CHEROKEE 4.7 1999-2004 WJ KASA ALIRKEN BAKILACAK

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan micoz01 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 354
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 222,060

Etiketler
Ynt: CHEROKEE 4.7 1999-2004 WJ KASA ALIRKEN BAKILACAK

rica ederim,
oynanmis km veya problem olan araclari ya desifre edelim yada pm den birbirlerimize bildirelim ki diger arkadaslarimiz kandirilmasin..

hatta yeni bir topik acalim gerekirse.

Hocam bana kalırsa araç alacak arkadaşlar buraya linkini atsın o aracın.Özelden yazalım.Ben şu an mesela ankarada 7 tane yıkık wj biliyorum.Adam yazsın buraya falan sitede filanca aracı alacam ne diyorsunuz diye.özelden yazalım bildiklerimizi.çok güzel fikir.Yahu bana bir araç getirdiler samimi söuuylüyorum çocuk bana arabayı 15 dak telde anlattı:smiley:bindiğim 9 uncu wj ben böyle wj görmedim falan:smiley:araç bi geldi, Allahtan yanımda bizim guruptan bir arkadaş ta var (Gökhan Frontera dostum) bir tur atacaz bindik maşallah:smiley: gazı köklüyorum araba kalkmıyor nazlı eşşek gibi.direksiyonu ne tarafa kırıp kalkış yapsam resmen havai fişek patlama sesleri geliyor alttn.çocuk bana; gördünmü abi süper değilmi diyor:smiley:))

outlaw06' Alıntı:
Hocam bana kalırsa araç alacak arkadaşlar buraya linkini atsın o aracın.Özelden yazalım.Ben şu an mesela ankarada 7 tane yıkık wj biliyorum.Adam yazsın buraya falan sitede filanca aracı alacam ne diyorsunuz diye.özelden yazalım bildiklerimizi.çok güzel fikir.Yahu bana bir araç getirdiler samimi söuuylüyorum çocuk bana arabayı 15 dak telde anlattı:smiley:bindiğim 9 uncu wj ben böyle wj görmedim falan:smiley:araç bi geldi, Allahtan yanımda bizim guruptan bir arkadaş ta var (Gökhan Frontera dostum) bir tur atacaz bindik maşallah:smiley: gazı köklüyorum araba kalkmıyor nazlı eşşek gibi.direksiyonu ne tarafa kırıp kalkış yapsam resmen havai fişek patlama sesleri geliyor alttn.çocuk bana; gördünmü abi süper değilmi diyor:smiley:))
yaw sen nediyorsun outlaw arkadasim.bende ne wj ler gordum.
antalya da izmirde ankarada istanbulda ve hatayda.ben araca bakmadan test etmeden araclarin kaza trafik raporlarina da goz atiyorum.
aracin yanina gidince araci gormeye :::
-satici derki <. sag arka camurluk lokal
-bende derim ki on kafadan darbe almis fatura 2003 sensinde 15 000tl.(simdiki zamanda 40bin tl)
ee gelde kaziklanma.
o yuzden aldigim sattigim zjlerde hemen hemen bakar test eder yanimdaki test cihzini baglar alirim.
bu benim zevk hobiii kisaca jeep sevdasi....
benim sattigim wj problemsiz olur.o yuzden kimseler ne bizi kandirsin nede biz kandiralim..

ben ankarada 117-118 bin km bir arac ile ililendim.dedilerki sag arka camurluk veya sol boyali o kadar.ama aracta ufak tefekte olsa her yerde boya var.dediginiz gibi emniyet mud oglu mu biniyomus neymis.
boya takintisi olmayan baktirip alabilir.fakat bana gelmez.

simdi siz dediginiz icin yazdim.km oynanmis diye.
belkide ayni araci konustuk.

suan en son siyah wj aldim 2003 overland.(terciihim hep overland)
arac tertemiz.
aracin 2003 yilindan bu yana kaskosu(ozel kasko) devam etmis bugune kadar.kayitlarda baktirinca.
aracta boya hata veya trafik ve ozel kaskoya ait kaza raporu dahi yok.
arac motorda daha anahtar degmemişş.
ve en onemlisi de antalya hastalya mercedes te km km sine servis bakimlarina ulastim yapilmis.
unutmadan yedek anahtari ve kitapcilari ffaturasi dahi piril piril duruyor.

umarim herkese boyle arac duser..
bundan sonraki hedef lincoln.o zaman satarim.

bu arada overland serisi jantlar kromdur.ama piyasada ep boyalidir.bu aracta daha uzerindeki kendi orjinal rengiyle duruyor....

reklam yapmis giibi oldumm.ve uzattim.lincoln buldugumda satacagim ancak ve ancak....

kaynak wj jeeps.com

Dana 30 (186FBI)
The Front Beam Iron (FBI) axle consists of a cast iron differential housing with axle shaft tubes extending from either side. The tubes are pressed into the differential housing and welded. The axles are semi-floating supported by the hub bearings. The axle shafts are retained by nuts at the hub bearings.

2.5 pts. (40 +/- 1 oz)
Bolt torque:
Fill Plug: 25 Ft. Lbs.
Cover Bolts: 30 Ft. Lbs.

Axle Ratio:
3.55, 3.73

Axle shaft:
27-spline, 1.16-inch thick

1999:
Thermally stable SAE 80W-90 gear lube
Mopar® P/N 04874468
1999-2004:
SAE 75W-140 Synthetic
Mopar® P/N 04874469

NOTE: Trac-lok and Vari-lok equipped axles require 2.5 ounces of Limited Slip Additive be added to the lubricant.
Trac-lok for the front axle is available only with (and included with) all QuadraDrive systems

(not listed, 30k recommended) 12,000 mi.

Rear Axle
Dana 35C (198RBI)
The Rear Beam Iron axle has a cast iron differential housing with axle shaft tubes extending from either side. The tubes are pressed into differential housing and welded. The axles are semi-floating supported by the axle shaft and bearings. The axle shafts are retained by bearing retainer plates on the axles which are bolted to flanges at the outboard end of the axle tubes.

3.75 pts. (60 +/-1 oz)
Bolt torque:

Axle Ratio:
3.55, 3.73

Axle shaft:
27-spline, 1.16-inch thick

Mopar® P/N 04874468
For heavy-duty or trailer tow use:
SAE 75W-140 synthetic
Mopar® P/N 04874469

NOTE: Trac-lok and Vari-lok equipped axles require 4 ounces of Limited Slip Additive be added to the lubricant.

Dana 44 (226RBA)
The Rear Beam Aluminum axle housing has a cast aluminum center differential housing with axle shaft tubes extending from either side. The tubes are pressed into the differential housing. The axles are semi-floating supported by the axle shaft and bearings.

4.75 pts. (76 +/- 1 oz)
Bolt torque:

Axle Ratio:
3.55, 3.73

Axle shaft:
30-spline, 1.31" thick

Mopar® P/N 04874468
For heavy-duty or trailer tow use:
SAE 75W-140 synthetic
Mopar® P/N 04874469

NOTE: Trac-lok and Vari-lok equipped axles require 4 ounces of Limited Slip Additive be added to the lubricant.

micoz01
Verdiğin bilgiler 2003 model ve üstü WJ almayı düşünen biri olarak bana çok faydası oldu.
Sizin ve diğer arkadaşların vermiş olduğu detaylar tüm arkadaşlar içinde faydalı olacağına inanıyorum.
Emeğiniz için teşekkür ederim.
Doğru olanda; Bir malın gerçek değeri üzerinden dürüstce yapılan alışveriş sonrasında satıcının ve müşterinin memnuniyetidir.

typhoon07' Alıntı:
micoz01
Verdiğin bilgiler 2003 model ve üstü WJ almayı düşünen biri olarak bana çok faydası oldu.
Sizin ve diğer arkadaşların vermiş olduğu detaylar tüm arkadaşlar içinde faydalı olacağına inanıyorum.
Emeğiniz için teşekkür ederim.
Doğru olanda; Bir malın gerçek değeri üzerinden dürüstce yapılan alışveriş sonrasında satıcının ve müşterinin memnuniyetidir.
o zaman yandaki tesekkur butonuna bir tesekkur rica edeyim.
inanin seve seve yardimci oluyorum.
dilerim temiz bir alisveris olmustur.kazasiz belasiz binin.sorununuz olursa yardimci olurum.
ben tesekkur ederim.

micoz01' Alıntı:
o zaman yandaki tesekkur butonuna bir tesekkur rica edeyim.
inanin seve seve yardimci oluyorum.
dilerim temiz bir alisveris olmustur.kazasiz belasiz binin.sorununuz olursa yardimci olurum.
ben tesekkur ederim.
teşekkür ederim fakat daha karar verip alamadım,temiz bir araç bulmak kolay görünmüyor.Araştırıyorum ,2004 model overland düşünüyorum.2004 modeller içinde birkaç kasa tipi var gibi http://www.wjjeeps.com/newoptions2.htm sayfasında gördüm.Türkiyede hangi serisi var ? ve Ayrıca bazı özellikler konusunda araştırmalarım devam ediyor .örneğin (Up Country Suspension package) bu paket 2004 modelde varmı? Sahibinden com daki ilanlardan görüştüğüm oldu.Fakat bu araçlar hakkında fazla bilgim olmadığı için karar veremedim.Selamlar.

typhoon07' Alıntı:
teşekkür ederim fakat daha karar verip alamadım,temiz bir araç bulmak kolay görünmüyor.Araştırıyorum ,2004 model overland düşünüyorum.2004 modeller içinde birkaç kasa tipi var gibi http://www.wjjeeps.com/newoptions2.htm sayfasında gördüm.Türkiyede hangi serisi var ? ve Ayrıca bazı özellikler konusunda araştırmalarım devam ediyor .örneğin (Up Country Suspension package) bu paket 2004 modelde varmı? Sahibinden com daki ilanlardan görüştüğüm oldu.Fakat bu araçlar hakkında fazla bilgim olmadığı için karar veremedim.Selamlar.
2003 model alinmali derken<,
oncelikle vergiden dususe girecegi icin
ikincisi upcountry bu yildan sonra kalkti.
siz sorun ben yardimci olayim.
2003 overland muhtesem makinadir.
on arka overland model LSD kilittir.

Beyler 2002 model 4.7 wj aracımda P0340 arıza kodu yandı 3-5 gün önce.Akşama kadar aracı kullandım ve akşam arıza lambası söndü.Ertesi gün tam gün yandı.Pazar günü etkinliğimiz vardı ve akşama kadar lamba yanıyordu.Lakin dünden beri arıza lambası yanmıyor.Baktığımız arıza kodu karşılığı ;volant/krank sensörü olarak çıkıyor.Biryerde ;sensörün okuyucu kısmına toz vs geldiğinde yanlış algılama olabileceği yazıyor.Başına gelen bu konuyu bilen varmı?Herkese selamlar

micoz01' Alıntı:
2003 model alinmali derken<,
oncelikle vergiden dususe girecegi icin
ikincisi upcountry bu yildan sonra kalkti.
siz sorun ben yardimci olayim.
2003 overland muhtesem makinadir.
on arka overland model LSD kilittir.
evet 2003 ile 2004 arasındaki vergi farkı büyük fakat bunu göze alabilirim.2004 makyajı kasası güzel görünüyor gerçekten.Fakat 2004 modeli seçersem 2003 modellerdeki özelliklerden mahrum kalırmıyım.yada bu özellikler 2004 modellerdede varmı bunu araştırıyorum.kısacası 2004 ün makyajı kasasını göz ardı edersek.motor ,güvenlik,şanzuman,arazi için gerekli donanımı gibi teknik avantajları olarak hangi modeli seçmek mantıklıdır.2003mü2004 mü.gerçekten çok kararsız kaldım ve tahminimden de çok detay varmış :smiley: selamlar.
2004 Overland farkları:

New front bumper fascia and grille design
Fog lamps, new round style
Newly designed two-tone leather-trimmed seats with larger seatback bolsters, more supportive seat cushions, new seat fabrics. Dark Slate Gray with Light Slate Gray leather inserts on the seatback and seat bottom
Padded center console lid
Chrome insert added to bodyside cladding
Chrome wheels now standard (real chrome, same as offered in 2001-2003)
Up Country Suspension deleted as of September, 2003. Prior to that, Overland models were available with and without this option. When the no-cost order code SDA ("Quadra Coil Suspension") was selected, it actually deleted the Up Country suspension option, unbeknownst to many dealers and customers. No credit was given).
Now offered in a 2WD version
Midnight Blue Pearl Coat exterior color added (a total of six exterior color options are offered for the Overland in 2004)

2003 model 2004 modele gore daha doludur.
tercih sizindir.
wj jeeps sitesinde farlşar yazili.
jeep her yıl model yukseldiginde donanim arttiracagina hep cikararak gitmistir.

outlaw06' Alıntı:
Beyler 2002 model 4.7 wj aracımda P0340 arıza kodu yandı 3-5 gün önce.Akşama kadar aracı kullandım ve akşam arıza lambası söndü.Ertesi gün tam gün yandı.Pazar günü etkinliğimiz vardı ve akşama kadar lamba yanıyordu.Lakin dünden beri arıza lambası yanmıyor.Baktığımız arıza kodu karşılığı ;volant/krank sensörü olarak çıkıyor.Biryerde ;sensörün okuyucu kısmına toz vs geldiğinde yanlış algılama olabileceği yazıyor.Başına gelen bu konuyu bilen varmı?Herkese selamlar
yanlıs algilama diye birsey yok ustadim.
arac ecusu belirli bir cycle kontak ac kapatta ariza kodu kalici degil ise takrar sifirlar.ama ayni hatayi algilar aldgilamaz yakar isigi tekrar.
orjinal mopar ile degistirdiginiz taktirde sorun kalmayacaktir.

micoz01' Alıntı:
yanlıs algilama diye birsey yok ustadim.
arac ecusu belirli bir cycle kontak ac kapatta ariza kodu kalici degil ise takrar sifirlar.ama ayni hatayi algilar aldgilamaz yakar isigi tekrar.
orjinal mopar ile degistirdiginiz taktirde sorun kalmayacaktir.
Sn micoz 2 gün oldu hala yanmıyor.Ama yanlış algılama yoktur konusunda size katılmıyorum.Çok soğuk havada da yakıtı kötü yakıt algılayıp arıza lambası yanıyor ve yakıt kötü kodu veriyor.Ama 6-7 kontak sonrası düzeliyor.Yada öğlene doğru hava ısındığğında.Bunu servis kitapçığı dahi yazıyor.(her zaman yanılıyor olabileceğimi de varsayarım). Bununla beraber elbette orjinal parçadan yanayım.2 hafta evvel şaft kafa değiştirdim.Çin vardı 300 e abd vardı 590 a.abd taktırdım.Orjinal parça her zaman iyidir...Selamlar

micoz01' Alıntı:
2003 model 2004 modele gore daha doludur.
tercih sizindir.
wj jeeps sitesinde farlşar yazili.
jeep her yıl model yukseldiginde donanim arttiracagina hep cikararak gitmistir.
yardımların için teşekkürle.
Bende sürekli wj jeeps sitesinden inceleme yapıyorum,
evet haklısınız 2003 daha dolu görünüyor.
Ama şu ana kadar İnternet ilanlarında 2003 veya 2004 model,tam anlamıyla temiz bir araç bulamadım bulursam fikrinizi alacağım.sizleride önereceği ilanlar olursa beraber değerlendiririz,
selamlar.

outlaw06' Alıntı:
Sn micoz 2 gün oldu hala yanmıyor.Ama yanlış algılama yoktur konusunda size katılmıyorum.Çok soğuk havada da yakıtı kötü yakıt algılayıp arıza lambası yanıyor ve yakıt kötü kodu veriyor.Ama 6-7 kontak sonrası düzeliyor.Yada öğlene doğru hava ısındığğında.Bunu servis kitapçığı dahi yazıyor.(her zaman yanılıyor olabileceğimi de varsayarım). Bununla beraber elbette orjinal parçadan yanayım.2 hafta evvel şaft kafa değiştirdim.Çin vardı 300 e abd vardı 590 a.abd taktırdım.Orjinal parça her zaman iyidir...Selamlar
amerikan mali demek orjinal demek degildir.
ORJINAL PARCA MOPAR DEMEK.
sadece MOPAR orjinal parcadir

ARIZA KONUSUNA GELINCE tabiki hakLisinzdir.FAKAT BENIM KENDI DEMEK ISTEDIGIM ::
ARIZA KODUMU VERDI ....KOD ARIZASI NE ISEE
AYNEN MOPARR AL TAKTIR.SORUN BITER BIR DAHA DA ORDAN BIR SORUN CIKMAZ.
OKSIJEN SENSORUMU AYNEN MOPAR 404 TL.AMA SIZIN ORJINAL AMERIKAN DEDIGINIZ 280 TL. ARADAK FARKLAR KUCUK AMA ILERIDE SORUN CIKARMASI YOK TEKRAR YAKMAZ MI.YANAR MI.YANMAZMI.DERDII OLMUYORR.
SAKINN YANLIS ANLAMAYIN HERKESIN YOGURT YIGISI DEGSIKTIRR.
amac paylasım..

ben wj hastasiyim bindigim her wj de hep orjinal kullanirim.orjinal yetkili srvis kayitsiz olan araci da almam.
tercih meselesii...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,766
Kayıtlı Üye Sayımız
166,580
Kaydolan Son Üyemiz
mmehmet

SON MESAJLAR

SON KONULAR