Çamlıyayla - Saybaşı Kar Gezisi (8 Kasım 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CJ7V8 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 132
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,829
Ynt: Çamlıyayla - Saybaşı Kar Gezisi (8 Kasım 2009)

Birkaçta video koyayım sizi beklerken

Adana bölgesi klasiği haline gelen bir olay Bünyamin bekleniyor.

th_bnyaminbekleniyor.jpg

Çamlı yayla alışveriş Molası

th_amlyayla.png

Yiyenbilir safhası yaşanıyor
th_yiyenbilir2.jpg
th_yiyenbilir.jpg

Karlar arasında kamp alanımız.
th_kampyeri.jpg

Yemek sonrası biraz eğlence

th_teriostrmanta.jpg

Etiketler

Selam Arkadaşlar,
Ankara’dan günü birlik gelip Tarsus grubunun organize ettiği Çamlıyayla etkinliğine katıldım. Benim için çok eğlenceli geçti. Yeni dostlar edindim. Organize edenlere ve tüm katılanlara teşekkürler. Naçizane Etkinlikle ilgili değerlendirmelerimi müteakip etkinliklerde yararlı olması amacıyla aşağıya çıkarıyorum. Takdir sizlerin Görüşlerime şiddetle karşı çıkanlar olabilir onları da saygıyla karşılıyorum.
Herhangi bir faaliyet planlanırken,bir görüş olarak;
1.Hazırlık safhası: Bu safhada etkinliğin katılımcılara duyrulması, katılımcılar netleşmeye başlayınca organizatörün (her etkinlikte mutlaka talimatlarına riayet edilecek liderin belirlenmesi) zihninden katılımcıların tecrübe durumu, arkadaşlıkları , araçların yetenekleri ,telsiz –telefon durumu gibi dikkate alacağı faktörlerle grubu daha alt birimlere ayırma ve her birime de bir sorumlu tayin etme.Örnek olarak 20 araç katılıyorsa 5 er araçlık 4 birime ayrılması gibi. Lider toplanma bölgesinde katılımcıları toplar ve hazırlıklı olduğu gruplandırmayı gerçek katılım durumuna göre netleştirir. Katılımcılara etkinlik hakkında kısa bir birifing verir. Grup büyükse birimler aralarında 5- 10 dk.zaman fasılası olacak şekilde hareket ettirir bu trafikte intikali kolaylaştırdığı gibi yakıt ikmali veya alış veriş yapılan yere yığılmayı da önler.
2.İntikal safhası; Bu safhada rehberliğe ihtiyaç duyulmayan bölgeye kadar birimler müstakilen hareket edebilirler ancak herhangi bir olumsuz durumla karşılaşınca birim sorumlusu telsiz/telefonla lidere bilgi verir ( 2 nolu araba hararet yaptı 3 nolu arabayla bir süre bekleyip daha sonra bize katılacaklar önemli bir şey yok gibi) Bu şekilde hareket edildiği takdirde gereksiz duraklamalar ortadan kalkacağı gibi hem zaman hem de yakıttan önemli tasarruf sağlanır.Alış veriş yakıt gibi molalar verildiğinde mutlaka hareket saati verilir.Mola bitip tam araçlar hareket ettiğinde bazı arkadaşların yeni alışverişe başlaması tüm katılımcıları bir o kadar daha geçiktirdiğinin bilincine varılmalıdır. Bazı araç/ sürücü özelliklerinden kimileri hızlı kimileri yavaş gitmektedir gruplanmalar yapılırken bu özellikler dikkate alınmalıdır.
3.Yemek Molası safhası;Anladığım kadarıyla özellikle Çukurova gruplarının en keyfli safhası bu safha (off-road bahane, ateş- mangal- kebab-rakı-şalgam şahane ) kanaatimce burada en dikkat edilmesi gereken şeyler çakır keyf olan bazı arkadaşların tabanca ve tüfeklerini çıkararak ateş etmesi.Bu durum şiddetle sirayet edip herkes Allah ne verdiyse bulup buluşturup orası herkesin sağa sola ateş ettiği bir mekan halini alabilir ve kimsenin arzu etmediği müessif olaylar olabilir.Tamam bazı arkadaşlar silahlarını denemek veya atış talimi yapmak isteyebilirler onlar ayrı zaman da daha dar bir kadaroyla gelip bu işi yapabilirler.Diğer bir hususta alkol alan arkadaşların kesinlikle direksiyon başına geçmemeleri.Alkol alacaklar yedek şöförlerini ayarlamalılar.Bunlar” gezenbilir “diye bir marka olmak istiyorsak olmazsa olmaz kurallar olmalıdır.Kurallara uymak istemeyen sıkıcı bulanlar ayrı gruplar oluşturabilirler.
4.Dönüş safhası ; bu safaha da mola yerinde doğaya herhangibir atık malzemenin bırakılmadığı kontrol edilir,yangına karşı tedbir alınır.Unutulan bir malzeme kalıp kalmadığı kontrol edilerek , intikal safhasının benzer tedibirlerinin alındığı bir şekilde uygulanır.
5.Sonuç ve değerlendirme safhası; Bu bölümde de etkinlikte yapılan hatalar ve bu hatalardan çıkarılan dersler ile uygulanan güzel şeyler diğer arkadaşların istifade etmesi için bir rapor halinde ortaya konabilir.
Amma sıkıcı bir yazı oldu.Bu kadar bürokrasiye gerek yok ne kolayınıza geliyorsa onu yapınız.Sevgilerimle .
Mustafa Arslankurt

çok eğlenceli bir gezi olmuş paylaşım için teşekkürler

Bunyamın Bey selamlar..

Dun aksam 6 sularındaydı sanırım sızın aracınız oldugunu dusundugm bır arac ıstasyon onunde bır grupla vedalasıyordu.. Icımden kacırdım bır gezenbılır gezısını dıye dusundum.. :smiley: bız de aynı saatlerde pozantıdan donuyorduk.. Guzel bır haftasonu yuruyusu yaptık..

Bır dahakı bulusmanıza kendı aracım ve bırkac arkadasımla katılmakdan buyuk keyıf duyarım.. Bır dahakı gezıye mumkunse sızde haber beklıyorum.. Iyı aksamlar..

Bünyamin_01' Alıntı:
hadi gecikmeyelim fotoları atalım beklemedeyiz arkadaşlar

acdsee' Alıntı:
Bunyamın Bey selamlar..

Dun aksam 6 sularındaydı sanırım sızın aracınız oldugunu dusundugm bır arac ıstasyon onunde bır grupla vedalasıyordu.. Icımden kacırdım bır gezenbılır gezısını dıye dusundum.. :smiley: bız de aynı saatlerde pozantıdan donuyorduk.. Guzel bır haftasonu yuruyusu yaptık..

Bır dahakı bulusmanıza kendı aracım ve bırkac arkadasımla katılmakdan buyuk keyıf duyarım.. Bır dahakı gezıye mumkunse sızde haber beklıyorum.. Iyı aksamlar..

olabilir aykut bey neden olmasın her zaman bekleriz siz askere gitmiştiniz sanırım yanlış hatırlamıyorsam.birdahaki geziye haberiniz olur adana gurubunu geliştiricez inşallah

IMG_0721.jpg

IMG_0723.jpg

IMG_0724.jpg

IMG_0726.jpg

IMG_0727.jpg

IMG_0729.jpg

http://i28.photobucket.com/albums/c244/redcj576/say/IMG_0733.jpg[/IMG

[ATTACH]571812[/ATTACH]

[ATTACH]571813[/ATTACH]

[ATTACH]571814[/ATTACH]

[ATTACH]571815[/ATTACH]

[ATTACH]571816[/ATTACH]

Ekli dosyalar

• IMG_0740.jpg
    IMG_0740.jpg
    144.4 KB · Görüntüleme: 57
  • IMG_0735.jpg
    IMG_0735.jpg
    127.9 KB · Görüntüleme: 54
  • IMG_0736.jpg
    IMG_0736.jpg
    112 KB · Görüntüleme: 49
  • IMG_0737.jpg
    IMG_0737.jpg
    71.3 KB · Görüntüleme: 46
  • IMG_0739.jpg
    IMG_0739.jpg
    103 KB · Görüntüleme: 44

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

SON KONULAR

Geri