Ynt: Bugün Arazi Aracınıza Ne Yaptınız?
değerli konu takipçileri.. 60 model bir willys var, geçenlerde benzin bitti diye bırakmıştım aleti güvenilir bir yerde, birkaç sıkıntı üst üste geldi, pek de vakit ayıramadım.. bu gün öğleden sonra uğraşmaya başladım, en yakın benzincinin 29 km uzaklıkta olduğu bir yerdeyim.. birkaç gün önce tanıdık biri bende benzin var dedi, zaten 1-2 litre yetecekti.. ihmal ettim, adamın benzin ve mazot ayrımı yapamayacak biri olma ihtimalini düşünmeden verdiği 3-4 litre mazotu depoya koydum.. birkaç gün önce oldu bu olay.. çalışmama ihtimali yok aracın, elektrik geliyor, buji kablolarını teker teker kontrol ettim.. yakıt geliyor (dedim ya saf saf adamdan aldığım bidonu boşalttım depoya) hava falan yok.. delirtti çalışmadı..
isyan edip bırakmıştım.. hava da soğuktu..
bu gün bi bakayım dedim, hazır hava da güzel.. karbüratöre benzin çekerken dikkatimi çekti, ciğer yakmadı, tadına baktım, kokusuna falan bildiğin mazot..
hadi adam ayrımı yapamadı, ben neden bu kadar malım dedim kendi kendime.. bari bi kokla depoya koymadan..
dikkatsizliğin daniskası..
depo ve borulardaki mazotu boşalttım, filitreli pompayı tamizledim, bujileri söküp temizledim, ince zımparayla platini temizledim ve ne derece ark yapıyor kontrol ettim, karbüratörü temizledim üstten.. bujiler sökükken biraz marş basıp pistonların üzerindeki mazotu da kusturmaya çalıştım biraz.. ilk başta zor çalışır belki ama mazotu atana kadar duman atarak binerim diye düşünüyordum..
bir iki defa kısa çalıştı, boğazdan benzin takviyesiyle falan..
akü cansızlaşmaya başlayınca vurduralım dedim, patlatır çalışır..
150 -200 metre vurdurdum, çalışmayınca başkka bir terslik var dedim..
tam olarak adını bilmiyorum parçanın; gaz telinin bağlı olduğu, karbüratörün alt kelebeğine komanda eden ve ardından diğer uçta da karbüratörün boğaza benzin vermeyi sağlayan pompa kolunun bağlantısı yok
sanırım adı emisyonn pompası.. teknik terimler konu başlığından emisyon pompası deniyordur diye çıkarttım ..
bilgi ve desteğinize ihtiyacım var,
öncelkli olarak; benzin diye mazot koyma saflığı haricinde yanlış yaptığım birşey var mı?
ardından; bu karbüratörün içinden çıkan kolu gaz kelebeğinin milne bağlantıyı sağlayacak parça bulunur mu?
parçayı bulamazsam spiralli sistem yapıp gücü gaz talinin ayağından almayı düşünüyorum, sağlıklı olur mu????
ya da bu orjinal karbüratörü anadol, skoda gibi benzer motorlarınkiyle mi değiştirmeliyim ?????