CJ5 İle Alakalı Sohbet

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mogzilla Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 200
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 66,630
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Etiketler
araç çok güzel ama uzun yol ve günlük kullanım amacına uygun değil bu araç insanı uzun yolda da şehirde de çok yorar o yüzden bence gereksiz dizel motor takma olayı
o hard topla da kışın pek ısınabileceğini sanmıyorum ::smiley: hatta su geçirmezliği bile tartışılır ;D
ama süper Lopez aracı ;D

mert paşam, 4 sene steyşın torosla türkiyenin yarısını dolaşmış biri olarak sana katılmıyorum :smiley: elbette bir discovery kadar rahat olamaz ama kullanmak istedikten sonra zevk veya ihtiyaç meselesi.
nadir abi sende de ne cevherler varmış böyle yahu :smiley: buna nasıl bir şekil düşünüyorsun?

Sedat hocam burada Yücel beyin durumunu tartışıyoruz senin olayın ayrı burdaki konuyla alakası yok
Tabii ki benim de 124 üm olsa sadece onunla dolaşacam tabii ama Yücel beyin son model bir Ford Focusu var bidiğim kadarıyla, öncelikle ona sormak lazım uzun yola hangi araçla çıkacağını di mi? Ben sadece onun durumu için öneride bulunuyorum. Ben olsam focusla çıkardım yani ;D

gerçekten arkadaşlar kaç tane cj5 sahibiyle görüştüysem kararsız kaldım sayenizde içime kurt düştü bir kaç lada sahibiyle görüşüyorum
sonuçta günlük olarak kullanacağım bir araç değil sadece haftasonları ve kar yağışlarında kullanmayı düşünüyorum
çok yakıyor dediğiniz olaya gelince benim focus triptronic şehir içi 14-15 litre yakıta kadar çıkıyor ama uzun yolda sıkıştırmadığım zaman 6.5-7 litre arası yol alabiliyorum
elbette focus un uzun yol keyfini başka araca değişmem debriyaj yok otobanda gaz pedalını kullanmıyorum fren kullanmıyorum ani duruşlar dışında
siz şimdi sen bu kadar rahata alışmışsın nasıl lada veya cj5 kullanacaksın diyebilirsiniz
işyerinde mal sevkiyatı için kullandığımız 2.8 tdı jumper var arasıra kullanıyorum bursaya gidip geliyorum ondan antremanlıyım vites değiştirmeyi unutmuyorum onun sayesinde :smiley:
86 model lada buldum 4800 ytl istiyorlar
97 model lada var bir tanıdıkta 7500 ytl istiyor
77 model pejo j9 motoru takılmış cj5 sahibiyle konuştum aynı semtten çıktık aracın motor ve şasi numarası ruhsatta yazandan farklıymış onunla uğraşıyormuş 7-10 içinde haber veririm dedi
ben jeeplerle uğraşırken ortak ben ayrılıyorum dedi ona ödeme yapmam lazım
yoksa 93 model lr 2.5tdı bulmuştum onu alacaktım
şimdi ibre lada dan yana kayıyor bakalım kısmette ne var
17 eylüle yetiştireyimde hem lopezle hem sizlerle tanışayım diye düşünüyorum inşallah olur

Temiz yeni kasa 95-96-97 karbüratörlü bulursanız alın.
93-94 ve öncesi eski kasalardır. 97 sonrası ise tek noktadan enjeksiyonludur. 2005 ve sonrası ise 4 noktadan.
Sorunsuz kullanacağınız bir niva istiyorsanız 6-8 milyar arası bir bütçe yeterlidir. Sakın 92 öncesi araçlara meyl etmeyin. 95-96 dediğim gibi idealdir.
Sakın süsüne, jantına falan bakmayın.
Kaportada sorun olmasın.
İyi bir ustaya gösterin.
Eğer İstanbuldaysanız size güvenebileceğiniz bir iki usta ismi öğrenebilirim arkadaşlarımdan. İzmirdeyseniz Sarnıç ta bir Lada tamircisi var. Kendisi de Niva ya biner. Ve dürüst işinin ehli bir ustadır.
Ancak gene de Vitara yı incelemenizi ve listenize almanızı tavsiye ederim. Tabi bu durumda bütçe artıyor doğal olarak.
Land Rover i hiç tanımıyorum. Ama bence düşünülmesi gereken bir seçenek.
CJ5 i ise kusura bakmayın, sizin belirttiğiniz amaç ve koşullar için ne yazık ki hiç tavsiye edemiyorum.

Yücel Bey bence de Lada Niva ve Suzuki Vitara üzerinde durun, bütçeyi ayarlayabilirseniz vitara alın
17 eylüldeki offroad a kadar alamasanız da sorun değil araçlarımızda bolca yerimiz var ;)

yücel' Alıntı:
gerçekten arkadaşlar kaç tane cj5 sahibiyle görüştüysem kararsız kaldım sayenizde içime kurt düştü bir kaç lada sahibiyle görüşüyorum
sonuçta günlük olarak kullanacağım bir araç değil sadece haftasonları ve kar yağışlarında kullanmayı düşünüyorum
çok yakıyor dediğiniz olaya gelince benim focus triptronic şehir içi 14-15 litre yakıta kadar çıkıyor ama uzun yolda sıkıştırmadığım zaman 6.5-7 litre arası yol alabiliyorum
elbette focus un uzun yol keyfini başka araca değişmem debriyaj yok otobanda gaz pedalını kullanmıyorum fren kullanmıyorum ani duruşlar dışında
siz şimdi sen bu kadar rahata alışmışsın nasıl lada veya cj5 kullanacaksın diyebilirsiniz
işyerinde mal sevkiyatı için kullandığımız 2.8 tdı jumper var arasıra kullanıyorum bursaya gidip geliyorum ondan antremanlıyım vites değiştirmeyi unutmuyorum onun sayesinde :smiley:
86 model lada buldum 4800 ytl istiyorlar
97 model lada var bir tanıdıkta 7500 ytl istiyor
77 model pejo j9 motoru takılmış cj5 sahibiyle konuştum aynı semtten çıktık aracın motor ve şasi numarası ruhsatta yazandan farklıymış onunla uğraşıyormuş 7-10 içinde haber veririm dedi
ben jeeplerle uğraşırken ortak ben ayrılıyorum dedi ona ödeme yapmam lazım
yoksa 93 model lr 2.5tdı bulmuştum onu alacaktım
şimdi ibre lada dan yana kayıyor bakalım kısmette ne var
17 eylüle yetiştireyimde hem lopezle hem sizlerle tanışayım diye düşünüyorum inşallah olur

mert bey teşekkür ederim görüşleriniz için ve araçlarınızda banada yer ayırabileceğiniz için eğer lazım olursa benim focus ve 12m küplük panelvan da hizmetinizde yanınızda olacaktır
gerçekten uzun zamandır gerçek bir 4x4 kullanmayı özledim kardeşimde tucson var ama onun 4x4 olması için daha çok fırın ekmek yemesi lazım o yüzden zaten bu arayışım sürmekte
cj5 neden benim için bu kadar önemli diyecek olursanız
ben sınır bölgesinde askerlik yaptım bir çok göreve çıktım güvenlik nedeniyle resim çekmemize izin verilmediğinden pek resmim yok o bölgelerde ama inanın cj5 beni o kadar kritik durumlardan kurtardı ki hayatımı borçluyum diyebilirim
pek kimse bilmez ama çatışma bölgelerinde konvoy veya aracı durdurmak için ilk kurşun şöföre gelir bunun için aracın çevikliği manevra kabiliyeti şöförün dikkati ve becerisi hayatta kalmayı sağlıyor
bende cj5 e bu konuda minnet ve saygı duyuyorum yaşamayan bilmez böyle ortamları onun için gönlüm cj5 te
ama lada nivada ilk seçeneklerim arasında
arkadaşımızın tavsiyesine göre 92 model aşağısı lada larıda eliyorum
kalan seçeneklere göre yarından itibaren araç sahipleriyle irtibata geçeceğim
sitede görüşlerini önerilerini belirten bana yardımcı olan bütün arkadaşlarıma sevgilerimi saygılarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum

o derece bağlandıysanız CJ5 e bence Cj5 alın, çok masraflı bir araç ama tüm dertlerine katlanarak kullanırsınız gibi görünüyor ancak sevmediğiniz bir aracı alırsanız en ufak bir sorunu bile en büyük dert görünür size, o yüzden aklınız Cj5 te kalmasın derim ;)

yol' Alıntı:
mert paşam, 4 sene steyşın torosla türkiyenin yarısını dolaşmış biri olarak sana katılmıyorum :smiley: elbette bir discovery kadar rahat olamaz ama kullanmak istedikten sonra zevk veya ihtiyaç meselesi.
nadir abi sende de ne cevherler varmış böyle yahu :smiley: buna nasıl bir şekil düşünüyorsun?

Sedatçım;madem aldık,onuda en az bu hale getirmemiz boynumuza borç.

65af0.jpg

6476eaa5oa3.jpg

050128162713od2.jpg

dsc00125sf1.jpg

gazoldmz7.jpg

Seadt , aklından geçenleri anladım ; aslında bu araç Doğu Bloku ülkelerinde protokol ve subay aracı olarak görev yapmış.
Benimki 4 kapılı olan Gaz69 AM,birde tek kapılı olan ve personel ve hafif silah taşıma amaçlı olan Gaz69 M var.

Gaz69 AM
gaz69mplustrailerlargewebtm5.gif

gaz693dm8.jpg

Gaz69 A
gaz69004jv8.jpg

frankjurkewitzgaz693ca8.jpg

29 Ekim biraz zor gibi gözüküyor , ama inşallah diyelim.
Bu Gaz da çok ilginç bir araç.Doğu blokunda yaygın bir şekilde kullanılmış.Hafif amerikan askeri araçların(Jeep,Dodge) rus versiyonu diyebiliriz.Zaten Volga'da ilk fabrikayı kuranlarda amerikalılar.
Gaz69 ile ilgili Avrupada sayısız fan_club varBunlardan en büyüğü de Rusya'daki(ilgilenler için)
http://www.gaz69.ru/ipb/index.php?act=home
bende buraya ''mogzilla'' nicki ile üyeyim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri