CJ ye Yakışan Tanpon Doguş Torna

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kuzne Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 75
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,320

Etiketler


Ynt: CJ ye Yakışan Tanpon Doguş Torna

çok güzel olmuş..elinize sağlık.üretip satmayı düşünürseniz fiyat ne kadar olur cj için????
 





Ynt: CJ ye Yakışan Tanpon Doguş Torna

çok güzel olmuş rediktör iyi fikir hep bende düşünmüştüm frenleme varmı rediktörde
 



Ynt: CJ ye Yakışan Tanpon Doguş Torna

ofrood' Alıntı:
çok güzel olmuş rediktör iyi fikir hep bende düşünmüştüm frenleme varmı rediktörde
evet sonsuz vidalı rediktör her zaman ileri veya geri durdugunda hareket etmez . ama sanki birazdaha buyuk koysaydım . diye düşünüyorum artık kulandıkca belli edicek:smiley:
 




Ynt: CJ ye Yakışan Tanpon Doguş Torna

cok yakın bir dostumun aracına celik tanpon ve vinc işlemine başladık .ilgi ve yorumlarınızı bekliyorum

SAM 1675


SAM 1677


SAM 1682


SAM 1682


SAM 1683
 

Ynt: CJ ye Yakışan Tanpon Doguş Torna

Tamponunuz güzel gözüküyor, ama daha önce başka bir üyenin uyardığı gibi sonsuz vidalı redüktörünüz bir aracı çekecek büyüklükte gözükmüyor. Defender'e yaptığınız halat sarma makarasındaki milin çapı 50 mm gibi gözüküyor, onun üzerine 10 mm kalınlığında bir çelik halat sardığınız var sayarsak, mil ekseninden halat ekseni arası 30 mm olur, bu halatın mil üzerindeki ilk sarımının oluşturacağı moment kolunun uzunluğudur. Siz bu halatın ucuna 2.000 kg lık bir yük uygularsananız bu yükü taşıyabilmek için 60kgm momenti olan yada 588Nm çevirme momentine sahip bir redüktöre ihtiyacınız olur. Buna yakın sonsuz vidalı redüktör Yılmaz Redüktörde mevcut, kodu EV125-100L/4a üzerinde 2,2 kW motor var ve çıkış devri 23 devir/dakika, bu redüktörün ağırlığı motorla birlikte 79,50 kg, 2,2 kg motorun ağırlığı 21 kg olduğınu var sayarsan sadece redüktör ağırlığı 58,50 kg. Gördüğüm kadarıyla sizin redüktör bundan çooooook ufak. Tabi yukarıda benim önerdiğim redüktörü kullanmakta hata olur, ben sadece boyutu konusunda fikir versin diye yazdım. Vinç türü makinalarda emniyet katsayısı en az 2,5 olmalıdır. Bu durumda 2.000 kg için seçmeniz gereken redüktörün momenti en az 588x2,5= 1.470 Nm olmalıdır. Hadi biz emniyet katsayısını 2 alalım, o zaman Yılmaz Redüktörün EV125-132M/6a redüktörü uygundur, 4kW motoru olan redüktörün motor hariç ağırlığı 71,60 kg dır. Tabii 2.000 kg yük ve 2 emniyet katsayısına göre 10 mm lik çelik halatta yetersizdir.
Aslında 4x4 araçlar içim satılan vinçlerde planet dişli redüktör sistemi kullanılmıştır, bunlarda tahvil (çevrim) oranı çok daha yüksektir, yani motorun devrini 350 kere düşürür, buda içinde buluna dişlilere daha az yük gelmesine ve ufak hacimde daha çok yük taşımasına olanak verir. Gerçi 4x4 ler için satılan vinçlerin halatlarındada emniyet katsayısına uyulmadığı çelik halatların çapından belli oluyor
Aslında Sonsuz vidalı redüktörler vinç uygulamasında hiç tercih edilmezler.
Vinç işi ciddi bir iştir ve kazaları ölümcül olabilmektedir. Vinç projenizi gözden geçirmenizi tavsiye ediyorum.
Kolay gelsin
Pınar
Mak. Müh.
 


Ynt: CJ ye Yakışan Tanpon Doguş Torna

TEKNİK BİLGİLER İÇİN TESEKKÜRLER DAHA ÖNCE KENDİ ARACIMA KULLANDIGIM VİNCLE OLDUKCA AGIR YUKLER CEKTİM ARACIN KENDİSİ 2000 kğ ve camurda batap cıkardım kendimi tehlike bütün vinclerde var ama aracın önündeki celik tanpon koruma gibi düsünelim. kumanda paneli aracın içine sabit ve ayrıca uzaktan kumanda kullanıyorum .
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,520
Mesajlar
1,519,200
Kayıtlı Üye Sayımız
172,178
Kaydolan Son Üyemiz
sakaryalee5454

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst