megrim
Ana Kamp
Merhaba,
Aranıza yeni katıldım. Öncelikle ne kadar çok şey öğrendim ki anlatamam.
Ben buraya bir 3. seçenek eklemek istiyorum ancak bu seçeneği netleştirebilmek adına öncesinde hikayemden kısaca bahsetmeliyim. 2 yetişkin 1 çocuk hem yaz hem kış konaklama ihtiyacım var. Hanım misafirimiz olabilir diyor ancak benim fikrim sabit çadırı seven başım üstüne.. Biz şile / Ömerli' de ikamet ediyoruz. Hatta neredeyse hepiniz bilirsiniz Ömerli de ki karavan kampına yürüme mesafesindeyiz. Doğayı çok seviyoruz. Aynı zamanda çalıştığımız için kaçamak zamanlarımız hafta sonları, bayram tatilleri ile kısıtlı. Her şeyden önce ana amacım çevik olabilmek adına 750kg altında kalan bir karavandı. Ancak kar kamplarında kızımızla beraber içinde konforlu da olmalıydık. Yakın zamana kadar tüm odağım yerli ürünlerdeydi. Malum 1-2 marka dışında içinde standartları karşılayan donanım olan ürün yok. Bu nedenle ocak, evye musluk, tuvalet artık ne varsa her şeyin fiyatını öğrenmek zorunda kaldım. Yerli bir ürüne üzerine bunları eklediğimizde de yaklaşık 150k TL (vergi dahil) varılıyor. 9700euro + kdv baz (boş!) fiyatı. Bu fiyat tamam artık ben bunu alıyorum dediğim Carpendo 410 için geçerli. Şöyle ki bu olay o kadar taze ki bu son kapanma olmasa siparişi vermiştik.
Ben bu noktaya kadar Niewiadow dışında hiç Avrupa karavan bakmamıştım. 2. el de olsa hala ilk göz ağrımdır ancak kızım tüm planlarımı bozuyor Diğer yerli üreticiler de genelde ürünleri boş verdikleri için bom boş olan bu ürünün yaklaşık 10k (vergi hariç) euro fiyatı o kadar normal gelmişti ki oysa. Bizim için ihtiyaç olan donanımlar ile %50 lik bir maliyet ekleniyor bu ürüne. Yanlış anlaşılmasın ürünü kötülemiyorum bakın almak üzereyken vazgeçtim. Ve vaz geçme sebebim sadece avrupa karavan fiyatlarını öğrenmem ile oldu. Bazen hata tam gözümüzün önündedir bu sebeple göremeyiz. Benim için bu yaşandı.
Çok uzattım kusuruma bakmayın. Ne parayı ne de tecrubeyi hiç kolay kazanmıyoruz. Sonra kriterlerimi netleştirdim.
Kış ortamı için ısıtıcı olmazsa olmaz. Sıcak suyu olacak ama donanım ekonomik olacak.
Mümkünse webasto olmasın tek tip yakıt ile her ihtiyacı çözmeliyim. Yanımda birde mazot taşımak onu takip etmek istemiyorum.
3 Sistem Buzdolabı en az 90lt şart
mümkünse 3.60mt uzunluk ama en fazla 4mt olsun. Çevik olmalı imkan verdikçe manevra kabiliyeti yüksek olmalı ki illa kamp alanı aramak zorunda kalmayayım.
Mümkünse ranza olmamalı aslında bence sabit yatak hiç olmasa da olur. Oturma alanları yatağa dönüşsün.
Ana oturma alanı tavanı, önü arkası her açıda cam olmalı oturan herkes dışarıyı görebilmeli. Ferah olmalı.
Aracımı değiştirme imkanım yok. 1750 devirde 230nm tork üreten 2 çeker bir aracım var idare etmeli. Bu sebeple 900kg üstüne çıkmak istemiyorum. Bunun bir diğer sebebi başlangıçta moverda almak istemiyorum. 1k euro az para değil.
50lt daha az su tankı olmalı.
Ocağı 2li olur 3 lü olur tekli olmadığı sürece çok önemli değil. Tezgah çalışmaya müsait olmalı mutfak önünde mutlaka cam olmalı.
Güvenlik, diğer standartlar falan filan saymıyorum hiç.
16-18k euro maks bütçe var ki aslında o da yok teslimat geç ya o arada biraz daha toparlarız inşallah.
Şimdi bu seçeneklere ben kendimce Adria 360 DD ekledim. Neden DK değil malum ranza. O alanın sabit yatak ile ziyan olması hiç işime gelmiyor. Bu konuda da deneyimlisiniz. kullanışlı olanı bu mudur Sabit yatak olmalı mı illa? Ranza olayını ben mi abartıyorum?
Bu üç avrupa marka / model benim incelediklerim. Hiç birinin gerçeğini görmedim dokunmadım. Alternatif markalara da açığım. İlk sahibi olma takıntım yok ancak 1 yaşından da fazla olsun istemem hevesimiz büyük.
Evet üstadlar. Bana bir reçete çizin.
Teşekkürler.
Bu kriterlerde ben olsam aşağıdaki seçenekleri de eklerdim.
Bailey Discovery/Phoenix 420
Hobby Deluxe 400 SFe
Swan Zümrüt (Yerliler içinde çok iyi kalitede, Bailey çizgisinde)