CHEROKEE 4.7 1999-2004 WJ KASA ALIRKEN BAKILACAK

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan micoz01 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 354
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 222,060
Ynt: CHEROKEE 4.7 1999-2004 WJ KASA ALIRKEN BAKILACAK

Link 1 de verdiğiniz 2001 aracin sag on kapi, sol arka kapi,sol on kapi problemli gorunuyor.
Dedigim gibi resmi buyuttugunuzde arka sol kapi cam lastigi egri bugru.

Aracin diri durmasi cok iyi fakat suphe veren kapali garajda muhafaza edilebilecek olsa dahi...arac farlarinda solmalar var.ozellikle ust arka bagaj stop.
Parlatildi cilandi desen farlar neden parlatilmamis.
Fiyat olarak. Fazla zaten arasaniz son 30 derler. Buyuk ihtimal
..
Ama illaki yaninda bakmak mantikli.
Acin telefon veleceginizi dediginizden farkli cikarsa ucak parami karsilayacak misiniz diye sorun..

Cunku arac boyalari tatmin etsede bu iste wj motor ve sanziman ve diff ler cok onemli.

Etiketler

Link iki icinnn
Ben asla bu kadar yalanmis temizlenmis bir araca resimlerle karar vermezdim.
Fiyatta anlasirsaniz atlar yanina gidersiniz. Bakarsiniz.
Fiyat cok pahali aradim gorustum.
Bir defa araciniz overland degil dedim.yani ben bilmem falan..... Gibi laflar.tamam size anllatik overland olmasi icin su ozellikler lazimdir dedik.sorduk yok dediniz .ee hala ilanda overland...
Fiyat dedim insallah satarsiniz.herkesin gonlune gore olsun.fakat cok faZla dedim.
Kendileride biliyordur...
Bosver alan 56 veren hayrini gorsunn...

Wj araclar kupon aractir.orjinalligi ve en onemliside yetkili servis veya adam akilli servis dokumu verebilen servis bakimlilari fiyaati yukseltir.
Ve tabiki...
Herkesin bir verecegi fiyat gercegi vardir.
Wj de en ust nokta overland serisi.dosemeler daha kaliteli oldugu icin cok zor eskitirsinizzz.
Motor daha guclu ve dayaniklidir.piston baslari hemi motorlar gibi dome sekilli. Celiktir. Ve daha 18 parca farklidir limited motorundan...

Cherokee icin motor omru 1 milyon derler.
Cok komikk.
Sunu soylemek isterim adamlar diyorki eger benim tavsiye ettigim yagi kullanirsan
Benim tavsiye ettigim orjinal parcaya bagli kalirsan.
Ve de periyodik servise uyarsan kabul diyorr.
Sorsaniza lutfen 2001 model ustu sanzimand hangi yag degistiriyorlar??? Sonra ugultu diyorlar
On differansiyelde veya arkada hangi markayi birakinda kaclik yag kullaniyor???size 80/90 diyecek..SERVUS MANUALI DIYORKI ONDE SADECE VE SADECEE 75/140 KULLANACAKSIN.ARKADADA AGIR IS VEYA TEKNE KARAVAN CEKIYORSAN 75/140 KULLANACAKSINN...

EE NE OLDUU ??? DIYOLARKI UFAK BIR UGULTU MUTLAKA YAPAR CHEROKEE KRONIGI.
ASPLA ILKER BEY ASLA DA KATKISINI MOPAR KOY TAM ISTEDIGI OLCUDE.YAAGINI DA OYLE.BAK OTER MI???
bu kisa bir ornek.adam overland serisine gidip normal buji takiyorr.
Ee sonra motorda vurma ypiyor diyor
Adam orjinal yagli filtre almiyor.normal filtre aliyor sonra bla bla bla diyor.
Ama satarkende omru 1 milyon motorun oluyor.
Rica ederimm.
Ankarada benim takip ettigim arac vardi.
Siyah tupsuz overland. 39 istiyir.
34.5 a dustu.ama bana fazla bir fiyat.
Aracta kaza yok deseler de ben kaskodan iki buyuk kaza 3;4-5 onemsiz kaza buldum.
Ama arac temiz. Km orjinal diye dusunuyorum.boya takintin yoksa tabikii.
Fakat wj kasa alirken fiyati etkileyen imkanlar neticesinde:
34,5 arac fiyati
4-4,5 prins tup
6 bin vergi
Arac geldii 45 eee.
En azindan yari vergi dusseler benim dedigim fiyattan (34,5)bu dedigim araca bakabilirsin.

Paylasima devam

2002 lerde radyo anteni camda, arka koltukta 3 başlık var,jantlar farklı,az da olsa beygir gücü biraz daha fazla,.ön panjur değişik.bunlar aklıma gelenler.

Sayın micoz01;
Seyahatim vardı bu sebeple 2 gündür bağlanamadım.Bu arada WJ olayına fırsat buldukça internetten araştırmaya devam ettim.
3 araç için telefon görüşmesi ve kaza araştırması yaptım.3 araçta yazılanların aksine kaza geçmişleri var.(bence kazası olmaması zaten mümkün değil ama insanlar nedense bunu yazmayı tercih etmiyorlar.)
Neyse benim size forumda daha önce tartışılmış bir konu hakkında sorum olacak.
WJ 4.7 ve WJ 2.7 arasında karar veremeyen bir çok kişi var.Bana fiyat,performans yönünden 4.7 daha mantıklı geliyor.2.7 nin ise vergi avantajı ama fiyat dezavantajı var.Sizce temiz bir araç bulmayı hedefleyen birisi olarak(yani uzun yıllar binmeyi hedefliyorum) 2002 model bir WJ'de hangisi daha mantıklı bir tercih olur?

ilker1903' Alıntı:
Sayın micoz01;
Seyahatim vardı bu sebeple 2 gündür bağlanamadım.Bu arada WJ olayına fırsat buldukça internetten araştırmaya devam ettim.
3 araç için telefon görüşmesi ve kaza araştırması yaptım.3 araçta yazılanların aksine kaza geçmişleri var.(bence kazası olmaması zaten mümkün değil ama insanlar nedense bunu yazmayı tercih etmiyorlar.)
Neyse benim size forumda daha önce tartışılmış bir konu hakkında sorum olacak.
WJ 4.7 ve WJ 2.7 arasında karar veremeyen bir çok kişi var.Bana fiyat,performans yönünden 4.7 daha mantıklı geliyor.2.7 nin ise vergi avantajı ama fiyat dezavantajı var.Sizce temiz bir araç bulmayı hedefleyen birisi olarak(yani uzun yıllar binmeyi hedefliyorum) 2002 model bir WJ'de hangisi daha mantıklı bir tercih olur?
tekrar merhaba,
iki arac kiyaslanmayacak kadar farkli araclar.
2.7 dizeller ile ilgili cok yazildi forumda.senelerdir cekenler cok fazla.(3.1 motorlardan biraz daha iyi)ama sorun yasamayan yokk.ariza isiklari.bayilmalar,yolda kalmalar) forumda aratirsaniz cok cekenler var.

4.7 zorunsuz ve ozellikle overland serisi muhtesem ustu motorlar.
OVERLAND MOTORU HO(HİGH OUTPUT)+38 HP VAR AMA EN ONEMLİSİ COK DAHA DAYANIKLI PİSTONLAR VE 18 TANE MTORDA DAYANIM VE PERFORMANS DEGISIKLIKLERI VAR)
4.7 2002 AMA GARANTİ OLSUN 2003 YAKALARSAN hic kacirma uzun uzun da bin...

ben arazide doga gezilerinde istedigim yere giderimm ve sehirde onumdeki bmw (0km yeni nesil motorlu olanlar) yol ister gecerim diyeceksen...
wj 4.7 HO ovelandd..
ama yok
2.7 olsun ekonomik olsun(yakiti da 10 litre altina dusmezz) ve fiat 1.3 multijet dizel beni gecsin dersen.VE ARIZA CIKARSADA VARIM CUNKU DUSUK VERGI DERSEN. tercih buu.
karar sizin.
suana kadar en sorunsuz arac jeep
4.7 ve 5.7 hemii benzinlilerr...

Sayın micoz01(usta)
Her soruma cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.
Şunu kafamda netleştirdim,WJ konusu ayrı bir alem ve burada tecrübeler çok kıymetli.
Özellikle overland 4.7'nin yeride farklı duruyor.
Daha önce sizinle paylaştığım linklere verdiğiniz cevaplardan yüz bularak,size linkteki aracı danışmak istiyorum.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-2002-overland-4.7-lpg-li-105542374/detay

ben araç sahibi ile görüştüm,yazdıklarının aynısını + zavoli lpg sistemi varmış.......Prins değil :(
5664 sorgulamasında 23.05.2012 de çarpma olarak 1 kazası gözüküyor...
İzmirdeki bir arkadaşımdan aracı servise göstermesini rica ettim,haftaya bu işlem yapılacak(araç sahibi bu konuda sıkıntı çıkartmayacak)
Siz resimlerden bu aracı nasıl değerlendirirsiniz?
Sizce bu araç için fiyat, hangi aralıklarda olmalı?

Sevgilerimle...

ilker1903' Alıntı:
Sayın micoz01(usta)
Şunu kafamda netleştirdim,WJ konusu ayrı bir alem ve burada tecrübeler çok kıymetli.
Daha önce sizinle paylaştığım linklere verdiğiniz cevaplardan yüz bularak,size linkteki aracı danışmak istiyorum.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-2002-overland-4.7-lpg-li-105542374/detay

ben araç sahibi ile görüştüm,yazdıklarının aynısını + zavoli lpg sistemi varmış.......Prins değil :(
İzmirdeki bir arkadaşımdan aracı servise göstermesini rica ettim,haftaya bu işlem yapılacak(araç sahibi bu konuda sıkıntı çıkartmayacak)

Sevgilerimle...
ilkercigim ya bana ozelden ulaş yada bana tel numarani verr....
size dedigim gibi bir arac icin 5664 asla ve asla yetmezz.
ilanlarda olan 3-4 arac icin kazasiz olarak sms cevabi gelirken ben bu araclarin pertli oldugunu ogrenmis durumdayimm.
HANGİ ARACLAR OLDUGUNU BURADAN ACIKLAMAM ETİK DEGİL.
SADECE SİZİ ARASTIRMAYA YONELTIYORUM.VE KENDİNİZ DE BULABİLECEGİNİZİ SOYLUYORUM.
burada laf olsun diye yazmiyorum.
arac aldiktan sonra zaten bir sekilde bu siteye ulasip okuyacaklar.
amacim almadan uyarmak.almadan arastirmaniz.

suan sitede 130 wj 4.7 var. belki 120 sini biliyorummm.

ayrica 32500 fiyat overland serisi icin ucuz bir rakam.
once neden ucuz diyeceksin!ben olsam bu fiyata verirmiyim diyeceksin.
cevap elbette hayir ucuza vermem olacak.
son fiyat ne kadar sayiyor.??

ilker1903' Alıntı:
Sayın micoz01(usta)

Sevgilerimle...
kotu bir arac degil.fakat kendin bak kullan.sonra keyfini sen cikaracaksin.
,HER ZAMAN SORABİLİRSİN BANA.BİLGİ PAYLASTİKCA GUZEL.
KOLAY GELSİN.

Sayın micoz01;
Bu siteyi takip edip,Jeep sevdasına kapılmış bir sürü arkadaş var. :smiley:
Konu ihtiyaçlar doğrultusunda ;en düzgün aracı almak.
Sizin etik yaklaşımınıza saygı duyuyorum.Benim ve benim gibi bir çok arkadaşımızın, sizin kadar(diğer tecrübeli olup paylaşımda bulunanlarda dahil), bu araçta tecrübesi yok.
Ben Jeep sevdam sebebiyle, başıma dert de almak istemiyorum..(bir çok gerçek kullanıcı gibi)
Çünkü şunu çok iyi biliyorum ki,problemli bir WJ alıp,o keyfi hiç bir zaman yaşamamak var işin içinde...Veya doğru aracı bulup,keyiflice binmek...
Pert olmuş bir aracı,hiç bir sıkıntısı yok diyerek satmak etik mi?bence değil.
Ben sizin malum sitedeki WJ lerin %90nını bildiğinizi sizden öğreniyorum.
Bu iş sonucunda para ile doğru orantılı,ama şunuda unutmamak gerekirki, bu araçları 0km alıp binenler için, zamanında ödedikleri bedelin değeri ile 1999-2004 arası bir WJ'yi 2012 yılında almaya çalışan insanların ödeyecekleri bedel arasında fark var.Birisi keyfini araçtan almış,diğeri risk alıyor..
Benim size dün danıştığım overland var ya...bu araç için ben bir arkadaşımdan yardım istemiştim.Şimdi bu arkadaşım zaman ayıracak,gidecek aracın expertizini yaptıracak...vs vs...Eğer sizin bildiğiniz 120 araç içindeyse,uzak durun demeniz yeterli.Veya yazdıklarınıza istinaden overland bu fiyata olur mu?sen olsan satar mısın? demişsiniz ....O zaman uzak durmam gereken bir araç olarak mı anlamalıyım ?
Bu durumu etik bulmuyorum demiştiniz ama tanıdığınız,bildiğiniz araçlar için en azından burayı takip edenlere yol göstererk önemli bir yardım sağlamış olursunuz düşüncesindeyim.

malum sitede temiz olarak gordugum bir kac arac linki

lutfen alim yaparsaniz konu basliginda belirttigim detaylara ve arastirmalara bakip ,iyi bir ustaya goturup baktiriniz.
pazarlik sunettir...
(bu araclarin sahiplerini tanimiyorum sadece temizligine gore secim yaptim)
arac1

