Geç vakte kadar kaldıktan sonra gidebildiğimiz kadar yol alıp yorulduğumuzda bir istasyonda dinlenmeyi planlayarak Ancona’ya yola çıktık. Geç vakit ve yorgunluk sebebi ile kıyılardan giden bol virajlı ve iki katı süre alacak yolu kullanmak yerine otobanı seçtik. Bu yol seçimi bizi çok rahatlattı gece olduğu için bir şey görme imkanına sahip değildik. A15 otoyolunda 100km kadar bir mesafede 16 tünelden geçtik. Bologna – Ancona arasında bir otoyol tesisinde mola vererek sabaha kadar dinlendik. Sabah erken yola çıkarak 14.15 gibi Ancona’ya ulaştık.
ANCONA
Gezi devam ederken feribot biletlerine baktığımızda yarın için Minoan şirketinin tarifesi bize uygundu. Liman’a giderek bilet işimizi hallettik den sonra şehir gezmesi ve denize vakit ayırmayı gece de karavan parkında kalmayı planladık. Liman’a geldiğimizde ofisleri kapalıydı ve telefonlara da cevap vermediler. Diğer şirket Anek Lines ofisinde bir saat sonra geminin kalkacağını ve ertesi gün gemilerinin olmadığını söylediler. O kargaşa da biz bir hazırlık yapamadan biletimizi almış olduk ve limandan bile ayrılamadan kendimizi gemide bulduk. Feribotta ne olacağını bilemediğimiz için araç katı kapıları kapanmadan bir miktar eşyayı çantalarımıza alarak yukarı çıktık. Sonrası yolculuk başladı.
Feribot tercihi yapmamızın nedenleri dersek. İlk olarak bu yolu merak ediyorduk, Balkanlardan geçeceğimiz yolu gezecek vaktimiz olsa mutlaka değerlendirirdik ama bir yer görmeden geçeceğimiz için tercih etmedik. Son olarak da Andorra yolunda araçta bir sıkıntı hissettim. Turbo ya da Şanzıman da bir sıkıntı vardı, bu yol bana km olarak 800km kadar bir kısaltma sağlayacak, aynı zamanda aracı bir süre zorlamamış olacaktık.
Feribotlar broşürlerde olduğu gibi değil. Genelde büyük tırlar kullanıyor. Daha önce gördüğümüz Fransa – İngiltere arasında aynı amaçla çalışan Feribotlardan daha vasat. Yunanistan da gezerek geri dönüş için bir tercih sebebi olabilir. Türkiyeden giderken şafak vakti Venedik ‘e varış ve limana giriş seçeneğinde olan manzara tahminim her şeye değer.
Aklıma gelmişken bu araya daha önce bir gezginin sayfasından not aldığım bir paylaşımı da ekliyeyim. Grupta ise kusura bakmasın ismini not etmemişim.
Rothenburg ob Ter Tauber’i gezmeden Almanya’yı gördüm.
Würzburg Presidans sarayının bahçesini görmeden cenneti gördüm.
Colmar’ı gömeden eskiyi gördüm.
Heidelberg’i görmeden kaliteyi gördüm demeyin.
Ömrü hayatınızda bir gün Venedik’e feribotla manzara seyrederek girin.