Ynt: Çeki Demiri Hakkında
Sinan bey,
daha önceki mesajımda yazdım ancak konuyu anlatandan kaynaklımı bilemem yanlış anlatma/anlama olduğu kanısındayım.
Kısaca özetliyeyim;
Ruhsatta(araç tescil belgesi) katar ağırlığı bölümü olmasına rağmen çeki demiri takılı araçlarda bu bölüm işli değil (benim
aracın ruhsatıda yazılı değil) yeni başlayan yada başlayacak uygulamada çeki demiri taktıranların ruhsatına işleneceği söyleniyor
Bu şu anlama geliyor;
Katar Ağırlığı: 2800 kg Römork Azami Yüklü Ağırlığı : 100 kg (benim aracım için geçerli değerler)
Bu araç tartıya çıktığında (römorku değil sadece araç tartılacak) ve çeken aracım 2800+100: 2900 kg olarak tartılırsa sorun yok,eğer aşarsa cezai işlem başlayacak.
internette araştırıyorum henüz bilgiye ulaşamadım tüm araçların katar ağırlıklarını veren link olduğu söylendi bilgiye ulaştığımda
mutlaka burada paylaşacağım.
Sinan Kaleli' Alıntı:Söylediğiniz konuyu biliyorum, ancak benim anlatmaya çalıştığım farklı bir şey, görüştüğüm yer Saly karavan, ağırlık kısıtlaması konusuna benim kurmak istediğim panel sisteminden geldik, yetkili kişi "Sinan bey siz kuracağınız bu sistemle zaten ruhsatınızda yazılı olan istiap haddini geçeceksiniz bunu hatırlatmak isterim" dedi.
Bu konuşma üzerine konu derinleşti, ve tip onay belgesinin çıkması aşamasında görevliler karavanı tartıp ağırlığı budur diye yazıyorlar maksimum taşıyacağı yük 100 kg diyor ve istiap haddini karavan ağırlığı+100 kg = toplam müsaade edilen ağırlık şeklinde hazırlıyorlar dedi.
Ruhsatta yazan buysa ve biz trafiğe bunun üzerinde bir yükle çıkarsak 750 kg diye 1000 kg lik karavanı ruhsatsız kullananla durumumuz çok farklı olmayacaktır. Belki sadece aracımız bağlanmaz ama aşırı yük cezası yeriz diye düşünüyorum.
Sinan bey,
daha önceki mesajımda yazdım ancak konuyu anlatandan kaynaklımı bilemem yanlış anlatma/anlama olduğu kanısındayım.
Kısaca özetliyeyim;
Ruhsatta(araç tescil belgesi) katar ağırlığı bölümü olmasına rağmen çeki demiri takılı araçlarda bu bölüm işli değil (benim
aracın ruhsatıda yazılı değil) yeni başlayan yada başlayacak uygulamada çeki demiri taktıranların ruhsatına işleneceği söyleniyor
Bu şu anlama geliyor;
Katar Ağırlığı: 2800 kg Römork Azami Yüklü Ağırlığı : 100 kg (benim aracım için geçerli değerler)
Bu araç tartıya çıktığında (römorku değil sadece araç tartılacak) ve çeken aracım 2800+100: 2900 kg olarak tartılırsa sorun yok,eğer aşarsa cezai işlem başlayacak.
internette araştırıyorum henüz bilgiye ulaşamadım tüm araçların katar ağırlıklarını veren link olduğu söylendi bilgiye ulaştığımda
mutlaka burada paylaşacağım.