Bugün Arazi Aracınıza Ne Yaptınız?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CJ7V8 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,666
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 417,466

Etiketler

Ynt: Bugün Arazi Aracınıza Ne Yaptınız?

Yıkandı ve muayeneye girdi, aslında daha vardı ama özelleşme hikayesi başlamadan iki yıl kafam rahat olsun istedim...

sahibinden.com, araba.com ve arabam.com'daki tüm vitara ilanları ezberlendi :smiley: uygun araçlardan biriyle görüşüldü anlaşıldı enn yakın zamanda aracı almak üzere istanbula gitmek için azık hazırlanmaya başlandı iki hafta sonra hayırlısıyla arabayı almaya gelirim sanırım

Bugün aracıma ciddi bir alıcı çıktı, hiç utanmadan tüm güzelliklerini anlattım - ama ne yapayım söylediklerimin hepsi doğru- :D
Sonrada bu telefon görüşmesinden beri "ya satılırsa" korkusuyla kalp çarpıntım hala devam ediyor ???
Bu nasıl bir ikilem böyle, vazgeçtiğim hiçbirşey için böyle hissetmedim...

Orjinal aldığım iç taban kokmaz halı döşeyeyi söktüm attım. Tırtıklı alüminyum ile taban kaplandı ve su tahliye deliği açtırdım. (minibüsçülerin yaptığı gibi :D ) (cuma )
Sigorta kutusu bölümünü tamamen yeniledim. Tüm röleler değişti. Tüm elektrik aksamı lehimlendi yeniden düzenlendi. Şile'de yaptırdığım bu işlemi sadece 1 bardak çay molası ile yapan usta 7 saate bitirdi ve 100 ytl aldı. Parayı verirken ben sıkıldım. Böylele çalışanlarda var demek ki. (cumartesi)

hayırlısı olsun araç istanbuldaysa istersen irtibat kurup genel kondisyonuna bir baktıra biliriz boşuna gelmemiş olursun çünkü çok antalya ankara izmire boşuna gidip gelmişimdir alacagın aracı çagırıp baktırırız boşuna masraf yapmazsın
yasarergun' Alıntı:
sahibinden.com, araba.com ve arabam.com'daki tüm vitara ilanları ezberlendi :smiley: uygun araçlardan biriyle görüşüldü anlaşıldı enn yakın zamanda aracı almak üzere istanbula gitmek için azık hazırlanmaya başlandı iki hafta sonra hayırlısıyla arabayı almaya gelirim sanırım

Uğur abi,

Aluminyumu tabana nasıl sabitledin? Araç esnediğinde ne olacak? Taban sacı ile arasında zift ve diğet kaplama varda yine su kaçmayacak mı?

Jeep34' Alıntı:
Orjinal aldığım iç taban kokmaz halı döşeyeyi söktüm attım. Tırtıklı alüminyum ile taban kaplandı ve su tahliye deliği açtırdım. (minibüsçülerin yaptığı gibi :D ) (cuma )
Sigorta kutusu bölümünü tamamen yeniledim. Tüm röleler değişti. Tüm elektrik aksamı lehimlendi yeniden düzenlendi. Şile'de yaptırdığım bu işlemi sadece 1 bardak çay molası ile yapan usta 7 saate bitirdi ve 100 ytl aldı. Parayı verirken ben sıkıldım. Böylele çalışanlarda var demek ki. (cumartesi)

X-TREME LİNERS denen bir kaplama sistemi var amerikan menşeyi çok dayanıklı .yanlız bunu kaplayıp kalın bir tabaka oluşuyor, üstünede basit lastik paspas konabilir bu işi yapan arkadaşım var ben bunu internette bulup araştırdık şirket kurup 3 ortak uygulamaya geçecektik ben fikir uyuşmazlıgından vazgeçtim arkadaşlar sistemi kurdu yapıyorlar yaptırmak isteyenleri tanıştırırım yardımcı olurlar
Jeep34' Alıntı:

Teşekkürler. İşlemi tamamladım. Taban sacına fırça ile zift ve yapışkan folyo kaplamamı zaten yaptırmıştım. Alüminyum saç ise tabanı güçlendirecek kadar sağlam ve dayanıklı bir malzame. Vida ile sabitlendi. Üstünede kauçuk paspas koydum. Ne estetiği Orkun :D makaramı geçiyorsun ;) Hafta içi ise o vidaların fazlalıkları kesilecek. Şase ve tüm aksamları şase boyası ile boyatıp, kupayı korozyana karşı ziftleteceğim. Yeni takılan parçalar bile çamur asitinden nasibini alıyor ve çirkin gözüküyor.

pancarmotorcu' Alıntı:
hayırlısı olsun araç istanbuldaysa istersen irtibat kurup genel kondisyonuna bir baktıra biliriz boşuna gelmemiş olursun çünkü çok antalya ankara izmire boşuna gidip gelmişimdir alacagın aracı çagırıp baktırırız boşuna masraf yapmazsın

Hasan Bey çok teşekkürler araca Hakan Bey'in (offroadpassion) tavsiyesi ile Grand Oto'da ustalara detaylı baktırdım olumlu cevap verdiler fakat aracın tek taraf tavan camı taş sıçraması ile kırılmış orijinalinin gelmesi biraz uzun sürüyormuş sanırım en geç iki haftaya kadar gelecek cam tavan gelince aracı almaya geleceğim

Hayırlı olsun Yaşar hocam. Geldiğinizde vaktiniz olursa ve haberimiz olabilirse seviniriz.

ziftleme işlemini bende geçen hafta tamamladım malum önümüz kış uygulamayı kendim yaptım maliyeti çok komik bi rakam tuttu taban içi bendede aleminyum kazayagı sac kapıl ustalar arasına su alırsa alttan sacı çürütür dediler bizde komle söküp altına 1 teneke zift aldık ateşle erittik yaklaşık 1 sm kalınlıgında bi tabaka uyguladık üzerine sacı sıcakken bıraktık ve basınç uyguladık kenarlardan taşanları tıraşladık harika bi iş oldu
araya su alma şansı kalmadı böylece . alttanda şase zifti uyguladık
2 defransiyeli indirdik kapakları açıp komple keçe ve rulmanları degişdik yag buji buji kablıları filtreler vs sıkı bakım yaptık

evedilaz' Alıntı:
ziftleme işlemini bende geçen hafta tamamladım malum önümüz kış uygulamayı kendim yaptım maliyeti çok komik bi rakam tuttu taban içi bendede aleminyum kazayagı sac kapıl ustalar arasına su alırsa alttan sacı çürütür dediler bizde komle söküp altına 1 teneke zift aldık ateşle erittik yaklaşık 1 sm kalınlıgında bi tabaka uyguladık üzerine sacı sıcakken bıraktık ve basınç uyguladık kenarlardan taşanları tıraşladık harika bi iş oldu
araya su alma şansı kalmadı böylece . alttanda şase zifti uyguladık
2 defransiyeli indirdik kapakları açıp komple keçe ve rulmanları degişdik yag buji buji kablıları filtreler vs sıkı bakım yaptık

bu işlemi nerede yaptırdın kaça mal oldu bilgi verirmisin

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,647
Kaydolan Son Üyemiz
Pw250

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR