Ynt: Cherokee 4.7 1999-2004 Wj Kasa Alırken Bakılacak
WJ keyifli araç evet
ZJ de keyifli
Bu araçlara keyifsiz demek delilik olur.Ama ben birçok forumda, linkte daha evvel acı gerçeklerden de bahsettiğimde aforoz edildim
Yıllardır JEEP hastasıyım ve şu an da zaten 2002 4,7 WJ var.Geçen sene ZJ ile Jeep e dönüş için X5 imi abime verdim
Sadece Ocak, Şubat, Mart maliyetini net hesapla aktarmak istiyorum: (masrafı şahinden biraz fazladır, ona da değer diyip bütçesini altüst edenlere,çoluk çocuğunun nafakasından kesenlere, bir daha düşünüp almalarını tavsiye anlamındadır):
-Ocak yakıt; 1282 tl
-Şubat yakıt 1007 tl
-Mart yakıt 1129 tl
-6 aylık vergi (indirimli hali) ;1304 tl
-şaft kafa değişim; 590 tl
-sensör+fan muşuru 400 tl
-1 far ampülü 25 tl
Toplam; 5,737 tl.........Bir kere daha düşünün.
Yakıtı 12 yıldır Shell den alırım.12 krş-13 krş için kötü yakıt koymam.Yukardaki yakıt masrafları sadece evden işe işten eve ş.içi kullanım ve ayda sadece 1-2 kere ankara sınırları içi gezide harcanandır.İst izmire gitmiyorum yani
Km de zaten gaz+benzin en az 700 krş yakar WJ!Aksini iddia edenle kontağına iddiaya girerim.Hadi olsun 680 krş!
Not;Şu an sıvıların değişim i geldi.Ben 10 binde değil 8 bin km de yağ değişimi yapıyorum ve şu an servis km si doldu.Herkes biliyorki büyük ihtimal balataydı şanzuman def vs yağlardı filtrelerdi 750-1000 tl arası bir bakım masrafı çıkacak.
Bu araçları alanlara tek tavsiyem şudur;Ya iyi bir bütçeniz olmalı, ya da gerçekten herşeyi göze alacak kadar JEEP aşığı olmalısınız.
Ben Jeep kullanırken hep 2. binek artacım olmuştur.Sadece son 4 aydır yoktu binek aracım.Geçen hafta punto m.jet aldım.Nefes almaya yeniden başladım.Şu an Wj garajda ;sadece ayda 2 kere dışarı çıkmak üzere keyfine bakıyor
---Gerçekten hastası değilsen, yada sorumlu olduğun insanlar varsa ALMA!Git suzukiye bin derim tüm Jeep heveslilerine.selam ve saygılarımla