Canon 20D Nasıldır?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan moremiles Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,115

Etiketler

Ynt: Canon 20D Nasıldır?

Selamlar,
ben canon 10D ile başladım, şuanda 20D kullanıyorum.. birara da 30D ve 5D kullanma fırsatım oldu.. Bana sorarsanız fyat/performans açısından 20D oldukça başarılı bir makina.. 30D , LCD si büyük olduğu için biraz daha iyi ama ... fiyatına bakmak gerek..

5D ise, tabii ki çok üstün makina ama ihtiyaçlarınızı gözden geçirmelisiniz 5D için.. zira,
1) internal flash yok ( gerektiğinde eksikliği adamı cidden üzer )
2) full frame olduğu için objektifinizin kenarlarda bozulma yapmayan hakikaten iyi bir lens olması gerekir..
3) eğer benim gibi arazide kullanıyorsanız "mazallah" durumunu da düşünmelisiniz. örneğin, maalesef 10D'mi sattığım arkadaşım denize düşürmüş.. haliyle 150m. dibe dalmayı pek uygun bulmamışlar

selamlar, reha

mehmetin 5D'ye ihtiyacı olacağını sanmıyorum. ben genelde portre veya manzara çekimleri yaptığım için, makinede (bana göre) full frame değil de 1.6 çarpan olması daha avantajlı. ama ürün, katalog çekimleri gibi studyo işlerinde kullanılacaksa 5D derim... zaten biraz daha studyo tarzı (outdoor olmayan) çekimlerde kullanılması için üretildiğinden üzerinde internal flaşı yok. ayrıca fiyatı da çok pahalı. usa fıyatı 3000$ neredeyse. kadraj kenarlarındaki kararma sebebi ise normalde D-SLR için üretilen lensler, sensör çarpanına göre tasarlanıyor. bu lensleri full frame makinelerde kullanınca kadraj kenarlarında kararmalar oluşuyor. bu nedenle 5D için 'L' serisi lensler kullanılması gerekiyor.

kısaca mehmetciğim, illa canon diyorsan 20D senin için dört dörtlük bir makine. sakın 300D ile karıştırma, 20D'nin yanında 3-5 yaşındaki çocuklar için üretilen oyuncaklar gibi kalır ;) :D

reha'nın kullanan biri olarak yazdıklarına Yol üstad'ın dedikleri eklenince zaten daha fazla düşünmüyorum makine seçimini :smiley:

20d için ileri seviye amatör ve profesyonele de kısmen uygun olur deniyor
bu makinede 3-4 yılda ileri seviye amatörlüğe terfi edersem ne mutlu bana

şimdi Amerika'dan soruşturuyorum makineyi 985 dolara sadece body var

zaten 18-55 lensi için herkes çok kötü almana değmez diye yazmış , bende kardeşim Deep'in lenslerinden otlanacam ;D

Türkiye'de sahibinden.com'da bazıları 1200$ 'a 18-55 lensle birlikte satıyor , sadece body alacak olmasam onlardan da almayı düşünüyodum doğrusu , amerika faturalı + 1 yıl ABD garantili , zaten benim amerika'dan sipariş vermeye çalıştığım makinede gene amerika garantili olacak

şimdi amerika'da cevap bekliyoruz bakalım

mehmet lens alacaksan canon 17-40 şiddetle tavsiye ederim. fiyatını bilmiyorum ama çok keskin ve kaliteli bir lens. yada dediğin gibi mertten de otlanmak gayet mantıklı :D

20d'ye yönelmemin sebeplerinden biride lensleri ortak alabiliriz aynı marka makine'nin avantajını kullanırız
17-40'ta olabilir
Mert 10-20mm üstünde duruyordu , ama fiyatlar artıyor haliyle

10-20yi her yerde kullanamazsın ama. bende var 10-20 ve 18-70i sattığım için sigma 17-55 alacağım. onu da tavsiye ederim, seçenekleriniz arasında oda olabilir, hatta canon 17-40dan daha keskin diyorlar. eğer mertteki 18-55le idare ederim derseniz 10-20 alın ama 18-55 yetmez derseniz önce 17-40 canon yada 17-55 sigma alın, sonra 10-20 alırsınız.

http://www.pbase.com/sheila/canon_1740_f4_l
canon 20d nı
canon 14-40 f4 l objektifi ile çekilmis nefis fotolar .

Ayrıca gittigidiyorda Şu anda bu lensın sıfır satılıyor (Pahalı lens )
http://urun.gittigidiyor.com/CANON-17-40-L-sifir-kutu-ambalaj_W0QQidZZ2530728

Selam Arkadaslar,
2 hafta once New York da idim ( yanlis anlasilmasin, cat kapi gidiyor degilim ) .. bir arkadasima 30D aldim kit lens ile 1499USD.. ama asil asap bozucu olan ( sanirim sizi sinir edecek ) , vitrin mali oldugu gerekcesi ile 20D kit , BestBuy'da 700USD idi.. acikcasi alip getirmeyi dusunmedim degil.. nasil olsa bir isteyen olur diye ama sonra emin olamadigim icin ( zira son zamanlarda turkiyedeki fiyatlari kontrol etmemistim ) vazgectim..

Bu arada garanti ile ilgili olarak, 20D'yi hatirlamiyorum ama 30D uluslararasi garanti ile satiliyor, USA sadece garanti degil.. bilginize, reha

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,774
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR