Bugün Arazi Aracınıza Ne Yaptınız?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CJ7V8 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,666
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 417,445
Ynt: Bugün Arazi Aracınıza Ne Yaptınız?

bende çimene bassın rahatlasın diye bolluca göllerini gezdirdim

Etiketler

Ateşleme bobini, distributorü değiştirdim, artık daha yüksek devirlere çıkabiliyorum... içimize sinmeyen karburatör komple dağıldı yeniden toplandı... kapalı bujillerim geldi... kablolarını yapmam lazım..... shackle lar için optikçide kesilecek parçalar var....

Aracım 1 aydır uyuyordu ona yalakalık olsun diye servise bıraktım :D

1- Winç bakımdan geçiyor (garantiden)
2- Arka tampon onarılıyor (cepten)
3- Arka şaft yenileniyor (cepten)
4- Mazot tankı değişiyor (garantiden)
5- Çamur bitti, içi kuaför oluyor (cepten)

Şimdilik yeterde artar bile :smiley:

Yarın XJ alt yıkama ve yağlamaya girecek. Sonra bir süre dinlendirilecek, 3 haftadır Kırklarelindeyim yeter artık :D

HRV.nin ön z-rotlar değişti, iki yıldır açtığı nadir arızalardan... ;D

4 adet Manda gözü , 35x50x500 ve 30x30x550 iki adet imalat çeliği aldım.... napıyoruz biz bu Jeep'e yaw ???

sonunda aradıgım lastigi tarık beyde buldum 1 takım maxxis mudzilla
bu arad cj5 nakadar küçük bi araç oldugını tescilledim 4 lastik zor sıgdı:smiley:))

maxs003.jpg

maxs002.jpg

maxs010.jpg

gerçek oki lastikler makinayı gösterdibeeeee

maxs009.jpg

nezamandır kafamda olan bestap tentemi yaz sezonunda tamamen sökerek gece bekcisi bi tente dikdik erkadaşımla galiba güzelde oldu su izalasyonlu gece çok pratik bi şekilde sökülüp takılan bi tente vari bişey oldu bunun bestapıda varmış bıraz modeli degiştik ama azbişey kopya çeldik okuldan kaldı bu alışkanlık :smiley:)
cinlilerden ne eksigimiz var
nasıl olmuş arkadaşlar ????

gecetentesi006.jpg

gecetentesi007.jpg

karanlık resimler ama güzel oldu işcilik fena deyil yani tekbaşıma söküp takılabilecek az terkaplıycak bişey olmalıydı neden bi oto burandası almadın bi doblo burandası bu işi görür diyebilirsiniz zaten bi doblo burandasının maliyetini geçdi ama daha esnetik ve saglıklı oldu öncamın üst kısmında orj bestap tentenin kanalını kullandım yaratmak güzel bende hastalık galiba kimsede olmayan olmalı :smiley:))))) zorumne bilmem ))))

arkadasım cok guzel olmus güle güle kullan gelınce yakından ıncelerım ;D ama bıraz fazla acıklamalar yaparsın o zaman soyleyım sana ne demek ıstedım anladın sen :D

iyi olmuş, yoksa kediler çıkmaz içinden :smiley:
Ben birkere çalıştırdım, epeyce gittikten sonra yolcu koltuğunun altından tekir çıkmıştı ;D ;D ;D ...

bugün de son 40 gündür olduğu gibi özledim onu ve resimlerine tek tek baktım :(

Bugün yeni aracımla birlkte İSOFF'un BA-ÇO Baba Çocuk kampını ziyaret ettim.Eve de çok yakın olduğu için çıkıp bir hava alayım dedim.Lopez'in çayırından sonra Belgrat Ormanının kuzeyinde yeni bir kamp yeri kurmuşlar.Sağolsun Atilla Özel kardeşimin yol tariflerinden sonra kampı buldum.Atilla ve diğer İSOFF üyesi arkadaşlarla biraz sohbet muhabbet ettik.

1006775.jpg

1006787.jpg

Kampa Zekeriyaköy-Bahçeköy yolu üzerinden ulaştığım için eve dönüşte farklı bir yol takip edeyim dedim ve kuzeye vurarak Karadeniz sahiline çıktım.

1006793.jpg

Burası orman zonunun bitip Kısırkaya sırtlarının başladığı yer.Resimde saat 12 istikametinde görülen bayrak Gümüşdere Polis Okulu'na ait.

Dönüş yolunda hanımı da unutmayarak eve bir kucak dolusu katırtırnağı ile döndüm. ;D

1006809.jpg

Gümüşdere köyünde bir arkadaşımın dükkanına uğrayıp bir çayını içtikten sonra , Uskumruköy-Kilyos ayrımı üzerinden eve dönüp ringi tamamladım.

Cumartesi öğleden sonrasını XJ.e ayırdım. V kayışı ötüyordu söküp değiştirdim. Orjinal tampona vinç takılırmı öğrenmek için tamponu söktük, altına şaseye bağlı sağlam bir aparat yapılarak takılabilirmiş bunu gördüm. Hazır tampon sökülmüşken aylardır arabada duran sis farlarını takayım dedim, sis farları için yani bir hat çekip içerdeki sis farı tuşuyla tetiklenecek bir röle koyarak aynı tuşla iki sis farının yakılabileceği bir sistem yaptık. Bu arada tamponu düşürüm farların tekini kırdım ;D Kullanmadan gitti biri... Sağ arka kapı içerden açılmıyordu, söküp onu tamir ettim.

Bugün Şile'ye götürdüm, arabanın içini biraz temizledim, paspasları yıkadım, çamurlanmış kürek gibi ekipmanları yıkadım, bagaj kapak fitili bir yerinden yırtılmıştı daha fazla yayılmasın diye onu silikonla yapıştırdım, tüm kapı fitillerini yumuşatıcı, koruyucu ile temizledim. Asıl alarma bağlı camları otomatik kapatan bir modül takacaktım, üşendim ;D akşam güneşinde yatıp bir şeyler okumak daha iyi geldi :D Modülde arabayı aldığımdan beri takılmayı bekliyor, hafta içi bir akşam artık...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,646
Kaydolan Son Üyemiz
MentorMind

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR