Buda Benim 5.9'um

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tarıkkk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 78
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,401
Ynt: Buda Benim 5.9'um

turbo kitli lpg sistemi ile turbo sistemli lpg aynı anlama gelir tarık bey sonuçta kitte turbo varsa sistem bir bütünü temsil eder ve dolayısı ile sistem de turbo olur :smiley: evet prinsde var demişsiniz de teknik açıdan biraz açar mısınız demiştim ben o bilgi yok ?

Etiketler

benzinli arac lpg sistemi uygulanmadan önce makineye baglanıyor bu makıne sadece pirins de var arabanın degerlerı olculuyor lastık basına dusen beygır güc aktarması ve tork oranları benımkisinde hani porsche cayenneyı tokatlıyamayan 98 külüstür 5.9 umda 115.5 cıkmıstı :smiley: 300 hp e tekabul eden ve ustu araclarda lpg sıstemınde cift regulutor yerıne tek takılıyor ve turbo besleme ıle aracın degerlerınde gerceklesen lpg patlama oranı benzıne gore daha dusuk yanma oranı benzıne gore daha yuksek oldugundan ortalama degerlerı benzıne bir tutmak ıcın turbo kıt takılmaktadır bu turbo kıt sadece lpg de ıken calısır ve ısıya ve devır saatıne baglı calısmaktadır aracta turbo olması takılmasını engellemıyor yenı sıstem 2011 pirins ve bazı italyanlarda mevcut...

hımmm bilgiler için teşekkür ederiz fakat 300 hp lik araç alıp lpg ile filan uğraşmak da abesle iştigal :smiley: neyse keyif sizin :smiley:

SAYIN ZXCOURSE "CAYENNEYİ GEÇEMEZSİN DEDİLER VS VS" FORUMUNU OKUYUNUZ ÖĞRENECEKSİNİZ , 300 DEĞİL DAHA DA FAZLASI VAR VE YÖNTEMLERİ DE AÇIKLANMIŞ :smiley::smiley::smiley:

bu turbo cayenneler tarık bey'in konusundan sonra çok fazla gözüme çarpmaya başladı , başımı nereye çevirsem turbo cayenne , kabusum oldu .

turbo olsa ne yazar cayenne , kapı gibi lpg li cherokee var karşısında , duramamış tabii ayakta porsche...

Kyenipazar isimli arkadaş uzun zamandır merakla okuyorum yazdıklarınızı ve gereksiz tartışmalarınızı, haksız olduğunuz yerler var iyi okuyun bence saçma sapan tartışmalara katılmak istemem ama yazılanları takip ettiğim kadarı ile
1. Tarıkkk beyin kalktığı aracın turbo dediğini görmedim.
2. Lpg ile kalkmamış bu şahıs benzine aldını yazmış.
3. 5.9 gerçekden çok güçlü bir araçtır ve çoğu arabayı kalkışda geçeceğinden eminim. Bizlerdeki 5.2 bile kalkışda neler yapar bir deneyin bence 5.9 kulanmadan ve zorlamadan bu aracın ne oldu hakında fikir yürütülmemesi gerektiğini düşünüyorum.
4. Tarıkkk bey sanırım yaşı genç sizinde onunla laf atıştınzı görüyorum sizinde yaşınızı ben çok merak ettim :D
5. Bukadar bilgi birikiminiz var merakımı hoş görün kaç yıldır zj kulanıyorsunuz ?
6. Benim çok yakın bir arkadaşımda 2006 model 3.2 motor v6 porsche cayenne den var hafta sonları beraber takılırız bazen şakalştımızda olmuştur ışıkda kalkmayı denedimizde arkadaşıma 3-4 araba boyu fark atıma çok şahit oldum ki benim aracım 5.2... Kendi arabasındaki el kitapçığında 0-100 km hızlanması için 9,7 saniye yazdığını kendisi söyledi bildiğim kadarıyla 5.9 lar 1 kaç saniye daha hızlı olduğunu duymuştum bilginize sevgiler...

AuMar' Alıntı:
Kyenipazar isimli arkadaş uzun zamandır merakla okuyorum yazdıklarınızı ve gereksiz tartışmalarınızı, haksız olduğunuz yerler var iyi okuyun bence saçma sapan tartışmalara katılmak istemem ama yazılanları takip ettiğim kadarı ile

Haksız olduğu hiçbir nokta yok ... Önce karşı tarafın bu güne kadar yazdığı tüm mesajları okuyun ...
Sanki 4 ayrı kişi yazıyormuş gibi , her sayfa farklı şeyler iddia ediyor ve hiç biri birbirini tutmuyor ...

ama biz aracık turbo olduğuna şöyle karar verdik , daha doğrusu ben öyle karar verdim , aracın sahibi yanaşıp camdan '' benim 400.000 liralık aracımı rezil ettin '' demiş . Aracın sıfır olduğunu varsayarsak turbo cayenneler de 200.000 euro civarıdır herhalde .

sayın AuMar bence siz mesajları tekrar okuyun.

benim Tarık bey ile ilk karşılaştığım forum burası değil , aracım turbo demiş diye iddiada bulunmadım , kendisi bir forumda aracımda turbo kit lpg var demişti , ben de onu sordum mantıklı bir açıklama da getirmemişti ben onu kastettim , aracına turbo demedim. Dikkatli okuyunuz ben tarık beyi 4-5 ayrı forumdan takip ederek kendisine yazdım.

benzinle kalkmış veya lpgyle kalkmış ben onu dikkate bile almam , tarık beyin yazdıklarından sonra nitrojenle de kalkabilir kendisi ki yapanlar var zaten. lpg lie değil benzinle geçtim dese ha tamam o zaman demem çünkü 5.9 lpg ile bazı model cayenneleri zaten geçebilir ne var ki bunda ?

5.9 kullanmadan fikir yürütmeyin demişsiniz , 5.9 sahibiyim çok şükür , dolayısıyla bu aracı kullanmışlığım var :smiley::smiley::smiley:

bu kadar bilgi birikiminiz var demişsiniz ben hiçbir satırda şunu biliyorum bunu biliyorum yazmadım , bir satır bulursanız alıntı yapın lütfen.

arkadaşınızdaki cayenne tüm cayenneleri temsil edemez sanırım , cayennelerin hepsi de 5.9 lar tarafından geçilebilecek düşük motor gücüne ve torka sahip değildir diye düşünüyorum. Bir Toyota Corolla bile Impreza'yı geçebilir , peki Impreza WRX veya STI 'ı geçebilir mi ? Bizim baştan beri değindiğimiz bu , olabilir Cayenneyi geçebilirsiniz , turbo değildir vs vs geçersiniz ne var ki bunda ? M3 olmamak kaydıyla BMW yi de geçersiniz , şimdi bununla mı övünelim ? BMW yi geçemezsin dediler geçtim diye ?

Evet 5.9 güçlüdür ama Türkiye'de 0-100ü 7 saniyenin altında 40 çeşit araba var , artık 80li yıllarda değiliz , bir Mazda RX-7 bile geçerse sizi iyi pilotajla bunda şaşacak birşey yoktur.
Son olarak ben Tarık bey ile laf atışmaya girmedim , palavralardan ve tutarsızlıklardan şikayet ettim. Oysa siz girmişsiniz 3-4 boy fark atma vs sohbetine ben değil. Ben 36 yaşındayım ama olgunluk bence yaş ile paralel gidecek diye bir şart yoktur.Bu arada kaç yıllık ZJ ci olduğum bu noktada önemli değil çünkü ben ZJleri çok iyi bilirim diye bir iddiam da yok.

bu arada turbo olup olmadığı konusunda ben zaten porsche için birşey demedim , benim tarık beye tek turbolu sorum lpg kiti içindi. turbo olsa ne yazar sözüm zaten artık direk kendisine yazmadığım , ortaya şaka olarak yazılan mesajlardan biriydi. artık yazmam zaten bu konuda. fakat tarık beyin aracının resimlerini görmeyi çok isterdim , bu da benim 5.9 um forumunda var ama kaput içi fotoğrafları kastediyorum ben kaporta-döşeme değil.

"benzinli arac lpg sistemi uygulanmadan önce makineye baglanıyor bu makıne sadece pirins de var arabanın degerlerı olculuyor lastık basına dusen beygır güc aktarması ve tork oranları benımkisinde hani porsche cayenneyı tokatlıyamayan 98 külüstür 5.9 umda 115.5 cıkmıstı 300 hp e tekabul eden ve ustu araclarda lpg sıstemınde cift regulutor yerıne tek takılıyor ve turbo besleme ıle aracın degerlerınde gerceklesen lpg patlama oranı benzıne gore daha dusuk yanma oranı benzıne gore daha yuksek oldugundan ortalama degerlerı benzıne bir tutmak ıcın turbo kıt takılmaktadır bu turbo kıt sadece lpg de ıken calısır ve ısıya ve devır saatıne baglı calısmaktadır aracta turbo olması takılmasını engellemıyor yenı sıstem 2011 pirins ve bazı italyanlarda mevcut..."

tarık beyin açıklamasını okudunuz sayın AuMar , ne diyorsunuz ? Özellikle aracınızda turbo varsa yine de takabiliyor olduğunuz turbo kitli lpg sistemine ? böylece çift turbolu oluverdiniz demektir :smiley:

zaten malum şahıs meğerse sahibinden satışa koymuş cayenne eziciyi :smiley:
bu arada 5.9 larda koltukta masaj özelliği varmış...
cayenne topici kaldırıldı mı ?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.