Ynt: Çin'e Çay İçmek için Yürüyecek Arkadaş(lar) Aranıyor!.
Böyle bir maceraya başladığınız için tebrikler.Bir işe başlarken ilk önce yapmamanız yönünde telkinler verilir sonra akla gelen herşey sıralanır.Ben bu bölümü şimdi gördüm ve bir çırpıda okudum.Keyifli birşey olmadığını söyleyeyim, yazdıklarınızı okumak,çünkü size en çok lazım olan düşünce gücünü net göremedim zaten bu durumun sizde farkındasınız,eğer soğuk havayı görmesem ne olacak yorulur oturursunuz diyeceğim ,öyle bir durumda söz konusu değil.
Ben sizin tarzınız bir geziyi çok kısa olarak 500 km civarı yaptım yeni ayakkabı ile çıktığım için 3 tırnak,7 kg kayıpla tamamladık 2 arkadaş.Kayıplar benimkiler tabi.Ben mayısta başladım haziranda bitirdim ama planlamasını en az 1 ay yaptım(ilk başta yanlız çıkıyordum sonra arkadaşım da dahil olmak isteyince 2 olduk) bu yüzden çantam 15-20 gün sonra dağilmaya başladığında yanımda ki büyük iğne ve ingiliz ipliği ile dikme şansım oldu.Yaz olmasına karşın bütün önlemlerimizi fazlasıyla aldım,bütün planlamayı ben yaptım ama inanın hiçbir eksiğimiz olmadı,çoğunlukla çadırsız dı ama yanımızda çadırımız vardı.MSR ın bir avuça sığan hamağıda vardı,ocağıda,müziğimizde,kitabımızda.Beslemesi en zor olan bölüm düşünce dinginliği onu besleyemezseniz attığınız her adım ızdıraba dönüşür.Kendinizi km lerle rakkamlarla boğuşturmayın,istediğiniz heryerde durun ruhunuzu dinlendirin,yanınıza mutlaka bir kitap alın eğer odaklanma sorunu yaşıyorsanız ,yada müzik hangisi size uygunsa.
Aklıma geldikçe size yardımcı olmaya çalışırım ama lütfen soğuğu çok ciddiye alın 'esas çocuk' o