Dereköy sınır kapısı çıkışında yeşil sigorta yapan bir kulube var ancak düşük sezonlarda kapalı olabiliyor isterseniz risk alıp deneyin olmazsa geri dönüp dereköyde yaptırırsınız.vignet almadan kesinlikle yola çıkmayın hatta pulu cama yapıştırdıktan sonra kalan kısmını ve fişini Türkiyey'ye dönene kadar saklayın,kemerleriniz bağlı farlarınız açık olsun.dereköy Burgaz yolunun yaklaşık 30.km sinde her zaman polis kontrolu vardır evraklarınızı ve vigneti kontrol ederler.park yeri durumu biraz karışık renklerin anlamını unuttum ama bazı park yerleri bir saat'e bazıları dört saat'e kadar.en iyisi size burgazın merkezinde bir otopark tavsiye edeyim fiyatı uygun ve güvenlikli.
not:temmuz ağustos ayında Burgazda kum festivali var çeşitli ülkelerden gelen sanatçıların yaptığı kumdan heykeller görülmeye değer.festival deniz kenarındaki parkın sonunda (N 42,51079
D 27,48144)
alttaki fotoğraf park yerinin
TÜM ÖNERİLERİNİZ çok faydalı oldu ...
Bahsettiğiniz otoparkta da kaldık , Kum heykelleri gördük , Nesebar-Sozopol'ü de ziyaret ettik .
Trafikte de sorun yaşamadık .
Genel olarak çok beğendim DOĞU Bulgaristan sahillerini .
''Buralar varken , Antalya'nın ıscağına niye gidiyormuşum ki ?'' diye de epey hayıflandım
Sozopol'ü programa son anda dahil ettik !..
Akşam 20:00 gibi vardık....
Gezdik...
23:00 gibi yola çıkıp İstanbul'a döndük : sabah 04:00(!)
Az sonrasında da işbaşı yaptım
Konuşmaya çalıştığım 3-4 kişiden en az biri Türk çıktı bu gezide !..
Bu da insanın kendini evinde hissetmesine neden oluyor , bonus kazanmışsınız gibi (!)
SOZOPOL -adeta- Karadeniz'in Dubrovnik'i gibi !..
Salı akşamı bir de halk konseri vardı , Bulgar sazlarıyla-türküleriyle kulaklarımız şenlendi .
Burgaz sahili , rüzgârı kuzeyden alıyor , Burgaz'ın kuzeyindeki burun da bu rüzgârı keser vaziyette .
Bu nedenle Sunny Beach denilen kumsallar ve özellikle de Nesebar'ın Güneyinde ''Aurelio'' namlı plaj bölgesi
rahatlıkla deniz keyfi yapılan yerler...
Bir de şu dikkatimi çekti : O kadar kalabalıkta -her ne hikmetse?- kimsenin aklına MANGAL yaparak
ortalığı koku ve dumana boğmak gelmemiş !...
Ya cezası büyük(?) , ya da kültürlerinde yok bu beslenme keyfi(?!?)
Günlük araç kiralamalar 25 Euro'dan başlıyor(sanırım uzun süreli olursa?)
Yerleşmek isteyenler için de 12.000 ile 30.000 Euro arası değişen fiyatlarda daireler var !..
Belki yakında DEREKÖY teslim rent-a-car firmaları da ortaya çıkar , kimbilir?