Çiçekler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jargondeath Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,394

Ynt: Çiçekler

Güzel güzel.
Fatihciğim seb Esra ya bakma.
Nede olsa onlar profesyonel.

Esra, Fatih dijital fotosunu daha alalı 2 hafta olmadı. Çektikleri gerçekten güzel. Bahsettiğin netlik konusuna oda bende yabancıyım valla.
;D

ben profesyonel değilim yahu. Küllüm yalan Murat
Amatörüm. Hatta geçen akşam slr ile çekim yaptımda habire sordum sağıma soluma hangi değerlerde çekiyoruz diye.
Netlik önemli ama.
Daha iyi olabilmesi için eline sağlık çok güzel olmuş demek yetmez diye düşünüyorum
fotokritik de zamanında yerden yere vurulmuş biri olarak.

özellikle 4.fotografı çok beğendim , emeğinize sağlık...

Fotoğraftan anlamamakla birlikte;

1 nolu fotoğraftaki arı ne kadar güzel gelmişse, 2 nolu fotoğrafta da çiçeğin o kadifemsi yapısını hissettim. Bence bunlar fotoğrafların güzelliğini gösterdi. Fatih üstadım, yürüyüşten (trekkingten) girdi ama fotoğrafçılıktan mezun olacak gibisin.

Tebrikler, eline sağlık.
Umarım ki profesyoneller (önceki mesajları okudum ) fotoğraflarını yorumlayıp eleştirirse gelecek fotoğrafların daha da güzel olacaktır...

Selam, saygı...

İlgi, alakanız, çiçeklere göstermiş olduğunuz alaka, bana manen yapmış olduğunuz destekten dolayıki bunun farkındayım çok teşekkür ederim. Çalışarak dahada iyi kareler yakalıyacağımı düşünüyorum. Manuel modlara ısınamadım bunun eksikliği var tabiki.

İyi kötü ayrılır ama umarım duygularımı çiçekler aracılığıyla sizlerle paylaşabiliyorumdur

Kompak slr bir makineye sahip olmamdan dolayı çok fazla ayarlara karışamıyorum. Manuel modları var ama kısıtlı Karıştığım zamanda pek hoş olmuyor en azından şimdilik. Kullandığım Makinede Canon A590IS link: http://www.edessa.com.tr/index.php?p=show&pid=1349&k_id=0&kn= 

kullandığınız makina da Makro modu var. Özelliklerinde makro netliği için 5 cm diyor. Ama bu objeye göre de değişir. 3cm - 7cm arasında oynayın. En net halini bulursunuz. Manuel modda makro konumunda deneyin. (büyük ihtimal yukarıdaki fotolarda da kullanılmış aslında ..)
Ama denemeye devam.
Ben makro aşığı biri olarak seviyorum çok ciçek böcek

Fatih ,
Makro çekimleri zoom yaparak mı çektin.?
Yoksa makro bölümünü seçtikten sonra mı zoom yaptın.?
Bende de Canon A460 var.
Makro çekim modunu aylar sonra farkettim de.
;D

Üstadım kurcaladıkça bir özelliği çıkıyor makinenin bunuda düğmelere basarken farkettim. Ama asıl başarı aynı kareyi farklı değerlerde çektikce olucak herhalde. Zoom yapmamaya çalışıyorum tripodda olmadığı için güzel kare yakalıycam diye netlikten feragat ediyoruz. Heleki kompak makine ayarlar birbirinie giriyor bence. Esas fotoğraflar dslrlerle çekiliyor. Bizim kompaklarla ancak keyifli amatör fotoğraflar çekebiliriz diye düşünüyorum.

" Bizim kompaklarla ancak keyifli amatör fotoğraflar çekebiliriz diye düşünüyorum. " Yok canımmmmm.
Esra'nın İstanbul etkinliğinde kompakt makine ile çektiklerini görmedin mi sen.?
Birçok SLR makinaya taş çıkartmış.
Ayarları düzgün ve dikkatli yaparsak bu tip makinalarla da kaliteli pozlar elde edebileceğimize eminim.

Murat istanbul gece fotolarında eklediklerimin ilk kısmı Dslr ile. sonraki parti kompaktla..
Ama mesela benim galerilerdeki makroların hepsi kompaktla
canım kompaktım benim ay lav yu kompakt )))))))))))