Normandiyada son durağımıza doğru yol alıyoruz.
Mont Saint Michel
Gece uzaktan manzarayı seyrettikten sonra. Sabah en yakın ulaşacak bir noktada diğer araçlar ile beraber konaklıyoruz.
GPS: 48.6140716 1.4987444 St. Michel Cafe otoparkı. Gece işletme kapalı ve otopark ücretsiz. Avrupa’nın en büyük gel- gitlerinin olduğu koy. Asma bir köprü ile kale ve kiliseye bağlanmış bir yol. Gel-git olayı bazen bu köprüyü sular altında bırakacak şekilde gerçekleşip, kaleyi bir adaymış gibi gösterebiliyor. Mont Saint Michel girişinde günlük gezi yapanlar için büyük bir otopark var. Karavanlar için ayrı bir bölüm de oluşturulmuş. Ödeme günlük olarak yapılıyor. Bu park alanının hemen yanında ücretsiz ring seferler ile yolcular Kale kısmına taşınıyor. Ara duraklarda birçok konaklama ve eğlence yerleri mevcut. Bu alanda konaklayanlar araçları ile giriş yapabiliyor. Fakat belli bir noktanın ötesine yine kendi araçlarınız ile geçiş imkânı yok. İç kısımda bir karavan kamping alanıda mevcut.
Bazen sular altında ulaşılamayan bir ada, sular çekildiğinde de boş kum alan üstüne inşa edimiş bir yer karşımızda.
MONT SAİNT MİCHELVideo: https://www.youtube.com/watch?v=fAs3KZ__Tg4
Bu sabah bu muhteşem görüntü karşısında kahvaltımızı yapıp kaleyi gezdikten sonra, Normandiya'dan ayrılıp Bretonya'ya girdik.
Normandiya bölgesine kısa bir özet geçecek olursak. Fransa’nın her yerinde olduğu gibi tüm ücretli otoyollar, otoyol hatta ara kasaba, köy yollarında uygun kısa süreli dinlenme yapacak yol kenarı dinlenme alanları sürücülere büyük konfor sağlıyor. Aire …… Olarak tabelalarda sık sık yönlendirmeleri görmek mümkün. Normandiya da plajlar, kamp alanları, karavan kampları, aniden önünüze çıkan sürpriz yerleşim yerleri, Dünya savaşları dönenine ait değişik mekân, müze ve anıtlar, birçok sanatçıya ait damgasını taşıyan şehirler ile gezginlere farklı ortamlar sunma konusunda çok zengin. Bölgenin turistik sayfalarını inceleyerek çok güzel bir rota yapmak mümkün.
www.normandy-tourism.org
www.medieval-normandy.com
Normandiya bölgesinde ülkemizde fazla bilinmeyen bir turistik faaliyet Atlar ve bunlar ile yapılan rotalar. Yolculuğumuz sırasında gördüğümüz birçok grup bu rotalarda farklı deneyimler yaşıyorlar. 2020 yılında yeni bir binicilik yolunu daha hizmete sokuyorlar. 230km olarak gerçekleşecek bu rota ilgi duyanlar için gezilecek ve uğranılacak yerleri ile Normandiya boyunca uzanacak.
www.normandy-tourism.org/horse
NormandyTourism
Ekli dosyayı görüntüle 515624
Ekli dosyayı görüntüle 515625
Ekli dosyayı görüntüle 515626
Ekli dosyayı görüntüle 515627
Ekli dosyayı görüntüle 515628
Ekli dosyayı görüntüle 515629
MONT SAİNT MİCHEL‘ i ve çevresini her karavancının görmesi lazım. Eşim ve ben Atlantik kıyılarını çok severiz. Tabiatla iç içe olunan bir ortam.
Yaz aylarında deniz çekildikten sonra ayakkabıları çıkarıp denizin dibinde saatlerce yürürüz. Toprak sıcak ve elastik olduğu için yürümek çok zevkli oluyor. Bu kıyılarda çok güzel plajlar var. Sadece serin /soğuk sularda yüzmeye alışmak lazım. Ben çukurovalı olarak bu işi başardım. Kendi kendime şimdi burada yüzeceğim deyip denize giriyorum.