Camper Olarak 4X2 Hilux İçin Ne Dersiniz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Hasan Unal Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,466

Hasan Unal

Yeni Üye
Herkese selamlar. Uzun süredir forumu takip ediyorum. Akliımda sürekli bir karavan almak var yıllardır ancak hayatın gerçekleri (ofis, yılın yarısında çok yoğun çalışmak vs.) bir türlü karavan almama izin vermiyor. Aynı zamanda ekonomik olarak hem karavan hem de binek araç sahibi olmam da mümkün değil, bu da önemli bir etken aslında. Neyse, ben de araç üstü çadır kullanarak gezebileceğim bunun yanında şehiriçinde de rahat edeceğim bir araç düşünmeye başladım. Pick up segmentinde araç satan firmaların showroom'larını gezdim ve sanırım Toyota Hilux'ta karar kıldım. Buradaki çoğu kullanıcı gibi, 4x4 bir araç sahibi olmayı isterdim ama vergiler o kadar yüksek ki, gözüm korkuyor. İşim gereği (video prodüksiyon) sürekli teknik sorunlar yaşadığım için bir de aracın teknik sorunlarıyla uğraşmak istemiyorum. O yüzden 2. el düşük model bir 4x4 de alamam. Gerçi iyi bir kullanıcı olmama karşın teknik anlamda hiç bir bilgim yok. "servisi ara adamı"yım yani :smiley:

Tüm bu nedenlerden dolayı 4x2 almayı düşünüyorum bu ay içerisinde. Sizlerin de fikrine başvurmak istedim. Araç üstü çadır ve 4x2 bir Hilux beni ne kadar memnun eder sizce?

Aracı aldıktan sonra zaman içerisinde aşağıdakilere benzer bir dönüşüm gerçekleştirmek istiyorum:

[attachment=1][attachment=2]

DSC01723.jpg

attachment.jpg

Etiketler
Ynt: Camper Olarak 4X2 Hilux İçin Ne Dersiniz?

hiluxun 4x4 u vergilendirmede kasko indiriminden yararlanabiliyor, aklınızda olsun..

araç ustu çadır benimde gelecek seneki planlarım içinde..

Ömer Bey, kasko indiriminden öte, anahtar teslim fiyatlarında bile arada uçurum var. Kriz ortamında yüksek kredi borcu altına girmekten çekiniyorum. Kendimi de "bir sonraki sefere LC alırsın, takma kafana" diye avutuyorum (hayal dünyası) :smiley: Hilux'ın tek eksisi üzerinde gelen tekerleklerin küçük olması. Sanırım hemen değiştirmek gerek. Off road için değil belki ama yine de geziler için olabildiği kadar yüksek olmasında fayda var sanırım. Antalya Toyota bu konuda yardımcı olmuyor. "İsterseniz biz daha büyük teker takarız ama üzerinde gelen tekerler sizin olur, karışmayız" diye yaklaştılar olaya. Alır almaz, sanayide takas yapan bir yer bulmam gerekecek sanırım. Bunun yanında, yakıt olarak diğerlerinden çok daha ekonomik ve hepsinden öte Toyota :smiley:

Araç üstü çadır için ben de bir süre bekleyeceğim sanırım. En azından arabayı tanıyıncaya kadar. Aracı alınca, Eylül ayı içinde bir Doğu Anadolu turu düşünüyorum. Umarım araç alımı ve gezi konusunda her şey yolunda gider ve sizlerle bol bol video ve fotoğraf paylaşırım bu sitede.

araç üstü çadırın kapalı bir araba ve ya panelvan tarzı araçların içinde yapılacak tatilden ne farkı olabilir?

Serhat Bey, araç üstü çadır ve Hilux, sanırım şehiriçi kullanımı için panelvandan daha iyi bir alternatif olabilir. Ayrıca Hilux ile kapalı herhangi bir araca göre daha fazla yer sahibi de olunabilir. Ben yanımda kamera, tripod, vs. gibi malzemeler, bunlara ek olarak da kamp malzemeleri taşımayı düşünüyorum. Kapalı bir araçta hem bunları muhafaza edip hem de uyumak zor olabilir. Panelvan bu durumda daha mantıklı ama onu da şehiriçinde kullanmak zor olacaktır. 2 araba imkanı olanlar için sorun yok ama kendi adıma tek aracı hem şehiriçinde hem de şehirdışında kullanmak istiyorum. Nacizane fikrim böyle.

hasan bey selamlar..

ben işin 4x2 -4x4 kısmı ile ilgili yorum yapacağım....eğer sakin ,ıssız yerlerde kamp yapayım diyorsanız, ve istediğim noktalara aracımla bir şekilde ulaşmalıyım diyorsanız 4x4 ün eksikliğini çok yaşarsınız bunu baştan kabul edin.lastik ebatları çok küçük bir ayrıntı hallolur..ama sonradan hem üzülmemek hemde zarar etmemek için 4x4 derim.TOYOTA hususu zaten doğru seçim.

örneklerde koyduğunuz resimler hilux'ün abisi, amerika pazarına üretilen toyota Tacoma versiyonudur, amerika kırsallarında 4runner ile birlikte en çok satılan toyota modelidir.2,7 litreden 4.0 litreye kadar motor secenekleri vardır.

selamlar

Çağlar Bey öncelikle ilgi ve tavsiyeler için teşekkürler...

Daha önce belirttiğim gibi, 4x4 ekonomik olarak beni aşıyor. 2. el almak konusunda ise çok düşündüm ancak çekiniyorum. (araçla ilgili sorun yaşamak istemiyorum zira mesleğim gereği sürekli teknik sorunlar ve stres yaşıyorum) Çok ıssız yerlerden ziyade, yolda olmak bile terapi benim için. Nereye gittiğimin pek önemi yok. Haftasonu Çıralı'ya çekeyim, gündüz yürüyüp film-fotoğraf çekeyim, gece de kitap okuyayım aracın içinde, bu bile gayet yeterli. Ama kesinlikle ilerde pişman olacağımın da farkındayım ki, 4x4 bambaşka bir araç. Dediğim gibi, keşke imkanım olsa da 4x4 alabilsem.

Tacoma gerçekten inanılmaz bir araç. Geçen yıl, çok yakın bir arkadaşım Birleşik Devletler'de 15 gün gezdi Tacoma ile. Tüm Kuzeybatı Amerika'yı dolaştılar. 1 yıl geçmesine rağmen, Amerika'dan çok aracı anlatıyor hala :smiley:

Hasan Unal' Alıntı:
Çağlar Bey öncelikle ilgi ve tavsiyeler için teşekkürler...

Çok ıssız yerlerden ziyade, yolda olmak bile terapi benim için. Nereye gittiğimin pek önemi yok. Haftasonu Çıralı'ya çekeyim, gündüz yürüyüp film-fotoğraf çekeyim, gece de kitap okuyayım aracın içinde, bu bile gayet yeterli.

Hasan Bey,

Siz, sanki yukarıdaki sözlerinizle, küçük bir panelvan aractan söz ediyorsunuz gibi geldi bana. Bu türden araçlarda da seçenek, o denli çok ki... 5-6 m3'den 10 m3'e değin panelvan-camlıvan türünden araç çok bol piyasada.

Kuşkusuz bunlar benim kişisel görüşlerim. Seçiminizde kolaylıklar dilerim.
Cavid Sezen

hasan bey forumda 15-16 yas arası toyotaları alıp hiç sorun yasamadan kullanan çok arkadas var, 2-3 yasında 4x4 bir hilux gonul rahatlıgı ile alınabilir bence..

buarada 4x2 alırsanız kayseri toyotayı bir arayın derim, kendileri buyuk lastik takıp, jantları degistirip satıyorlardı..

Cavid Bey,

Haklısınız ama şehiriçinde panelvan yerine pickup kullanmayı tercih ederim sanırım. Kesinlikle haklısınız ki, panelvan seçenekleri çok fazla; bununla beraber, araçla hem kampa hem de iş görüşmelerine vs. gitmeyi düşünüyorum. Panelvan o nedenle şehir ve iş hayatında uygun olmayabilir. İlgi ve tavsiyeler için çok teşekkür ederim. Şu aşamada, pick up konusunda kesin kararımı verdim sanırım ama Ömer Bey 4x4 konusunda kafamı karıştırıyor :smiley:

Ömer Bey,

Sizin yazdıklarınızdan sonra sahibinden.com gibi sitelerde 4x4'lere baktım. 4x2'nin sıfırı fiyatına temiz 4x4'ler var gerçekten. Yarın bir kaç tanesini arayacağım. İzninizle bir şey soracağım ve lütfen 4x4 konusundaki cehaletimi mazur görün, yakıt çok farkeder mi iki alternatif arasında. Sonuçta arabayı peşin değil krediyle alacağım ve bu dönemde insan harcamaları kısmak istiyor. Arada çok büyük fark varsa, o da etkili olacaktır kararımda. 4x2'lerde, ortalama 7,5 litre yakıyormuş 100 km'de. Oldukça iyi bir oran. Bu arada Kayseri Toyota konusunda çok teşekkür ederim. Eğer sıfır 4x2 konusunda kesin kararımı verirsem ve Antalya Toyota inadına devam ederse, hiç üşenmeden Kayseri'ye gelebilirim. Sonuçta ciddi bir fark oluyor arada. Hatta siz de oradaysanız, sizin liderliğinizde ilk mini gezimizi bile yaparız :smiley:

ben 4x4 hilux kullanıyorum, 9-10 litre yakıyor..

ben kayserideyim burdan almayı dusunurseniz gorusuruz.. buarada bende antalya-kumlucalıyım :smiley:

1- http://www.youtube.com/watch?v=Lrk6vsb77xk

http://ww w.youtube.com/watch?v=Lrk6vsb77xk

2- http://www.youtube.com/watch?v=0Uc4Ksz3nHM&feature=related

http://ww w.youtube.com/watch?v=0Uc4Ksz3nHM&feature=related

3- http://www.youtube.com/watch?v=YfZDtC9kjVk&feature=related

http://ww w.youtube.com/watch?v=YfZDtC9kjVk&feature=related

Seri 3 bölüm...

Bunu izledikten sonra insan Toyota Hilux den başka bir modeli seçebilir mi? ;D

Selamlar, 4x2 hilux sahibiyim. Doğru lastiklerle 4x2 nin arazisini yabana atmamak gerek. Tabiki çok extreme durumlarda (offroad) keşke 4x4 olsaydı çok dedim. Ancak kaşınarak kendim isteyerek girdiğim yerlerde dedim bunu :smiley: Onun dışında ben de aracımı kamp aracı olarak kullanıyorum. Kamp yeri konusunda hiç bi sorun yaşatmadı bana.
Geçen dönem kışın, offroadlarda karda bile beni şaşırtan bi performansı vardı. Yani hiç beklemediğim şekilde iyidi.. Ancak Ankara'nın balçık çamuruna hemen yeniliyor :smiley: o da sanırım AT/R lastikten. MT takmayı planlıyorum, biraz daha rahatlatmasını bekliyorum.

Diyeceğim odur ki, hilux 4x4 ün kabiliyeti ve avantajı offroadda arazide tartışılmaz, ancak 4x2 de abisinden birşeyler kapmış :smiley: Benim tesellim, 4x4 araç alsaydım da şimdiki 4x2'imle yapacağımdan fazla bişi yapmazdım zaten. 2009 model araçla deli danalar gibi offroad yapmak yürek ister :smiley: Hele Toyota'nın yedek parça fiyatlarına bakacak olursanız..;D
4x2 nin talihsiz bir eksiği 4x4ünden 10 cm alçak olması :-\. Tabi bunun da çözümleri var yok değil..

Gözlemlediğim kadarıyla, Avrupa'da offroad, bizdeki gibi sadece çamura dayalı bir spor olmadığından dolayı 4x2 Hiluxları da bir çok arazide kullandıklarını gördüm. Videolar da mevcut internette. Zaten ben de şu ana kadar tüm off road alanlarına gidebildim neredeyse, sadece "atlamaya zıplamaya" gelmiyor haliyle ;D. Bir de 4x2 katoloğunda dahi, 4x2 Hilux için arazi kabiliyeti + arazi sürüşleriyle ilgili bilgiler var..
Son olarak, imkanınız varsa tabiki 4x4 Hilux alın. Ama ben de aynı sebeplerden 4x2 aldım, fakat öyle üzülecek, hiç bir işe yaramayacak diyebileceğimiz bir araç değil, gayet de keyifle kullanıyorum :smiley:. Yapacağınız ilk iş jantları değiştirmek olsun.. Lastikleri bu seneki modellerde 205/70/15 yapmışlar neyseki.. ben aldığımda kabus gibi 195R14 tü ;D ;D

Arıca ben bu yaz kamplarda çadıra ihtiyac duymadım.. Hilux'ın içi gayet geniş geliyor bana, boyum 1.87 ve çok rahat uyuyabiliyorum ben aracımda. Araç çadırı yerine içerde yatıp, arkaya da kapak & kabin yapıp eşyaları da orada kullanmak daha mantıklı olabilir. Tabi herkese göre değişir ama ben çok rahatım Hilux'da :smiley:

Fikir vermesi açısından

Su geçişim, ;D

illa off road yapıcam derseniz yine de vinç li birileri olsun etrafınızda :p ;D

umarım fikir verebilmişimdir biraz :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,691
Kayıtlı Üye Sayımız
166,536
Kaydolan Son Üyemiz
süvariemin

SON KONULAR

Geri