Çekme Karavanımı Teslim Aldım.... :)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan berkhan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 83
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 57,537
Ynt: Çekme Karavanımı Teslim Aldım.... :smiley:

karavanınız hayırlı olsun güle güle kullanın ınsallah

Etiketler

Eberspacher D2 Airtronic ACSA'da (distribütör) perakende fiyati 1500tl olması lazım. ..

Hayırlı olsun güle güle kullanın.
Sizlere teknik bir sorum olacak; 1.4 TSI 122 HP Jetta ile bir çekme karavanı çekebilir miyim? Olursa hangi ebatlarda olur? Bilgi verebilecek varsa sevinirim

Karavan çeken tecrübeli arkadaşlar daha sağlıklı bilgi verirler ama towcar.eu sitesinden arabanın marka modelini yazarak nasıl bir karavan çekilebilir öğrenebilirsiniz.

İstanbul da havalar soğudu , Fenerbahçe Dalyan parkında karavandayım . İki gündür kaloriferi kullanmaya başladım , dün ayarı fazla yapmışım , iki dakika içinde kazakları çıkarttık . Kalorifer ve kontrol butonu kapıdan girişte sol koltuğun altında . Ayarlamak için yere çömelip ( uzanıp ) yakın gözlükleri takıp buton üzerindeki sembolleri çözmek gerekti . Bu arada yatak odası pencerelerden şu aldık . Yatak yorgan ıslandı , eve götürüp kuruttuk . Faruk beyi aradığımda böyle bir şeyin ilk defa olduğunu söyleyerek karavanı en kısa zamanda getirirsem gereğini derhal yapacağını söyledi . ( Tamir veyahut yeni pencere takma ) . Çeşitli aksaklıkları düzeltmek için yarın Karamürsele hareket ediyorum .
2 x 135 watt lık güneş panelleri güneşli havada 80 - 85 watt şarj ediyor . B - HET mühendislik Önder beyle yaptığım görüşmede , Panellerden birinin çalışmıyor olabileceğini söyledi . Bağlantıları tekrar kontrol edilecek .
Bunları yazarken inverterden düdükler ötmeye başladı , aküler 10.6 volta düşmüş , inverteri ve kaloriferi kapattım . Tabletin de şarjı bitmek üzere . Yatma zamanı geldi sinyalleri bunlar :smiley: . Bu gün Black and Decker ' in akü şarj cihazını aldım , 220 bulduğum yerde akü leri şarj edeceğim ancak öyle anlaşılıyor ki 2.5 kilowatlık bir paket tip jeneratör de almak gerekecek . Bağımsız olmak için sadece güneş panelleri yetmeyecek gibi görünüyor . Özellikle kışın...
Herkese iyi geceler ...

Berkhan Bey, panellerinizin 8 - 8.5 Amper yüklemesi normal çünkü kış ayında güneş eğik geliyor. Günlük 25-30Ah yuklerseniz sanslisiniz. Hemen yarın bir Aksa bayiinden AAP 2000i jeneratör almanızı öneriyorum. Bir de sıkıntılara rağmen karavanınız hayırlı olsun. Yerinizde olsam vaktiniz varsa bir 15 gün daha Istanbul/Karamürsel taraflarindan uzaklasmazdim. Çıkabilecek problemlerin %80i bu süre içinde kendini belli edecektir.

Berkhan Bey, güneş panelleri tavana yapistirildi mi yoksa tavan delinerek vida ile mi monte edildi acaba?

keremcimen' Alıntı:
Karavan çeken tecrübeli arkadaşlar daha sağlıklı bilgi verirler ama towcar.eu sitesinden arabanın marka modelini yazarak nasıl bir karavan çekilebilir öğrenebilirsiniz.

Teşekkür ederim

Sayın trek71 geç cevap için özür dilerim , paneller yapıştırıldı , Faruk Bey'in tavan delinmesine karşı ciddi bir muhalefeti var , beni uydu anteni kullanmaktan vazgeçirdi :smiley: ..
Tavsiye ettiğiniz jeneratör bakacağım , bu günlerde şanssızlık peşimde , araba motor kapağı çatlattı , tamir ediliyor . Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için .
Saygılar ...

Berkhan Bey, çok enteresan :smiley: Ben panelleri nasıl takalim dediğimde "tavanı delip vidaliyoruz, mastikle izole ediyoruz" demişti Faruk Bey. Ben vidalara ek olarak yapıştırıcı da kullandirttim. Velakin kullanılan mastikteki problemden dolayı birçok izolasyon noktası gibi tavandaki deliklerden biri de cortladı :smiley: Neyse sizin tavanı delmemis olmanız iyi bir şey...ama o mastik dedikleri yok mu...pazardan alınan don lastiğinin sizdirmazligi bile daha iyi...yağmurlar azalsin ilk fırsatta her tarafa sika geçeceğim.

İlginç...tavanı deldirmeye muhalefet aklına geliyorda , günümüzde zaruret sayılan paneller için imalat aşamasında kolay montaj yapılabilecek bir sistem üretmak aklına gelmiyor....Kendi karavanını yapan arkadaşlar bile çeşitli çözümler bulurken karavan imalatçısı birinin müşterilerinden birinin tavanını delerken ,ötekine karşı olduğunu söylemesi ilginç geldi bana

Enver bey, bende sırf karavanlarda solar paneller için 100 sayfa civarında bir kitap var.
Üzerine basılarak söylenen solar panel sabitlemesinde en uygun metodun sadece yapıştırma olduğu. Zaten dışarıda profesyonel üreticiler vidalama yöntemine baş vurmuyorlar. Özellikle yapılması asla istenmeyen şey ise, vidalama ve yapıştırmanın beraberce uygulanması.
Nedeni; panellerin, araç titreşimlerini emebileceği ve bu yüzden ancak 5 ile 9 mm kalınlık arasında uygulanması gereken Sika 312 yada benzeri polyakril jel yapıştırıcıların, vidalama durumunda nerdeyse kaportaya temas ederek bu maddelerin aslında, 10X10 cm yüzeyde bile 3500 kg taşınabilme özelliğinin kaybediliyor olması !
Üstelik vidalama zaman, pas ve ücret açısından da avantajlı değil. Açılacak tek delik, kenarları boyanıp ve ekstra techizatla geçirilecek olan, regülator kablosu için deliniyor. (Kaportaya açılan deliklerin astarla da olsa boyanması bildiğim kadarı ile genelde Türkiye'de lüzumsuz görülüyor.)

Galiba, profesyonel karavan üreticilerimizin alaylı, çoğu forum katılımcılarının ise nedense dışarıya kapalı olduğu izlenimi vermesi, sanırım daha bir süre kaderimiz olmaya devam edecek gibi.

Doğrusu panellerin yapıştırlması ile ilgili fazla sorgu sual etmedim , Yurtiçinde en doğru çekme karavanı imal ettiğine kanaat getirdiğim Pino karavan oluşturduğu bilgi birikimi ile benim için güvenilir kaynak idi . Sorgulamalarım kullanımla birlikte artmaya başladı , daha önceki okuyarak edinmeye çalıştığım bilgiler yeni yeni tatbikat ile pekişiyor , diğer tüm yeni durumlar gibi genel bir alışma ve bilgilenme halindeyiz (eşimle birlikte ) . Karavanda tuvalet kullanımı ve içeriğinin def'i bile bizim için yepyeni durumlar . Edinilecek bilgiler , malzeme kullanma alışkanlıkları edinilmesi , arkadan çekmeye alışma gibi durumlar hep yeni . Bu işe kış başı başlamamız bir hendikap olarak görülsede tüm olumsuzlukları üst üste yaşayarak düzeltmek de işin olumlu tarafı diye düşünüyorum , en azından zaman kazanılıyor . Ben yaz kış ayırt etmeden karavan kullanmak ve seyahatlarımda (yolda) karavanı dinlenme aracı olarak kullanmak istiyorum . Otomobil kullanırken en ufak bir yorgunluk belirtisinde bile tam dinlenebilmek istiyorum . Otomobilin koltuğunu yatırarak yaptığım dinlenmelerin artık yetmemeye başladığını farkettiğimde karavan almaya karar vermiştim . Bu güne kadar çadır bize yetmışti , çok ta keyifli idi ama artık yaş kendini belli etmeye başladı .
Konu biraz dağıldı , söylemek ıstediğim daha çok yeniyiz , bilgilerimiz yüzeysel ama pekişiyor , bu durumun parasal sonuçları da oluyor tabiiki . Çok paralı değiliz , bir tercih kullanıyoruz , emeklilik projesi olarak Egede küçük bir ev mi yoksa karavan mı ? . Bunun cevabını verdik .
Bizlerin ( Türkiyede yaşayan karavanla gezmeyi arzulayan insanların ) şanssızlığı karavan kültürünün Avrupa düzeyine henüz ulaşamamış olması . Bu imalat , bakım , yerli malzeme tedariği , konaklama yerleri ve maliyetleri v.b. konularda karşımıza çıkıyor .
Avrupada yaşayan biri olsaydım ikinci el olarak çok daha az harcamayla gezen tip karavan elde ederdim herhalde . Pino konusunda yanıldığımı düşünmüyorum , tüm imalatçılarla görüştüm , yürüyen aksamının en güvenilir olduğunu gördüğüm firma Pino oldu . Oluşan aksaklıkların giderilmesinde firma desteği çok önemli , gelecek hafta karavanı karamürsele götürebileceğim . İzlenimlerimi paylaşırım . Bu arada panellerin monte şeklini soracağım .

Yaşadıklarımız henüz acemice de olsa yeni başlayacak olanlar için referans olacaktır diye düşünüyorum . Bu forumu gerçekten çok faydalı buluyorum , başlangıç sonrası seyahatler çok daha zevkli olacak inşallah ... :smiley:

Tüm katılan arkadaşlara sevgilerimi iletiyorum ...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR