@bartek, yatağın veya minderlerin parçalı olması ayrı bir sorun, haklısınız. Birleşme yerleri göçük oluyor ve rahatsız ediyor.
@hakkinenk , Aviva'nın iç mobilya kalitesi ikea ile ortak yapım olduğu için biraz ucuz ve basit görünüyor. Ancak hakkını vermek lazım, o basitlikteki kontraplaktan beklenmeyecek derecede rijit duruyor. Mesela bazı rafları sökmem gerekti, sandım ki evdeki gibi 4 tane vidayı sökünce yerinden çıkacak. Öyle değilmiş. Çok iyi yapıştırmışlar, vidaları sadece garanti olsun diye koymuşlar sanırım. Milim kıpırdatamadım hiçbir yerini karavanın.
Banyo ve dolabın kapılarına da kapı üstü tekli portatif plastik askılardan asıp mont, havlu, pantolon epeyce ağırlık koyduk. Bu kapıların da esneyip aşağı ve yanlara sürtmesini bekliyordum ama beni şaşırttı. 6 aylık kullanımdan sonra boşluklar eşit görünüyor.
Aviva'nın en gıcık olduğum yeri dış kapısı, çok sert kapatmanız gerekiyor. Kalın contalarından dolayı zamanla alışır dedim ama alışmaya niyeti yok. Akşamları kapıyı tam kapatmak için kapı kolundan tutup var gücümle kapıyı çarpmam gerekiyor. Hem karavan sallanıyor hem de çok gürültü oluyor. Kızımın kulakları çok hassas olmasına rağmen artık yeni uyuduğundan mıdır nedir, neyse ki bu gürültü onu pek rahatsız etmiyor. Ayrıca kapının 2 tane metal kilidi de tam olarak kasaya oturmuyor, sadece plastik dili tutuyor kapıyı.
Kamp alanında bir Fendt'in kapısını inceledim, resmen aşık oldum o kapıya
. O nasıl bir kapıdır öyle ya, hangi insan evladı tasarlayıp da üretti o kapıyı öyle? Evin iç kapılarından ve otomobil kapılarından bile yumuşak kapanıyor. Sanırsın mıknatıs tutuyor sadece. Sırf o kapı için para verilir Fendt'e.
Bürstner Premio Life ve Weinsberg Caraone'ların kapılarını çok merak ediyorum. Resmen kapı fetişi oluştu bende karavanı aldıktan sonra. Kamp yerinde üç beş muhabbetten sonra lafı kapıya getirip, kapınızı bir kere açıp kapatabilir miyim diyorum. İçeri de davet ediyorlar, yok ben kapıyla ilgileniyorum, içini zaten videolarda görüyorum diyorum. Bu gidişle bir psikoloğa gitmem gerekecek.
Buzdolabı 3 sistem olduğu için bence boyutları önemli değil. Bizde 142 L. Thetford tam otomatik var. Çok nazlı bir makine, olmasa da eksikliğini hissetmezdim. Detaylara burada girmeyeceğim, müsait bir zamanımda bu konuyla alakalı ayrı bir başlık açıp artıları ve eksilerine değineceğim. Hala incelemelerim sürüyor. Bu yaz Haziran sonu Temmuz başında Antalya civarında resmen döküldü. Dış sıcaklık 38C, karavanın içi 41C iken buzdolabının içi 20C'yi gördü. Dönünce hemen araştırıp üst hava menfezinin oraya 2 tane 12cm kasa fanı koydum ama tekrar bu sıcaklıklarda test edemedim. Bu yöntemle bile kesin sorun çözenine rastlamadım ne Amerikalı ne de Avusturalyalı karavancılardan. Bütün dünya boğuşuyor bu amonyaklı meretle.
Aviva ile ilgili de artıları ve eksilerini kendi gözümden değerlendirmeyi düşünüyorum yine vakit bulduğumda. Ayrıca Truma ısıtıcı, 3 sistem buzdolabı ve kasetli tuvalet gibi gereçler markadan bağımsız olarak her karavanda standart kullanıldığı için onlarla ilgili ayrıca başlıklar açmayı düşünüyorum.
@Doğrucu Davut , tavsiyeniz için teşekkürler. İmzaya ekledim, gerçekten çok kullanışlı oluyormuş mesajı yazanın hangi aracı ve karavanı kullandığını görebilmek.