Çeki Demiri Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yengeç Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 64
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 41,620

Etiketler
Ynt: Çeki Demiri Hakkında

Akademivet' Alıntı:
Seyfettin Bey ben istanbuldayım. siz İstanbul için yardımcı olabilirmisiniz? aracım honda cr-v

Aracınızın üretim yılı na göre;
CTV I 97/ 2002
CTV II 08.2002/12.2006
CTV III 01.2007/11.2012
CTV IV 11.2012/ sonrası için yıllara göre değişkenlik göstermektedir.
Hangisi size uygunsa kargo ile gönderebiliriz.

bir yanlış anlaşılma oldu sanırım. ben çeki demirin alma taktırma ve yasal prosedürlerin aynı yerde yapılacağını sanıyordum. çeki demirini alsam bile kime nasıl taktıracağım hiç anlamam bu işlerden

Akademivet' Alıntı:
bir yanlış anlaşılma oldu sanırım. ben çeki demirin alma taktırma ve yasal prosedürlerin aynı yerde yapılacağını sanıyordum. çeki demirini alsam bile kime nasıl taktıracağım hiç anlamam bu işlerden

Faturası ve belgesiyle aldığınız Çeki demiri takımını,bir kapotacıya,elektrik sistemini de oto elektirkciye bağlatabilirsiniz.
Bunların aynı iş yerinde bulunması da olası.Bunlardan bir işcilik faturası almanız gerekir.Bu çeki demiri için birde proje çizdirmeniz
gerekir. Proje,çeki demiri belgeleri (e-Belgesi,faturası) Montaj Faturası,projesi, Ek 1 belgesi doldurulup TUV muayenesine gidilip
gerekli işlem yapıldıktan sonra Aracınızın ruhsatına işlenecektir. Bunun için harcanacak tutar ortalama 1000/1200 tl arasında
tutar.
Arzu ederseniz bu işlerle ilgilenen firma tavsiye edebilirim.

evet zaman ve uğraşamama dolayısı ile bu dediğiniz işlerin hepsini bir yerde yaptıracağım İstanbul da bir yer tavsiye edebilirseniz sevinirim. teşekkür ederim

herkes aynı ismi önerdiğine göre dediğiniz yere gitmek farz oldu. çok teşekkür ederim yardımlarınız için

arkadaşlar selam

her marka ve araca uygun çeki demiri imal ve montaj işlemleri ve römork imalatımız mevcuttur.
ilgilenen arkadaşlar www.romakromork.com sitesinden gerekli bilgileri alabilir.

saygılar

arkadaşlar tip onay belgesi olmadan karavanın fiziksel durumu bilinemeyeceğinden dolayı ruhsat için gerekli bir evrak.
Ancak,
benim son edindiğim bilgiye göre, plaka alınması bizi tamamen rahatlatmıyor. 5.25 bir karavanın müsaade edilen en fazla taşıyabileceği yük 100 kg (şaka gibi) tartıya çıkarılırsanız aşırı yükten ceza ve karavanın bağlanması söz konusu olabilir.

Sinan Kaleli' Alıntı:
arkadaşlar tip onay belgesi olmadan karavanın fiziksel durumu bilinemeyeceğinden dolayı ruhsat için gerekli bir evrak.
Ancak,
benim son edindiğim bilgiye göre, plaka alınması bizi tamamen rahatlatmıyor. 5.25 bir karavanın müsaade edilen en fazla taşıyabileceği yük 100 kg (şaka gibi) tartıya çıkarılırsanız aşırı yükten ceza ve karavanın bağlanması söz konusu olabilir.

Yanlış bilgi,

100 kg çeki demirine binecek yükü işaret ediyor. Buda yükleme mükemmel yapılmışsa yaklaşık 1500 kg lık çekme karavan ağırlığına denk gelir.

Yerli karavanlarda olmayan (varsada görmediğimden yazıyorum) ithal karavanların şasi bilgilerinde karavan boş ve yüklü ağırlığı
yazılmıştır. 700-1000 kg gibi ayrıca dingil kapasitesi ve çeki demirine binecek yüküde yazanı var.

Duyumdur kesin bilgi değil;
Önümüzdeki dönemde çeki demiri montajında aracın katar ağırlığınında sorgulanacağı söyleniyor. Zira tartı kontrol noktalarında
çekme karavanlar katar ağırlığı olarak tartılacakmış.

<,senelerce üzerinde 740 kg yazan, 1000 kg üzerinde bir güney marka 4 metrelik bir karavanla gezdim,defalarca polis çevirdi,tip onay belgesi diye bir şeyden haberleri yok,hiç soran olmadı,hatta 750 kg üzerine ruhsat ve plaka gerektiğini de bilmiyorlar,genelde sempatik yaklaşıyorlar,merak ediyorlar,inceliyorlar,yav bende karavan almak isterdim diyorlar,fiyatını soruyorlar,tek dikkat ettikleri çeki demiri ruhsata işlimi?sinyalizasyon,stop lambası çalışıyormu?plaka takılımı?
şu an için çeki demirini ruhsata işletmek,sinyalizasyon ve stop lambaların çalışması ve arabanın plakasının bir benzerini karavanın arkasına taktığınızda sorun yaşamazsınız diye düşünüyorum,,farklı durumlarla karşılaşan arkadaşlarımız paylaşımda bulunacaktır,tabii ki gönül isterdiki yasalarımız uygulanabilir ve kullanıcı açısından kolaylıklar getirse,yada her karavan tip onay belgeli ve sağlam olsa ,ama bu olmuyorsa bizde bir şekilde bu hobiyi sürdüreceğiz

omnitemporal' Alıntı:
<,senelerce üzerinde 740 kg yazan, 1000 kg üzerinde bir güney marka 4 metrelik bir karavanla gezdim,defalarca polis çevirdi,tip onay belgesi diye bir şeyden haberleri yok,hiç soran olmadı,hatta 750 kg üzerine ruhsat ve plaka gerektiğini de bilmiyorlar,genelde sempatik yaklaşıyorlar,merak ediyorlar,inceliyorlar,yav bende karavan almak isterdim diyorlar,fiyatını soruyorlar,tek dikkat ettikleri çeki demiri ruhsata işlimi?sinyalizasyon,stop lambası çalışıyormu?plaka takılımı?
şu an için çeki demirini ruhsata işletmek,sinyalizasyon ve stop lambaların çalışması ve arabanın plakasının bir benzerini karavanın arkasına taktığınızda sorun yaşamazsınız diye düşünüyorum,,farklı durumlarla karşılaşan arkadaşlarımız paylaşımda bulunacaktır,tabii ki gönül isterdiki yasalarımız uygulanabilir ve kullanıcı açısından kolaylıklar getirse,yada her karavan tip onay belgeli ve sağlam olsa ,ama bu olmuyorsa bizde bir şekilde bu hobiyi sürdüreceğiz

Murat bey haklısınız fiili durum tespitiniz doğru, genel anlamda gelecekte neler yaşayacağız endişesi nedeniyle konuyu tartışıyoruz. Bende bir tespit yapayım isterseniz binek aracımızla yoldaykende çevirmede polis ehliyet ve ruhsatımızı istiyor
tip onay belgemizi sorgulamıyor.

Anlaşılacağı gibi konu ruhsat yani kimlik arayışı. Selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,520
Kaydolan Son Üyemiz
ozlergokhan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR