Bugün Arazi Aracınıza Ne Yaptınız?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CJ7V8 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,666
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 414,742
Ynt: Bugün Arazi Aracınıza Ne Yaptınız?

Sünnet için süslediğim arabamın hergün bir süsünü söküyorum : :smiley: ;) :D

[attachment=1]

MUSTAFA SÜNNET 207.jpg

Etiketler

Yağları değişti, filtreleri değişti, dünde far ayarları yapılmıştı, bugünde muayene ye gittik geçemedik
:smiley:

Sağ tekerin bilyesinde boşluk varmış azcık sallanıyormuş, xenon far ayarlarımızı begenmediler, esas komedi olan aracın şasi no sunu bulamıyoruz bu LR lerde farklı fakrlı yerlerde oluyor servise sorup yerini öğrenip bize göster dediler

haha gülermisin ağlarmısın ya. Bende aslında biliyordumda söylemedim nasılsa tekrar gelicem diye.

ha birde discovery ler 7 koltuklu kayıtlıymış borusanda oyle onaylamış ama ruhsatta 5 kişi görünüyormuş onu düzelttir dediler

şanzıman keçesini değiştim
ön şaft ters takılmıştı keçe değişmişken onuda düzeltik
kayış gevşekti ve gerdirme vidası aşınmıştı vidayı değişip kayışı gerdirdik

Yağı değişti, arazi şanzımanını aşşağıya almıştım, eski haline getirildi, arka dingil stopperleri 31" lastikleri takınca kısa kalıyordu onlar uzatıldı.

Bir buçuk yıldır tık demedi diye diye nazar değdirdim XJ.e, ateşlemeyi kesti, distribitör içindeki sinyal vericisi gitmiş sanıyorum. Ergun abinin dediği gibi en güzeli karbüratör + mekanik ateşleme sanırım, bir kaç tane meksefe ve platin atıcan bagaja yedek; tamamdır...

Tempus' Alıntı:
Yağları değişti, filtreleri değişti, dünde far ayarları yapılmıştı, bugünde muayene ye gittik geçemedik

Sağ tekerin bilyesinde boşluk varmış azcık sallanıyormuş, xenon far ayarlarımızı begenmediler, esas komedi olan aracın şasi no sunu bulamıyoruz bu LR lerde farklı fakrlı yerlerde oluyor servise sorup yerini öğrenip bize göster dediler

haha gülermisin ağlarmısın ya. Bende aslında biliyordumda söylemedim nasılsa tekrar gelicem diye.

ha birde discovery ler 7 koltuklu kayıtlıymış borusanda oyle onaylamış ama ruhsatta 5 kişi görünüyormuş onu düzelttir dediler

Hadi mekanik v.s ,her şeyi anlarımda.
Bu ruhsatttaki yanlışlığı anlıyamıyorum :(
Kürşat yanılıyorsam düzelt,ne yani şimdi yeni ruhsatmı çıkıcak :(

CDM-SUBARU' Alıntı:
Hadi mekanik v.s ,her şeyi anlarımda.
Bu ruhsatttaki yanlışlığı anlıyamıyorum :(
Kürşat yanılıyorsam düzelt,ne yani şimdi yeni ruhsatmı çıkıcak :(

valla Erkan sadece ruhsatta 5 yazan rakamı 7 yapmaları gerekiyor bunun için yenimi çıkartırlar bilmiyorum, ama adamlara dedimki bakın bu koltuklar sökülüp takılabilir koltuklar, söküo getirsem aracım 5 kişilikmi olucak diye. Bana borusandan yollanmış bir fax gösterdiler. Borusan discovery model araçlarımız 7 kişilikdir diye yazı yollamış. 2 ihitmal var ya benim aracın kaydı zaten 7 kişilik ama ruhsata yanlış işlenmiş. Yada kayıttada yanlışlık yapılmış düzeltilicek .

Esas komik olan 9 yaşında bir araçdan bahsediyoruz defalarca muayene ye girip çıkmış 9 sene sonramı bu akıllarına geliyor

neyse gidip ugrasicam bir ara bağcılarda.

ön porya bilyaları bozulmuş..degişti
arka şaft istavrozu koptu kopacak gibiydi degişti
iz aralıgı genişlesin diye spacer takıldı...görünüşü baya güzel oldu..
şasi takozlarını degiştim..4 cm daha yükseldi ;D
rot kollarını zj nin kolları ile degiştik..ama daha deneyemedim...

Tuncay CJ' Alıntı:
ön porya bilyaları bozulmuş..degişti
arka şaft istavrozu koptu kopacak gibiydi degişti
iz aralıgı genişlesin diye spacer takıldı...görünüşü baya güzel oldu..
şasi takozlarını degiştim..4 cm daha yükseldi ;D
rot kollarını zj nin kolları ile degiştik..ama daha deneyemedim...

tuncay bey sormamda sakınca yoksa spacerları yaptırdınızmı hazırmı aldınız ve malzeme olarak ne kullanıldı, demirmi alüminyum mu?, ve sorması ayıp kaça maloldu

bende bu aralar onlarla ugrasiyorumda LR için hazır olanlar ciddi pahalı.

Ulus otoda vardı hazır spacer, aliminyum falan baya özel bir şeydi...

Cengiz Abinin (Özel Oto) yoğun desteği ve yardımlarıyla araba çalıştı, krank devir sönsörüymüş sorun. Krank devir sönsörü ve egzantrik devir sensörü arızalarında araça doğal olarak ateşlemeyi kesiyor. Dağ başında dolaşanlar için birer tane yedek alıp bagaja atmakta fayda var ;)

Tempus' Alıntı:
tuncay bey sormamda sakınca yoksa spacerları yaptırdınızmı hazırmı aldınız ve malzeme olarak ne kullanıldı, demirmi alüminyum mu?, ve sorması ayıp kaça maloldu

bende bu aralar onlarla ugrasiyorumda LR için hazır olanlar ciddi pahalı.

ben hazır almıştım..bayadır takmayı planlıyordum..bugüne nasipmiş..spacerların aleminyum olanı makbül..demir kullanılırsa porya bilyasının ömrünü kısaltır..yaptırmak heralde 200-250 yi bulur..ben galiba 400 lira gibi bir rakam vermiştim..

benim araca sordum 800 fiyati hazirin sanirim yaptirmak en mantiklisi :smiley:

yunus abi yapıyodu sanırım yavuz abi içinde yaptırmıştı bi araştırın bi yerlerde resmini görmüştüm

Tempus' Alıntı:
valla Erkan sadece ruhsatta 5 yazan rakamı 7 yapmaları gerekiyor bunun için yenimi çıkartırlar bilmiyorum, ama adamlara dedimki bakın bu koltuklar sökülüp takılabilir koltuklar, söküo getirsem aracım 5 kişilikmi olucak diye. Bana borusandan yollanmış bir fax gösterdiler. Borusan discovery model araçlarımız 7 kişilikdir diye yazı yollamış. 2 ihitmal var ya benim aracın kaydı zaten 7 kişilik ama ruhsata yanlış işlenmiş. Yada kayıttada yanlışlık yapılmış düzeltilicek .

Esas komik olan 9 yaşında bir araçdan bahsediyoruz defalarca muayene ye girip çıkmış 9 sene sonramı bu akıllarına geliyor

ruhsat yenileniyor benimkidede oldu ancak mauyene bittikten sonra ek from var onu dışarıda seyyarlar dolduruyor tuv 7 koltuk olarak onaylıyor trafiğe gidip yeni ruhsat alıyorsun tuv onaylı ek1 olmadan olmuyor bunu atlamayın

neyse gidip ugrasicam bir ara bağcılarda.

borusan tuv a 7 koltukdur diye onay vermiş bana yazıyı gösterdiler, o zaman ben aracın diğer kusurlarını halledip, önce tuv a gidip kağıt alıp sonra trafiğe gidicem yani, teşekkürler söylemeseniz 2 kere gidicektim tuv a.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,761
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR