CB Telsiz Seçimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kuzey61 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 124
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 51,429
Ynt: CB Telsiz Seçimi

Yazılanları bir solukta okudum, bilgilerini paylaşan arkadaşlara, özellikle Sayın Türker'e teşekkür ederim, basit bir anlatımla, bilgi sahibi olmayanlara anlaşılır ifadelerle bilgilerini aktarmış.

Etiketler

Sayın xxl Ali A. bey ben teşekkür ederim..Amacımız bildiklerimizi paylaşmak...En ufak faydam olduysa ne mutlu bana. Elimden geldiğince, bilgim ve tecrübem yettiğince anlatmaya çalıştım..sorularınızı çekinmeden sorabilrisiniz.

İyi akşamlar ;

Sayın xxl ile ( Ali A. ) benim kullanıcı adımı insanlar karıştırabilir... ;)
Lütfen Ali A. olarak yazdığınız isimi soyadınız ile yazarsanız

Ali AKSOY ile karışmaz.. :smiley:

Kusura bakmayın..
Saygılarımla
Ali AKSOY
Haberleşme Uzmanı

www.turkeyradiooperators.org

Merhaba ,

Galiba kitabın en başından bir soru olacak ama kusura bakmayın çok merak ettiğimden soruyorum.Bu telsizlerin kullanım amacı nedir ?Yani hangi ihtiyaçtan ötürü kullanılıyor ?Mesela doğal afetlerde falan hayat kutardığını okudum sebebi nedir ?Birde el telsizi ile bu masada duran kanal ayarlıların arasındaki fark nedir ?Aydınlatırsanız sevinirim çünkü şu aralar bende bir adet dağcılıkta kullanmak için edinmek istiyorum bu konu hakkındada yardım ve tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Emre,

Emre bey mehaba;

Konu başlığında görüdüğünüz CB telsiz halk bandı genelde offroad araçlarında konvoy içi muhabere yapmak için kullandığımız telsizlerdir.Bunun dışında halk bandı telsizi sabit çatı antene bağlayıp ev iş yerinde de kullanabilirsiniz.Doğal afetlerde telsiz kullanımı kesitsiz iletişim hizmeti verdiği için tercih edelir.Her telsiz aynı frekansta(basitçe aynı kanalda diyelim) olursa birbiri ile görüşür.El telsizlerinin çıkış gücü daha düşüktür,sabit ve araç telsizlerinin çıkış gücü daha yüksektir.

Telsiz kullanmak satın almak için

Ruhsat ve lisans gerektirmeyen halk bandı telsiz yada PMR el telsizi tercih edeceksiniz

yada

Amaör telsizcilik sınavlarına girip amatör telsizci olacaksınız.Bununla profesyonel cihaz alabilir diğer amatör telsizcilerle görüşebilirsiniz.

İş yeri yada dernekseniz profesyonel telsiz sistemi kurdurabilirsiniz.

Saygılar
umut

Teşekkür ederim gayet iyi anladım.PEki PMRtelsizlerden çıkış gücü en yüksek olan nedir acaba birde acil durumlarda bu telsizlerde iş görürmü.?

Benim kullandığım aselsan cobra 12km mesafesi açık alanda mt975...

yasal olarak tüm PMR lar aynı çıkış gücündedir 0.5 watt.Yaptığınız aktivitenin doğuracağı acil durumlar neledir?

YAptığım aktivite dağcılık.Yani herhangi bir yaralanma,çığ düşmesi,fırtına vb.gibi acil durum gelme olasılığı ortalamanın biraz üzerinde.

Haberleşme için telsizinizin kapsama alanı içinde sizi dinleyen kurtarma ekiplerininde olması lazım.Eğer bu kişilerde acil durum ekiplerine GSM yada TT hatlarından ulaşamıyacak mesafede ise Uydu telefonu tavsiye ederim.

Çıg altında kaldığınızda belki telsizinize ulaşamıyabilirsiniz bdie ve mesafesi ne kadar kısalır bilemiyorum.Çığ altında kaldığınızda sinyal gönderen sistemlerden öneririrm.

Evet aslında bahsettiğiniz aletler çok işlevsel ama fiyatları çok yüksek şimdilik pmr olarak mesela ben motorola t5 diye bir makina buldum bazı arkadaşlarımda kullanıyor siz ne dersiniz.?

sciencepeople' Alıntı:
YAptığım aktivite dağcılık.Yani herhangi bir yaralanma,çığ düşmesi,fırtına vb.gibi acil durum gelme olasılığı ortalamanın biraz üzerinde.

Arkadaşım , öncelik ile bu durumlarda haberleşme mesafesinin dışına çıkmayın
Soğukta donan bir telsiz cihazı kullanmayın
MİL standartı olmayan cihaz ile KAR ALTINDA kalmayın...
Pil avantaj olduğu kadar dezavantajdır.
Onun için Profesyonel telsiz tercih edin ( HYT TC 446 S , VERTEX 146, 246 gibi) PMR model ve markalar bu konuda ileri teknoloji ürünüdür.

Kolay gelsin

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR