Bugün Arazi Aracınıza Ne Yaptınız?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CJ7V8 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,666
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 417,456
Ynt: Bugün Arazi Aracınıza Ne Yaptınız?

350lik V8 Motor, NV4550 veya T18 tarzı heavy duty şanzıman yeterli.. Reo'nun ayna marutisi 6.73 diye hatırlıyorum. 54" çevirir... alttaki resimde gördüğünüz TJ Reo'nun kapanalarını iptal edip, frenleri dingil üzerinde std ön shaft çıkışına vermiş :smiley: arkada da aynısı var...

Etiketler

:D bende oradaki disk ne diye düşüyordum. Helal olsun walla. Dikkatli bakılınca anlaşılıyor. Ön arka disk fren ama dingil üzerinde toplamda iki adet. Aks keserse frenlerde iptal :D

ooo reo muhabbeti baya ilerlemiş orkun abi şaka diyosun zannediyodum ama sen bu işi baya düşünüp araştırmışsın hissi uyandırdı bende

CJ ye REO dingilli bi fantezi düşünmüyorsun dimi abi ;D

arabaların üzerine mi çıkacaksın abi ne gereği var zaten 37 lerle bile ( at diyeceğim az kaçacak ) dinazor gibi oldu ;)

Kimsenin ustunden gecmek gibi bir niyetimiz yok ;) olay biraz "mekanik merak" birazda inat ;)

ya dostlar hiç dikkat ettinizmi bizde şöyle dev asa yapılı makinalar yok her zaman hayalimde akrasif sınırlarını aşmış arazı aracları vardı sanıyo rumki bu mekanik sevdaya sahip herkezdede bu sevda var görüyorum varda fakat memlekette daha bir tane böyle üretilmiş makine yok elin adamları olayı aşmışlar dostlar o dev lastikli canavar komyonlar harika makinalar herbiri teknolojı harikası neden bizde yapmıyalım neden bizdede olmasın imkanım olsa bu gün bir tane yapmaya calışırım elinde olanakları olan yapsın arkadaş yakışır

ben orkun abiden bekliyorum gidişat o yönde ;) inşallahta yapar artık destekçilerin arasında bende varım abi
TR olarak bizim neden bigfoot umuz olmasın

Olmasına olur ama bazı şeyler imkan meselesi... dünyayı yeniden keşfetmicez, sonuçta şuan bizim CJ-7'ye yaptıklarımızıda biz keşfetmedik, adam Kayaya çıkarken ne yapmış baktık, araştırdık hepsinden birşeyler kaptık ve kendimiz yorumlayıp yaptık fakat bizim burada eksiğimiz daha doğrusu fazlamız benzin fiyatları bende bilirim 454V8 makine atıp 5.88 aynamaruti takmayı ama şartlarımız uygun değil... birde benzin fiyatları bu kadar çıkmasa vergiler bu kadar artmasa cherokee'ler daha uzun süre araziye giremezdi bence :smiley: burada dezavantajı avantaj olarak kullandık... Diğer eksiğimiz de yıllardır birikmiş dev hurdalıklarımız yok hatta doğru duzgun hurdalık yok (ABD standartlarında) o kadar hurda olacak arazi taşıtıda yok o ayrı ama bizim millet hala (2.el araç piyasası yerin dibine düşmüş olmasına rağmen) pertten araç alıp topluyor :smiley: Bazen öyle şanzımanlar çıkıyor ki alıp kenara koyalım dursun bir daha bulamayız diyoruz... ama aynı şanzıman ABD'de 200USD'a satıyorlar... Aksesuar lift kit ayrı dert... 60USD'lık janta 240USD, 100USD'lık lastiğe 400USD ödüyoruz... motor atamıyoruz... adamlar garajlarında atıyorlar... ama bir yandan oturdukları eyaletin emisyon kurallarını takip edip araçlarına gerekirse enjektör takıyorlar teste 10 defa gidiyorlar.. Bizimkilere de hak veriyorum, motor numarası serbest olsun ne sakat araçlar çıkar trafiğe... ne diyeyimm...

Göktuğ Bey bir tane hurda buldum zaten denicem üstüne çıkmayı ::smiley:

Aracımın 4 lastiğini Bridgestone Dueler A/T 694 ile değiştirdim.
PICT0024.png

PICT0026.png

PICT0025.png

aracımın debriyaj sistemini sintemetal balatayla degiştirdim normal balata ların zor arazi şartlarında ömrü baya kısa oluyor bu yüzden debriyaj sistemini modifiye ettik

Grnt008-2.jpg

İki dana44ünde bütün bilya, keçe herşey değişti, fren merkezleri balataları ne var ne yok değişti... kilitler takıldı... diferansiyel limitörünün bağlantı parçaları yapıldı... birşeyler daha vardı ama koptum artık...

Jeepcj7' Alıntı:
İki dana44ünde bütün bilya, keçe herşey değişti, fren merkezleri balataları ne var ne yok değişti... kilitler takıldı... diferansiyel limitörünün bağlantı parçaları yapıldı... birşeyler daha vardı ama koptum artık...
Orkun dur artık, yeter kardeşim :smiley:
Jeep firmasından gelip parası neyse verelim elleme kardeşim yeter, :smiley: diyip alacaklar arabayı elinden o olacak :smiley: :smiley: :smiley:

Bugun su ısıtmalı aluminyum emme manifoldu aldım (84 CJ-8'den çıkma) , headers takılıyor... duramıyorum...aaaaaaaaaaaaa

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,647
Kaydolan Son Üyemiz
Pw250

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR