Ynt: Bu T5" Te Benim Karavanım Olacak (ta2mzı) Halil Çetiner.
Hırsızın aracımıza, karavan veya evimize elini kolunu sallayarak girilebilmesi insanı üzüyor. Üzdüğünün de ötesinde güvenlik bölgenizin kolayca ihlal edilmiş olması, sonucunda da ceza almadan yapanın yanına kar kalması o hissetiğiniz duyguyu bir süre taşımanıza neden oluyor.
Benim iş seyahatlerimde periyodik kaldığım bir otelde, dışarıda olduğum bir zaman aralığı içinde kapısı zorlanmadan odaya girilip, bilgisayarım çalınmıştı. Ben evde bırakmış olabileceğimi düşünerek bir gün daha kalmıştım üstelik orada. Evde o ara kimse yoktu ve soramamıştım evde unutup unutmadığımı. Dönüşümde evde de bulamayınca başka olasılık yoktu, otelde olmuştu olan. Benzer bir duyguyu bende yaşamıştım. Otel sorumluluğu kabul etmedi. Ben de çok zaman ayıramadım bu duruma. Bir daha asla o otelde kalmayarak kendimce oteli cezalandırdım. Ama çalan, çaldığı ile kaldı maalesef.
Tekrar geçmiş olsun, mümkünse basit bile olsa bir alarm taktırın. Daha önemlisi asla bir başkasının almayı düşüneceği, yada merak edebileceği bir şey bırakmayın aracınızda. Bu yarım paket sigara, içinde hiçbir şey olmayan bir zarf bile olabilir...
Fıkrasında böyle bir duruma Nasrettin Hoca isyan etmiş: bu hırsızın hiç mi kabahati yok diye...
Yazdıklarım kendime bile bunu anımsattırdı. Ancak ne yazık ki insanın elinden, yakalanmasını ummaktan başka bir şey gelmiyor. Canınızı sıkmayın derim, karavanınıza da küsmeyin...