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-2002-model-emsalsiz-hatasiz-boyasiz-siyah-97872264/detay

arac 2(ilk goze carpan kaput tasiyici amarisor bozuk 2 adet 250tl)
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-2004-model-grand-cherokee-limited-jeep-99209808/detay

arac3(yazildigi gibi bir kac degil bayagi islem var ,boya takintisi olana birsey diyemem)
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-2003-overland-tertemiz-105008766/detay

arac 4(temiz arac fakatlpg markasini arastirin bilmiyorum)
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-123-000-km-orjinal-jeep-grand-cherooke-4.7-limited-gumus-gri-106460946/detay

arac5(arac boyali belli fakat motor yuruyende problem yoksa bakilabilir)
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-2003-jeep-grand-cherokee-4.7-lpg-li-107099177/detay

fiyatlari 37-38-39 gibi rakamlar olmasina ragmen 1500-2000 tl kadar dusurulebilir diye dusunuyorum.
ocaktan sonra vergi odeyen sahibinden olan arac saticilari cok fiyatta dusme yapmazlar.siki pazarlik icin tam zamani.....

kolay gelsin
(araclar 2003 model agirlikli cunku yenilenme ve iyilestirmeler bu yilda var.alt yillarda arac almak isteyenler iyice arastirip alsinlar.)
eksiklerim varsa affola aciklamalarda.dilerim agrisiz sizisiz en iyi araci bulursunuz.

Sevgili arkadaşlar, 97 model zj mi bir hafta evvel satıp wj aramaya koyuldum.Ankarada 7 tane wj baktım.İnanın telefonda ve ilanlarda söylenenlerin hepsi yalan.Bir emniyet müdürünün dahi 240 binde aracının km sini (kendiside indirmiş olabilir,alırken kazıkta yemiş olabilir) 160 bine çektiğini gördüm.En önemlisi de 2000 üzeri wj nin 28-30 aralığında olanlarının kesinlikle yıkık olduğunu gördüm.En son 2002 model bir araç aldım 4 gün önce.En temizi bu olmasına rağmen, akgün aydın dededen de tam not almasına rağmen bile 1000 tl civarı masrafını da kabul ederek aldım.Brc lpg sorunsuz çalışıyor.Motor şanzuman def iyi durumda.Döşemler süper.33,500 tl ye aldım aracı.Zj de prinns vardı lakin brc de şimdilik prinsi aratmıyor.Uzun lafın kısası 3-34 bin tl altındaki tüm wj lerde ortalama 3-7 bin tl arası masraf çıktı.Link çok faydalı olmuş elinize sağlık.Herkese saygı ve selamlar.

outlaw06' Alıntı:
Sevgili arkadaşlar, 97 model zj mi bir hafta evvel satıp wj aramaya koyuldum.Ankarada 7 tane wj baktım.İnanın telefonda ve ilanlarda söylenenlerin hepsi yalan.Bir emniyet müdürünün dahi 240 binde aracının km sini (kendiside indirmiş olabilir,alırken kazıkta yemiş olabilir) 160 bine çektiğini gördüm.En önemlisi de 2000 üzeri wj nin 28-30 aralığında olanlarının kesinlikle yıkık olduğunu gördüm.En son 2002 model bir araç aldım 4 gün önce.En temizi bu olmasına rağmen, akgün aydın dededen de tam not almasına rağmen bile 1000 tl civarı masrafını da kabul ederek aldım.Brc lpg sorunsuz çalışıyor.Motor şanzuman def iyi durumda.Döşemler süper.33,500 tl ye aldım aracı.Zj de prinns vardı lakin brc de şimdilik prinsi aratmıyor.Uzun lafın kısası 3-34 bin tl altındaki tüm wj lerde ortalama 3-7 bin tl arası masraf çıktı.Link çok faydalı olmuş elinize sağlık.Herkese saygı ve selamlar.
hayirli olsun faydali olduysak ne mutlu bizee.
ayrica daha tesekkur alamadik ama takdir sizlerin tesekkur butonuna basinizz.

35 alti alinacak wj den suphe duyarim derken demek istedigim ayni sizin anlattiklarinizz.
3-5 bin tl masraff ama maalesef orjinal mopar degil....

o yuzden bu toppic yaptim.faydali olsun bakin ogreninlsin ve kandirilmasin kimse diyeee....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,766
Kayıtlı Üye Sayımız
166,580
Kaydolan Son Üyemiz
mmehmet

SON KONULAR

Geri