Bugün Arazi Aracınıza Ne Yaptınız?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CJ7V8 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,666
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 417,464

Etiketler
Ynt: Bugün Arazi Aracınıza Ne Yaptınız?

Jeepcj7' Alıntı:
Bugun su ısıtmalı aluminyum emme manifoldu aldım (84 CJ-8'den çıkma) , headers takılıyor... duramıyorum...aaaaaaaaaaaaa

26 ekimde canavarı görürüz herhalde...

gerçi bizim zj yanın da biraz ezik kalacak :smiley:

ön arka %100 mü.... biri sana dur demeli :smiley: :smiley:

26sında da aksi gibi fuarın son günü ama kaçıcam :smiley: yetiştirmeye çalışıyoruz... az kaldı durucam..

Jeepcj7' Alıntı:
ön arka %100 powertrax :smiley:

şehir içinde aparatlar kapalı gezeceksin yani. Buzda filan sorun olmayacak mı? Ya da sinirin bozulduğu anda kaldırımların üzerinden geçmek istediğin anda inip hubları açacaksın.

ben hublar kapalı gezerim, hatta arazide bile arkada kilit varken hubları pek kapatmama taraftarıyım... asfaltta ise hublar açık hiç gezmem benzin %15-20 arası fark eder ve sert zeminde araca faydalı değil.. kaldırım meseli ayrı bendeki low'la heryere çıkıyor :smiley: 4 çekere takmaya gerek yok...

ya abilerim bişey soracağım
bu %100 powertrax
bizim CJ lerin ön diferansiyellerdeki hublar gibi mi oluyor?
manuel (hem sağ hem sol)ve hem ön hem arka toplam 4 adet mi ?

Sezgincim hub başka birşey, hub porya ile aksı birbirinden ayırıyor bu sayede asfaltta giderken yol, lastiği, lastik aksı, aks diferansiyeli, diferansiyel şaftı boşu boşuna çevirmiyor hemde yakıtta %15-20 arası fark ediyor.

Bizim kilit dediğimiz diferansiyel kilidi, açık tip dediğimiz her araçta olan diferansiyeli kilitli tipe çeviriyor. Yani aracın aynı diferansiyeldeki hem sağ hem sol lastiğine aynı oranda çekiş gücü veriyor. tabii öne takınca viraj dönmek problemli oluyor ;D

Jeepcj7' Alıntı:
ben hublar kapalı gezerim, hatta arazide bile arkada kilit varken hubları pek kapatmama taraftarıyım... asfaltta ise hublar açık hiç gezmem benzin %15-20 arası fark eder ve sert zeminde araca faydalı değil.. kaldırım meseli ayrı bendeki low'la heryere çıkıyor :smiley: 4 çekere takmaya gerek yok...

orkun bu kilit benim zj ye takılır mı?

yoksa ben zj ye kilşt komple arka dif mi alayım?

hem arka frenler kampana diske cevirmiş olurum...

ama kilit sınırlı kaydırmalı kilit iş görür mü pek güvenemiyorum?

Jeepcj7' Alıntı:
Sezgincim hub başka birşey, hub porya ile aksı birbirinden ayırıyor bu sayede asfaltta giderken yol, lastiği, lastik aksı, aks diferansiyeli, diferansiyel şaftı boşu boşuna çevirmiyor hemde yakıtta %15-20 arası fark ediyor.

Bizim kilit dediğimiz diferansiyel kilidi, açık tip dediğimiz her araçta olan diferansiyeli kilitli tipe çeviriyor. Yani aracın aynı diferansiyeldeki hem sağ hem sol lastiğine aynı oranda çekiş gücü veriyor. tabii öne takınca viraj dönmek problemli oluyor ;D

tamadır orkun abi google dan aradaımm resmine bakmıştım da ;) orada hub a benzettim o yüzden dedim acaba hubun yerine takılabilen cinsten bişey mi diye kendi kafamda uçuyordum ;D

bilgiler için teşekkürler orkun abim ;)

Bence komple arka diff almak biraz fantazi olur, cunku sizin 4.0 ZJ az bulunur cinsten oldugundan ayna marutisine mutlaka bakmak lazim ZJ ve XJ lerde model be motor guclerine gore degisik oranlar var. Bence biraz limited slip ile kullanin be ihtiyaclarinizi ona gore belirleyin. Arka diferansiyeliniz dana35, degisik markalardan bir suru kilit alternatifiniz var.

Bu arada komple XJ dingili atmakta kolay olmayacaktır, XJ makaslı, ZJ helezonlu bir sürü kaynak işi var...

dronder' Alıntı:
orkun bu kilit benim zj ye takılır mı?

yoksa ben zj ye kilşt komple arka dif mi alayım?

hem arka frenler kampana diske cevirmiş olurum...

ama kilit sınırlı kaydırmalı kilit iş görür mü pek güvenemiyorum?

Hakan hocam abartma yaw ne biliyorsak anlatmaya çalışıyoruz :smiley:
Konuşalım Önder...

__ C J 7 __' Alıntı:
orkun abi bi blazer var 37 '' lastikli canavar duruyor ;)

http://www.sahibinden.com/_orjinal_big_foot_WQQaXQQ7929725WQQpXQQdisplayitem

Uzun süre kullandım, 2.8 V6 tek noktadan enjeksiyon Blazer S10 Truck(yanılmıyorsam bu motoru 87 öncesi cherokee lerde kullanıyordu) , bunlar hep koldan otomatiktir, ilk defa düzünü gördüm, ön diff hava ile (vakumla) kilitlenir (arada saçmalar kilit çalışmaz sağ tarafta bir körüğü vadır elinizle bastırısanız devreye girer) , parçaları kolay bulunmakla ve ucuz olmakla beraber ustasına ihtiyaç vardır kimse huyundan suyundan anlamaz. oldukça konforlu ve kolay kolay dökülmeyen bir araçtır.

GMC jimmy ile ortak platformada, hatta typhoon diye bir modeli vardı, 4 çeker ama arazi aracı değil roket gibi bişey, corvette, lotus ile falan yarıştırıyorlardı. öyle böyle değil 5.3 saniyede 100 km ye çıkan 450-500 nm tork üreten, 300 beygirlik bir canavar , yol tutuş için arka süspansiyonda yağlı dengelememi ne vardı. Galiba Türkiyede 2-3 tane var.

Selamlar

Valla bebek gibi :smiley: bu araziyede sokulmaz ;D
Düz viteslerinde T-5 çıkar ki çok iyi bir şanzıman değildir.. Aynı şanzıman Ford Mustang ve Jeep serisinde de mevcut..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,647
Kaydolan Son Üyemiz
Pw250

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR