Ynt: Bulgaristan-romanya-ukrayna-rusya-estonya-letonya-litvanya-pol Seyahatim
Mezarlığa gittiğimizde bazı Türklerle de karşılaşıyoruz.Orada hemşehrimi bile buluyorum.Kendisi Ankara'dan gelmiş,eşi,oğlu ile birlikte.Az sonra iki genç daha geldi,Erkek, o gençlerden birisinin üniversiteden hocası imiş.Tesadüfü görüyor musunuz?Geçen sene de Venedik'te kamp alanında oğlum sınıf arkadaşı ile karşılaşmıştı.Dünya küçük vesselam.
Biraz dolaştıktan sonra mezarlıktan ayrılıyoruz.Hostele gidiyoruz.Aslında hostelde aile ile beraber kalmak istemiyorum ama Moskova'da oteller çok pahalı.Yer ayırtmakta da biraz geç kaldık.Geçen sene Budapeşte'de bir hostelde kalmıştık.Nasıl kaçacağımızı bilememiş, ertesi gün bir otel bulmuştuk.(Tuvaletler rezil,duş perdesi bile yoktu.)Acaba buda mı öyleydi.Bu duygular içinde kolayca hosteli buluyoruz. Fresh Hostel.Moskova'da Kremlin'e yakın, yürüme mesafesinde onun için tercih ettik.Hostel han gibi bir yerde.Bir binanın alt katı.Önce oğlum gidiyor, buluyor, bende gidiyorum.3 kişilik aile odası. Hostellerin birçoğunda aileler de kalıyor.Biz dört kişiyiz.Çocuğa da para istiyorlar. 3 yetişkin ayırtmışız,Özgür problem oluyor.
-E ne yapacağız .2 gece için 1000 Ruble daha vereceksiniz.
-Yav booking de 500 yazıyor.
-Olmaz
-1000 Ruble
İngilizce yok doğru düzgün,anlaşmakta problem yaşıyoruz.
-Ne yapalım Ozan, verelim mi parayı,annende burayı beğenmezse ne yapacağız.
-Kabul etmezsek paramız da yanar
-Anneni bi çağır gelsin,içine sinmezse bi çaresine bakarız.
Eşim geliyor, bakıyor.Fena yere benzemiyor.Zaten hostellerde ortak banyo,ortak tuvalet var.Ama bu hostelde erkek ve kadın tuvalet ve banyoları ayrı.Satın alacak değiliz ya. İki gece kalacağız sadece.gezmeye geldik.Moralimizi bozmayalım deyip 1000 rubleyide kabul edip eşyalarımızı hostele taşıyoruz.Para işini de hallediyoruz.Bankamatik var mı yakında .Dünyadan bi haberler.Aynı alan içinde bir döviz bürosu var.Adamlara sorayım dedim.Anam içerde iki tane bankamatik var.Taktım banka kartını gerekli parayı çektim.Verdik hostele.İki gece kalacağız.Sonradan sevdik biz hosteli.İlk başta itici geliyor insana ama sonra oranın sıcaklığı ile sizde ısınıyorsunuz.Temizdi.Düzenliydi.Gece bi saatten sonra yüksek sesle konuşmak gürültü yapmak yasaktı.Kalanların büyük çoğunluğu da Rus'du sanırım.Çalışanlar Moldovalı idi.Araçla geldiğimizi söylediğimizde çok şaşırdılar.Onlara İnternet ten yaşadığım yeri gösterdim.(Sinop'u) Çok beğendiler.Duş,tuvalet temiz.Mutfak var.Çay bedava.İnternet var.Daha ne olacak.Gezgin için 5 yıldıza gerek yok.
Saat 5 gibi hostelden çıkıyoruz.Önce Kremlin'e Kızıl Meydana gideceğiz.Yürüyerek 10 dakika.
(Burada şunu da söyleyeyim.Harita filan aramıyoruz.Elimizde android tablet.Akıllı telefonlarda olur. Triposo diye bir program vasıtası ile gezdik, gezdiğimiz her yeri.Tablet GPS özellikli idi.(İngilizce versiyonu var))
Evet şimdi Moskova sokaklarındayız.