cekerden , 4 ceker e gecmek sart. 2000 cc bir dizel 4 çeker . 420 yi , 2 ceker ve
430 TS de ön cam yok ama hem başucu hem ayakucunda cam olması ışık açısından yeterli gliyor.390 QD içinin ferahlığına bir şey diyemem bana göre 430 TS nin oturma grubunun arkaya tam oturması ayrı bir ferahlık kattığı kesin. Alugas -15 dereceye kadar etkilenmeyen ve tüplü arabalar gibi doldurma izni olan bir tüp tankı diye düşünün.12 kg tüplerde en az 1 kg tüp içinde kalır .Bu öyle değil kullandığın gaz kadar ödeme yapıyorsun. Çok güzel olduğu için tavsiy ettim. Genelde youtube kanalında da karavancıların önerdiği bir gereç. Diğer konuda inanın hiç bir bilgim yok .Hiç karavan kullanmadım.
Alugas 27 Litre Valfli Dolumlu Gaz Tüpü
Bu arada biz sanırım biz çıtayı biraz yükselteceğiz. Ya HOBBY DE LUXE 460 UFe yada Bürstner Premio 460 TS modelini doğru yön değişikliği oldu biraz.
Aslında şöyle bir durum oldu:
Bundan bir sene önce hayalimde hiç karavan falan yoktu. Tekne diye tutturmuştum. Genelde ikinci el bakıyordum. Yatıyorum tekne kalkıyorum tekne .Sahibinde favoriye ekle görüş v.s Hatta tekne bakmak için taa 1000 km yol bile gittim. o du şu du bu du derken yanı başımda bir arkadaşın teknesini almak nasip oldu. Güzel bir tekne Neta-S (Rota 660 eskisi) 2018 model Yanmar motorlu 100 saatte tertemiz bir tekne aldım. Gerçekten çok temiz bir tekne. Balığa çıktım mı? Hayır. Gezmeye çıktım mı? Komple yaz boyunca 10 kez. EEE neden aldım bu kadar binecektim madem al bi arkadaşın teknesini yada kirala bak işine değil mi;? Yok Takıntı mı nedir . İllaki benim olacak ya . Neyse aldık Marinada bağlı. Bir de kira öde yıllık 8.000 tl . Neyse uzatmayayım. Karavan işinde de böyle bir tutku mu diyeyim saplantı mı diyeyim aldı başını gidiyor bende. düne kadar 15.000 €-17.000 € bandında karavan bakarken bugünlerde 20.000 €- 25.000€ bandında karavan bakmaya başladık hayırlısı bakalım.
@Merküryapı yaş kaç bilmiyorum. İhtiyaçlarınızı tahmin edebiliyor olmalısınız.
Gözlemleriniz çok hoşuma gitti. Teşekkür ederim. Özellikle weinsbergte duş perdesinin geniş olmasına çok sevindim.
25.02.2021 de weinsberg 390 QD yi teslim aldım. Mersinden geldiğim için,(hep telefon trafiği) aldığım karavanın banyo pencereli olduğunu sandım. Bir anlaşmazlık olmuş. Hatta burada da 390 qd de banyoda pencere var diye yazmıştım. Meğer yokmuş. Bu arada istemiş olduğum opsiyonlar üzerine takılmış ve verdiğim vekalet sayesinde ruhsat çıkmıştı. Karavandan vazgeçme şansınız yok buna rağmen vazgeçtim dedim ,herkes nefesini tuttu. Parada pulda gözüm yok para kalsın başka karavan alırız dedim. Hanım çok şaşırdı ve beni karavanı almaya ikna etti. Bende buna çok şaşırdım.
Sol arka tarafa dış duş taktırdım. ENDURO MOVER, Çeki demiri takıldı, boiler taktırdım. city water. Kaplin kilidi , big-foot .v.s ıvır zıvır.20000 avroyu sanırım geçti.
Geçen sene hobby deluxe edt 460 ufe yi opsiyonlu hali ile 28000 avroya pazarlık kesmiştik. Seat ibiza çekmez diye alamadım o zaman arabaya göre karavan aradım buldum içine sığamadım. Ehliyet aldım arabayı değiştim. 4*4 suzuki scross 1.6 ddis
Şimdi karavanlara zam gelmiş 1 zam daha mayıstan sonra gelecekmiş. Elinizi çabuk tutunuz.
Karavanı temizledik yolda sürdüm 250 km. Ve neden insanların paraya kıyıp moto karavan aldığını anladım.
)
Arkadaşlar acemi karavancı olarak o ayakları indirmek eğilmek zor geldi. Bildiğin spor yapıyorsun. Ayrıca lastiklerin havası inik olunca karavan zıp zıp zıplıyor.41di 51 psig bastım.Tabi 50 km zıpladıktan sonra inanın frenler bozuk sandık önce. Çekme karavan gerçekten çok kolay bir iş değil alışmamız zaman alacak.
Gelelim ilk izlenimime ,
İyiki almışım. Evet oturma grubu biraz dar ama benim için dert değil 2 kişiyiz. 1,87 m 110 kg yum banyosuna girdim perdeyi çekmeden rahatça duş alabileceğimi fark ettim. Perde de sıkıntı çıkarmaz sanırım. Evet buzdolabı küçük ama 2 kişiyiz yeterli.
1)Köprü geçişlerinden otobüs parası alınması çok koydu.
2)Benim gibi Hızlı araba kullanmayı seviyorsanız, kamyoncu olmayı öğrenmeniz gerekiyor.
Garaj kapısından dar manevra yaparak kesinlikle girmeyin ben sıfır geçmişim görenlerin yüreği düştü yerden topladık.
Çekme karavan kullanmak onu bir yerlere çekip götürmek onu bir yere oturtmak gerçekten sorumluluk sahibi olmanızı gerektiriyor. Dışarıdan anlatırken (bilmeyenler) işi çadırdan kolaymış gibi anlatıyorlar. Al ko nun geliştirdiği 4 bacağı indirip su terazisi gibi karavanı oturtan parçayı benim gibi tembelseniz mutlaka taktırın tatile çalışmaya gidiyoruz resmen.
O kadar çok karavan videosu izledim ki. Hemen her marka yabancı karavana yabancı değilim hepsine uyum sağlarmışım gibi geliyor.
Aldığınız segmente uygun opsiyonları mutlaka taktırın.
Rahatlık her zaman iyidir. Nerdeyse nickimi TEMBEL KARAVANCI ya çevireceğim.
Bu arada kararımı verdim Weinsberg 390 QD aldım pişman değilim. Mutfak dolapları iç dekorasyonu benim hoşuma gitti. Yatakta henüz yatmadık uzandık ama güzel gibiydi.
ENDURO taktırdım iyiki taktırmışım. Birde karavanı itmekle uğraşmadım.
Şimdilik mutluyum Salı günü ALTIN KAMPa gidiyorum.
Gezenbilir sitesini bizlere kazandıran arkadaşa ,
ayrıca bilgilerini bizimle paylaşmaktan çekinmeyen
@Doğrucu Davut @omnitemporal @mustafaatk @yugun @pasolvon arkadaşlarıma teşekkür ederim.
Artık karavancı olduk. Genelde kamplarda takılacağım görüşmek üzere.