dı sanırım hayatımızın en hızlı off road gezısını yapmıstık..
sonra çakılan arabayı bana satmayı teklıf etmıstı :D sakamı cıddımı yaptıgını anlamamıstım galıba cıddıymıs :D

http://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=4046779

Arkadaşlar bu araç nasıl sizce daha kırıcı offroad için düşünülebilir mi?

ophtha' Alıntı:
http://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=4046779

Arkadaşlar bu araç nasıl sizce daha kırıcı offroad için düşünülebilir mi?

daha ne olsun bence kırıcı off-road az kalır..bir ustayla kanka da olursun:smiley:)

çok sık sorun çıkarır mı bu araçlar ve de özellikle bir sorunu var mıdır cj-5 lerin Mesela tam toplanmış ise de

aracta bir kaç gıcıklık olarak tabir edecegim sey var.
1.cisi madem cj 5 topluyosunuz arka bagaj kapagını neden iptal ediyolar bütün yapıolar.
2.cisi cadırlı resme bakın.cipin cadır profiline ayrı bir gergi koymuslar. o kocaMANNNNNN BORU NEYE YARIYO SÜS OLSUN DİYEMİ

öncelikle herkese selamlar...ben de off road meraklısı birisi olduğum için uzun zamandır jeeplerle ilgili araştırma yapıyorum. aklıma yatan 2 tane araç war. 1. olarak 83 model cj8.aracı inceledim.anladığım kadarıyla temiz bi araç şaside en ufak bi çamur yada yağ lekesi yok.görünüşte problem yok gibi.almaya karar verirsem tabi ki anlayan kişilere inceleticem. 2.olarak ta 91 model benzinli defender war(sanırım telekomdan çıkma) cj8 in fiyatı14500 defender ise 13000 ytl. bu konuda tavsiyelerinizi bekliyorum. ( bu arada cj 8 in motoru 2.4..acaba bu motor orjinal mi?) şimdiden teşekkürler

Jeep34' Alıntı:
inanın bende merak ettim...kullanan arkadaşlar cevap verirler...bence mekaniği sağlam..

Bir çok araçtan sonra hevesimi kıramadım 1979 mit ten çıkma cj7 aldım, 1 yıl herşeyini orjinal parçalarıyla , bir çoğunu yurt dışından getirerek yeniledim , daha dayanıklı olması için bir çok parçayı özel üretim parçalarla güçlendirdim. 2002 yılında 7500 ytl ye satınaldım, üzerine aldığım parçalar kendi fiyatını 3 e falan katladı, bunun sonucunda beklediğim arıza yapmadan gönül rahatlığıyla binebileceğim bir araçtı.

Ama belkide benim şanssızlığım, bir defasımda arazide dik bir tırmanışta benzin taşırıp alev aldı, eve çekiciyle döndüm canımızı zor kurtardık, ikinci çıkışımda frenler yağ boşalttı yine sonuç hüsran, 3. çıkışımda aks koparttı, direksiyon yağı boşaldı...benzer onlarca denemeden sonra hiç eve sağlam dönemedim enson düz yolda arka lastiklerden biri yeriyle birlikte kopunca benimde sabrım tükendi 4 ay garaja kilitledim binmemeye tövbe ettim ilk alıcıyada aldığım fiyattan bile ucuza uzun vadeli verdim gitti.

Benim nasıl yenileme ve güçlendirme yaptığımı beni tanıyan arkadaşlar bilir herşeyin orjinalini ve mümkünse daha güçlüsünü dünyanın öteki ucundada olsa alır getiririm, yürüyen aksamda kesinlikle yerli veya yan sanayi veya ikinci el malzeme kullandırmam, paradan kaçmam tek amacım en iyisinin olmasıdır, ben bu şartlarda bie bu aracı yürütmeyi başaramadım.

CJ serisi jeep sahibi olmayı planlıyorsanız ona aşık olmanız gerekli, ( tek taraflı aşkta pek yürümüyor ama yinede katlanılabilir ) Uzun yola gitmeyi aklınıza bile getirmeyin kesinlikle gitmez, şehir içinde kullanması çok zor ve tedirgin edicidir , kışın eğer çorum kalofireriniz yoksa (varsada pek farketmez ya ) buzdolabı gibidir, fakat hakkını yememek lazım 4.2 motorları elektoronik ateşleme ve 4 bare karbüratörle genellikle fazla sorun çıkarmaz sadece yakıt deposu ufak olduğundan menziliniz çok kısıtlıdır lpg kullanılmasın ana sebebeplerinden biri budur, doğal olarak çok fazla yakıt tüketir.

Benim sizlerle paylaşmak istediğim deneyimlerim bunlar.

Selamlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri