Burası Neresi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YOL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6,175
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 509,742

Etiketler

Ynt: Burası Neresi?

egeli' Alıntı:
Manavgat- Oymapınar Baraj Gölü
;D ;D
S.n Egeli tebrikler. Gezimden henüz yayınlamadığım bir kare idi. halen yayınlamasını sürdürdüğüm gezimde sıra Manavgata geldiğinde turistik oymapınar barajını hiç gitmemiş olanlar çok daha detayları ile seyredecekler .
Evet egeli bey şimdi sorunuzu alabiliriz.

Antalya-Manavgat Çayı üzerinde ve 185 metre yüksekliğindeki bu muhteşem barajı bir kaç yıl önce gezme firsatı bulmuştuk.O zaman, projesinin Sn. Süleyman Demirel tarafından çizildiği söylenmişti. Ancak, bu konuda kesin bir bilgiye ulaşamadım.

[attachment=1]

Kemal Bey, siz daha çok sayıda ve taze (!) fotoğrafa sahip olduğunuzdan, lütfen siz sorar mısınız, yeni soruyu da?
Teşekkürler..

IMG_0083.jpg

S.n egeli yollamış olduğunuz baraj resmi biraz sanki oymapınar barajına benzemiyor. en azından benim elimdeki resimlerle aynı değil belki bir farklı yerin resmi olabilir.

Şimdi sizin vermiş olduğunuz sıra izni ile yine yayınlamadığım resimle soruma geçiyorum.Neden yayınlamadığım diyorum hani seyyah-34 ile tarihe yolculuk başlıyor dizisinden kopya falan çekmeyesiniz diye. ;) :D :D :D

[attachment=1] Hiç bir şeyi karalamadan veriyorum.onlarda ip ucu olsun nasılsa bulanık çıkmış ;) :D

110120104600.jpg

seyyah-34' Alıntı:
S.n egeli yollamış olduğunuz baraj resmi biraz sanki oymapınar barajına benzemiyor. en azından benim elimdeki resimlerle aynı değil belki bir farklı yerin resmi olabilir.

Oymapınar Barajına ait fotoğraf bizim çekimimiz..Sizin çektiklerinizle farklı yönlerden çekilmiş olabilir.
Henüz sizin fotoğraflarınızı görmediğimiz için bir karşılaştırma yapamıyoruz.

Yeni sorunuzun yanıtı.. KUMLUCA.
Selamlar...

egeli' Alıntı:
Oymapınar Barajına ait fotoğraf bizim çekimimiz..Sizin çektiklerinizle farklı yönlerden çekilmiş olabilir.
Henüz sizin fotoğraflarınızı görmediğimiz için bir karşılaştırma yapamıyoruz.

Yeni sorunuzun yanıtı.. KUMLUCA.
Selamlar...
:eek: :eek: "Süper" doğru cevap KUMLUCA olucaktı ;) :D :D Sanıyorum yine ben soracağım.

Pardon sayın egeli ama siz nereye çıktınızda o kadar yüksekten çektiniz o resmi ben o kadar yer aradımki yüksekten resim çekmek için hatta boşu boşuna çıkıpta geri döndüğüm bile oldu. durun bakalım çözeceğiz bu işi hem resimler benzemiyor hemde orada bu yükseklikte yer yok.

seyyah-34' Alıntı:
Pardon sayın egeli ama siz nereye çıktınızda o kadar yüksekten çektiniz o resmi ben o kadar yer aradımki yüksekten resim çekmek için hatta boşu boşuna çıkıpta geri döndüğüm bile oldu. durun bakalım çözeceğiz bu işi hem resimler benzemiyor hemde orada bu yükseklikte yer yok.

Barajın giriş kapısından sola doğru gittiğinizde barajın üstüne çıkarsınız. Bir taraf 185 metrelik bir uçurum, diğer taraf 100 metre derinliğinde bir su topluluğudur. Buradan aracınızla karşıya geçme olanağı da var. Bu fotoğraflar, işte buradan yani barajın üstünden çekildi. Sanırım ilk fotoğrafı yön olarak yanlış yükledim. Doğrusu böyle olacaktı. Aşağıda görülen kısım, santral bölümü. Girişte sağa doğru gittiğinizde santrala iniyorsunuz.

[attachment=1][attachment=2]

IMG_0001.jpg

IMG_0002.jpg

yunus bager' Alıntı:
Alanya Dim çayı
Yunus bey kardeşim geç cevap vermem sanıyorum gezenbilirden kaynaklanıyor. Bana cevap yazdığınız konuya cevap yazıldı yerine sizin yazmış olduğunuz bu cevapla ilgli herhangi bir mesaj gelmiş değil bu sebeble bende dedimki sanırım en sonki soruyu ben sormuştum bir bakayım ne oldu hiç kimse cevap yazmamış diye düşünürken tesadüfen baktığımda oysa bir bir kaç dakika sonra doğru cevabı yazmışsınız bile. tebrik ediyor sıranın sizde olduğunu belirtiyorum.
saygılarımla

egeli' Alıntı:
Barajın giriş kapısından sola doğru gittiğinizde barajın üstüne çıkarsınız. Bir taraf 185 metrelik bir uçurum, diğer taraf 100 metre derinliğinde bir su topluluğudur. Buradan aracınızla karşıya geçme olanağı da var. Bu fotoğraflar, işte buradan yani barajın üstünden çekildi. Sanırım ilk fotoğrafı yön olarak yanlış yükledim. Doğrusu böyle olacaktı. Aşağıda görülen kısım, santral bölümü. Girişte sağa doğru gittiğinizde santrala iniyorsunuz.
S.n egeli ilerideki araçların geçtiği köprü tamam ama barajın yakın resmi bendekilerle pek örtüşmüyor. Sizin resim daha ziyade berke barajın duvar ve bentlerine benziyor sanki. Biraz daha inceleyip ayrı başlıkta yazışıp iki resim arasındaki farkı bulun diye sorabilir anket yapabiliriz :D :D diye düşünüyorum burayı meşgul etmemek adına.
saygılarımla

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,708
Kayıtlı Üye Sayımız
166,547
Kaydolan Son Üyemiz
Tsukuyomi

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.