Çekme Karavanımı Teslim Aldım.... :)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan berkhan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 83
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 57,532
Ynt: Çekme Karavanımı Teslim Aldım.... :smiley:

Tecrübeleriniz benim gibi karavan sahibi olacaklara çok faydalı ilgiyle takip ediyorum.

Etiketler

Berkhan bey, panel yapıştırma tekniği üzerine gönderdiğim yukarıdaki iletinin, aslında panelvanlar için olduğunu fark ettiğinizi sanıyorum. Sizin başlığınızda yer bulması ise, Enver beyin adresi belli sitemli yazısının, uzun zamandır bahsetmek istediğim konuyu ateşlemesi oldu. Yani, başlık adresinde az da olsa hata var. :-\

Biliyorsunuz biz mobil karavancılar sizlerden biraz daha hızlıyız. Böylelikle paldır küldür konuya girerek, ;) aslında başta söylenecek de affınızla sona kaldı.

Keyifli geziler dileğimle, hoş geldiniz. :smiley:

Panellerin tam olarak neyle yapistirildigini ogrenebilirseniz iyi olur. Malzeme seçimi kadar uygulama ortaminin nem ve ısısı da önemli. Çoğu malzeme 20 derecenin altında uygulandığında iyi performans vermiyor. Ben şimdilik küçük kaplarla falan akan yerleri kontrol altında tutuyorum. Sika ile tamir ettigim yerlerde henüz bir problem yok.

trek71' Alıntı:
Panellerin tam olarak neyle yapistirildigini ogrenebilirseniz iyi olur. Malzeme seçimi kadar uygulama ortaminin nem ve ısısı da önemli. Çoğu malzeme 20 derecenin altında uygulandığında iyi performans vermiyor. Ben şimdilik küçük kaplarla falan akan yerleri kontrol altında tutuyorum. Sika ile tamir ettigim yerlerde henüz bir problem yok.
1998 yılında bursa Can karavan imalatı çekme karavanım 2011 yılında göğün delindiği bir gün kamp alanında ,bir damla sızıntı yok, yıl 2014 karavan imalatında geldiğimiz nokta... Diyeceksinizki panel takarken ben deldim,delinmemiş olanda su almış.....

310625_10150360587001118_681627654_n.jpg

is bilenin, kılıç kuşananın...benim kızdığım nokta "Türkiye'nin en iyi karavanı" sloganıyla orta yere çıkarken AL-KO gibi kaliteli bir şasinin üstüne böyle bir ahşap yapı oturtulması. Şasiye yazık oluyor. Mūşteri de en sıkıntılı problemlerin farkına satın aldıktan 6-8 ay sonra varabiliyor ancak. Tabiî ki "Fabrika sizin" (tanıdık geldi mi?) Eğer Antalya-Karamursel arası mekik dokumaya rağzı iseniz ne ala ;)

trek71' Alıntı:
is bilenin, kılıç kuşananın...benim kızdığım nokta "Türkiye'nin en iyi karavanı" sloganıyla orta yere çıkarken AL-KO gibi kaliteli bir şasinin üstüne böyle bir ahşap yapı oturtulması. Şasiye yazık oluyor. Mūşteri de en sıkıntılı problemlerin farkına satın aldıktan 6-8 ay sonra varabiliyor ancak. Tabiî ki "Fabrika sizin" (tanıdık geldi mi?) Eğer Antalya-Karamursel arası mekik dokumaya rağzı iseniz ne ala ;)

Aynen iştirak ediyorum ve
bu kadar küçük sorunları halledemeyen ve
karavan anten takamayan imalatçıları kınıyorum.
Teknik konularda hiç mi bilginiz, görgünüz araştırmanız yok.
Sadece marangoz iseniz, diyeceğim bir şey yok.
Hıdır budur meselesi, ama gayret göstermek lazım.

Bence S. Atilla DİNÇER in gönlünü alın ve ondan belli bir ücret karşılığı danışmanlık alın.
Mesleği değil ama, piyasada çoğunuzdan mükemmel işler çıkarıyor.
Müthiş araştırmacı ve yaptığı işe çok saygı gösteriyor, ne güzel.

Lütfen, pazarlama kadar, işimizin kalitesine de önem verelim.
Satıp müşteriyi peşimizden koşturmak doğru değil.

Atilla Dinçer kimdir? Ben anlamışım sanırım. ..

Sn. Atiladi gösterdi ki bu becerisi ve iş saygısıyla,
Türkiye de motokaravan ve karavan imalatçısı geçinenlerden,
üçünü beşini bir cebinden çıkarıyor.

Zaten kaliteli karavan ve motokaravan satınalmak istiyorsak,
Atiladi yi elbirliği ile bu işte profosyonelliğe zorlamalıyız.

Berkhan Bey, ben yeni ruhsat cikarttım da azami ağırlık 1170kg yazıyor. Bu şekilde net ağırlık 1080kg üzerine ancak 90kg yasal ağırlık tasiyabiliyoruz. Sizin ruhsatta ne yazıyor acaba net ve azami ağırlık için?

trek71' Alıntı:
Berkhan Bey, ben yeni ruhsat cikarttım da azami ağırlık 1170kg yazıyor. Bu şekilde net ağırlık 1080kg üzerine ancak 90kg yasal ağırlık tasiyabiliyoruz. Sizin ruhsatta ne yazıyor acaba net ve azami ağırlık için?
Behçet Bey ,
Ben henüz ruhsat çıkartamadım , Antalyada daha rahat olur varsayımıyla ruhsata işli çeki demirine güvenerek Antalyaya kadar bu şekilde gitmeyi planlıyorum . Ancak ekli resimde görüldüğü gibi A.T. Uygunluk belgesinde aracın fiili kütlesi 1100 kg , müsaade edilen azami kütle 1250 kg görülüyor . Ben de ruhsatı bu değerlerle çıkartacağım . Bir de yürür vaziyette kütle 1160 kg şeklinde bir ibare var , ne esas alınacak bilmiyorum . Henüz karavanın tam yüklü ağırlığını da tarttırmadım . Sanıyorum 1250 kg esas alınır (Müsaade edilen azami kütle ! )

at uygunluk.jpg

Yolda problem olacağını sanmıyorum, henüz kimse ruhsat sormuyor. Ancak sizin belgeye gore de 150kg yük kapasitesi olacak...Nasıl olacak bu işler çok anlayamadım. Karamürsel'e gidince bir sorabilirseniz memnun olurum. Size keyifli yolculuklar diliyorum :smiley:

Bende ağırlık oluşturan kitaplarım , resim malzemelerim ve masa sandalye - kamp koltuğu türü malzemeyi arabaya aktarmayı düşünüyorum ( henüz katar ağırlığından bahseden yok :smiley: ) , taşıdığım suyu da 10 litre içme , 20 litre kullanma olarak organize ederek ağırlığı dengeleyebilirim sanırım . Mutfak gereksinimlerini biriktirmeyi ve toplu alımı düşünmüyorum , sadece yaylalara giderken biraz malzeme alınabilinir , ama heryerde yerel malzeme mevcut . Ben genellikle market yerine köylülerden alışverişi tercih ediyorum...
Giyecekler ise en hafif kalem , yazın bir şort , bir tişort , eskidimi at yenisini al ( pazardan alışveriş ) , kışın ise bir pantolon , bir eşofman , bir yağmurluk , bir kazak ...
Karavancılık bana eski alışkanlıkları unutturmaya başladı , 8 metrekare , 16 metre küp ... :smiley: ve yetiyor gerçekten ...

Bi lokma bi hırka lazım insana; gerisi boş. Ama akü, gunes paneli vs. Derken zaten 150kg sırf ekipman tutuyor. ..

Merhaba Berkhan Bey,
Karavanınız hayırlı olsun. Umarım çıkan ufak tefek problemleri de giderdikten sonra keyifle, sağlıkla gezersiniz...

Berkhan bey karavanınız hayırlı olsun iyi günlerde kullanırsınız inşallah.Ben sizden daha eski pinocuyum iki yıldır kullanıyorum henüz ciddi bir sorunla karşılaşmadım çok şükür.Yada karşılaşıyorumda ben mi önemsemiyorum bilemiyorum ama su alma sorunum kesinlikle yok.Zaman zaman araba yıkayıcısında su tabancasıyla her yerini yıkatıyorum henüz bir yerinden su girmiş değil ama ilerde ne olur bilemiyorum.Fazlada enseyi karartmamak lazım diye düşünüyorum.Benimki 3,75 yuklu ağırlığı 1200 kg geliyor lastık konusunda bende endişelendim lastık üzerinde max load 560 kg yazıyor.Bu konuyu lassa yetkili bayi ile paylaştım,%10 oranında fazla yukleyebılırsın ancak buda son lımıtlerındır dediler.Yani tekerlek tam yuklu iken bir kasısten yada tumsekten atlarken gerekli olan esneme tolerans sınırlarınıda kullanmış oluyorsun.Sonuçta risk tabiki..Ben 6500 km yaptım bu lastıklerle ve hiç ısınmadı ama yınede c sınıfı lastıkle değiştirmek gerekir.Deneyimlerimizi paylaşabiliriz..Biryerlerde karşılaşmak dileğiyle esen kalınız..

Sayın Cango , teşekkür ederim , karavanımı teslim aldıktan sonra şiddetli bir yağıştan sonra yatak tarafındaki küçük penceleden bir kere su aldı , bu konuyu Faruk bey'e bildirdiğimde pencereyi üreten firmanın bir kaç pencerede hatalı üretim yapmış olduğunu , karamürsele gelirsem durumu düzeltmek için gereğini yapacaklarını söyledi . Ben pencere çerçevesini iyice temizledikten sonra Antalyanın şiddetli yağmurlarında bile su almadığını müşahade ettim . Durumu takip ediyorum , ben de ufak tefek problemleri pek dert etme niyetinde değilim . Lastik konusu ise daha ciddi bir durum , 14 " jant ebadında yüksek taşıma kapasitesinde lastik olmadığı söylendi bana , bu sebeple 15" , 4×10 ( 4 bijonlu , bijon araları 10 cm olan) sac jant alıp buna 1000 kg taşıma kapasiteli lastik takmayı düşünüyorum . " Benim karavanımın tip onay belgesinde kayıtlı müsaade edilen azami yüklü ağırlık 1250 kg olarak görülüyor , lastik başına 625 kg ağırlık düşüyor , viraj ve sollamada tek lastik üstüne binen ekstra ilave yükü %30/40 gibi düşünürsem 250 kg ve emniyet payı ile 1000 kg'ın gerekli olacağı kanaatındayım .
Ben bu yaz doğu Akdenizde olacağım , görüşmekten memnunluk duyarım . Esenlikler dilerim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR