Ynt: Çekme Karavanımı Teslim Aldım....
Doğrusu panellerin yapıştırlması ile ilgili fazla sorgu sual etmedim , Yurtiçinde en doğru çekme karavanı imal ettiğine kanaat getirdiğim Pino karavan oluşturduğu bilgi birikimi ile benim için güvenilir kaynak idi . Sorgulamalarım kullanımla birlikte artmaya başladı , daha önceki okuyarak edinmeye çalıştığım bilgiler yeni yeni tatbikat ile pekişiyor , diğer tüm yeni durumlar gibi genel bir alışma ve bilgilenme halindeyiz (eşimle birlikte ) . Karavanda tuvalet kullanımı ve içeriğinin def'i bile bizim için yepyeni durumlar . Edinilecek bilgiler , malzeme kullanma alışkanlıkları edinilmesi , arkadan çekmeye alışma gibi durumlar hep yeni . Bu işe kış başı başlamamız bir hendikap olarak görülsede tüm olumsuzlukları üst üste yaşayarak düzeltmek de işin olumlu tarafı diye düşünüyorum , en azından zaman kazanılıyor . Ben yaz kış ayırt etmeden karavan kullanmak ve seyahatlarımda (yolda) karavanı dinlenme aracı olarak kullanmak istiyorum . Otomobil kullanırken en ufak bir yorgunluk belirtisinde bile tam dinlenebilmek istiyorum . Otomobilin koltuğunu yatırarak yaptığım dinlenmelerin artık yetmemeye başladığını farkettiğimde karavan almaya karar vermiştim . Bu güne kadar çadır bize yetmışti , çok ta keyifli idi ama artık yaş kendini belli etmeye başladı .
Konu biraz dağıldı , söylemek ıstediğim daha çok yeniyiz , bilgilerimiz yüzeysel ama pekişiyor , bu durumun parasal sonuçları da oluyor tabiiki . Çok paralı değiliz , bir tercih kullanıyoruz , emeklilik projesi olarak Egede küçük bir ev mi yoksa karavan mı ? . Bunun cevabını verdik .
Bizlerin ( Türkiyede yaşayan karavanla gezmeyi arzulayan insanların ) şanssızlığı karavan kültürünün Avrupa düzeyine henüz ulaşamamış olması . Bu imalat , bakım , yerli malzeme tedariği , konaklama yerleri ve maliyetleri v.b. konularda karşımıza çıkıyor .
Avrupada yaşayan biri olsaydım ikinci el olarak çok daha az harcamayla gezen tip karavan elde ederdim herhalde . Pino konusunda yanıldığımı düşünmüyorum , tüm imalatçılarla görüştüm , yürüyen aksamının en güvenilir olduğunu gördüğüm firma Pino oldu . Oluşan aksaklıkların giderilmesinde firma desteği çok önemli , gelecek hafta karavanı karamürsele götürebileceğim . İzlenimlerimi paylaşırım . Bu arada panellerin monte şeklini soracağım .
Yaşadıklarımız henüz acemice de olsa yeni başlayacak olanlar için referans olacaktır diye düşünüyorum . Bu forumu gerçekten çok faydalı buluyorum , başlangıç sonrası seyahatler çok daha zevkli olacak inşallah ...
Tüm katılan arkadaşlara sevgilerimi iletiyorum ...