Bugün Arazi Aracınıza Ne Yaptınız?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CJ7V8 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,666
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 414,836
Ynt: Bugün Arazi Aracınıza Ne Yaptınız?

bıktım şu karbüratörden :mad:
yahu ne ayar tutmaz şeymiş..aslında lpg taktırıp kurtulacagım şu işten ama içim el vermiyor..neyse bugün karbüratörcü ahmet ustaya bıraktım arabayı,sen merak etme ben halledicegim dedi bakalım hayırlısı..herşeyi bitirdik bir şu karbüratörü bitiremedik.. :-\

Etiketler

tuncaaayy' Alıntı:
bıktım şu karbüratörden  :mad:
yahu ne ayar tutmaz şeymiş..aslında lpg taktırıp kurtulacagım şu işten ama içim el vermiyor..neyse bugün karbüratörcü ahmet ustaya bıraktım arabayı,sen merak etme ben halledicegim dedi bakalım hayırlısı..herşeyi bitirdik bir şu karbüratörü bitiremedik..  :-\

tuncay abi nazar boncuğu var mı cj nin ?

korkarım bizlerin nazarı değdi...

muhtelif yerlerinde var ama dıştan görünmüyor ;D çare yok artık reklamcıda sticer şeklinde yaptırıp benzin depo kapagının altına görünür yere yapıştıracagım..

Ynt: Bugün Arazi Arac?n?za Ne Yapt?n?z?

8 ton 6 mt/dak lik hidrolik vinc icin arastirmalara devam edildi.
Firma max hizi 60 metre yapalim dedi.gozlerim boyoz kivamina geldi.
Bu hizdaki bir vincle batan araci cikarmak kolayda tek parca cikarmak zor olur dedim

Otomatik gergi kasnağı ses yapıyordu değişti, birlikte kayışıda değişti, yanmayan bir stop ampülü değişti. ACE ve hava körükleri testi yapıldı.

egzos sistemini değiştirdim 60 mm boru gittik . orjinal susturucusu üstünde katalizör iptaldi onun yerine başka bir susturucu vardı onu ellemedim . araç şu an çalışmıyor ve gaz yemiyor . lpgye es kaza geçerse sıkıntısı yok aracım 93 model 4.0 motor zj . sizce bu sıkıntıyı neden yapıyor olabilir ? araç egzos yapıldıktan sonra çalışmıştı .

not : aracın bakımı geldi flitre , buji ve motor yağının değişmesi gerekiyor . bunlar çalışmamasına etkenmidir . düne kadar tek marş alıyordu .

Yaşar hocamın CJ alma umutlarını sonsuza denk kaybolmasını da göze alarak arka kovanı değiştirme kararı aldım. Bu sabah geldi, şimdi değişiyor.. Ah şu SOA yokmu. En basit dediğimiz makas ayaklarını bir türlü eski yerlerine kaynatamadılar. CJ yengeç gibi gidiyordu.

Bugün ön çamurlukların arksında bulunan,ön tekerlerden gelen çamurun kaputun içine girmesini engellyen sac parçaları taktım.Çamurdan geçince kablolar ve akünün altı berbat oluyordu. Bir de yıkattım tertemiz oldu :smiley:

bu gün samurayinin kılcıgını cıkardım fırsat bula bilirsem yarın kumlamaya yolıycam

jeep' Alıntı:
Yaşar hocamın CJ alma umutlarını sonsuza denk kaybolmasını da göze alarak arka kovanı değiştirme kararı aldım. Bu sabah geldi, şimdi değişiyor.. Ah şu SOA yokmu. En basit dediğimiz makas ayaklarını bir türlü eski yerlerine kaynatamadılar. CJ yengeç gibi gidiyordu.

Bir gün Çok Zengin ve az Meşgul bir adam olursam CJ alıp Göktuğ Beye modifiye ettirme hayali kurdum :D

yasarergun' Alıntı:
Bir gün Çok Zengin ve az Meşgul bir adam olursam CJ alıp Göktuğ Beye modifiye ettirme hayali kurdum :D
Ne çok zenginim, ne de az mesgülüm ama biraz hastalık galiba, iş arasında sanayiye gitmek alışkanlık yaptı. CJ olmasa bile gidip ustanın çayını içip sohbet ediyoruz ;D
Neyse..
Karbüratörü değiştirdim. Orjinal bir parça buldum usa kökenli.. CJ delirdi birden.. Gittim yaptığımız 800 tonluk su deposunun üstüne çıktım. Millet işi gücü bıraktı beni izledi, delimidir bu adam diye. ;D

cj mde direksiyon sola daha az dönüyordu..alt direksiyon kollarını kurcaladım kurcaladım..en sonunda durumu düzelttim..ama bu seferde direksiyon düz durmuyor..şimdi onu söküp düzeltecegim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR