Bu T5" Te Benim Karavanım Olacak (ta2mzı) Halil Çetiner.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ta2mzı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 160
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 91,383
Ynt: Bu T5" Te Benim Karavanım Olacak (ta2mzı) Halil Çetiner.

Geçmiş olsun. Can sıkıcı bir durum. Bize açtıkları masraf edindikleri kazançtan genellikle çok daha fazla. Türkiye’ de hiç olmazsa polis parmak izi alıyor. Benim karavan evin önünde dururken yandaki büyük cam contası kesilerek hiç gürültü yapmadan çıkarılmış ve yere konmuştu. Alman polisi sadece ne çalındığını sordu ve gitti. 2-3 ay sonra savcılık hırsızın bulunamadığını ve dosyanın kapandığını bildirdi.

Etiketler

Benim de aynı şekilde sol yan cam kırılarak teyp çalınmıştı. Camı kırdığı Tornavida da araç içinde bırakmış. Cam kırıkları hala tam temizkenemedi.

Temennileriniz için teşekkürler, başına bu tür olaylar gelen arkadaşlar sizde de karavanlarınıza, evlerinize veya iş yerlerinize karşı bir soğukluk oldumu sanki ben şu anda aracıma karşı bir soğukluk hissediyorum.

Akdeniz45' Alıntı:
Alman polisi sadece ne çalındığını sordu ve gitti. 2-3 ay sonra savcılık hırsızın bulunamadığını ve dosyanın kapandığını bildirdi.

:eek: :eek: :eek: almanya bizden betermiş

Hırsızın aracımıza, karavan veya evimize elini kolunu sallayarak girilebilmesi insanı üzüyor. Üzdüğünün de ötesinde güvenlik bölgenizin kolayca ihlal edilmiş olması, sonucunda da ceza almadan yapanın yanına kar kalması o hissetiğiniz duyguyu bir süre taşımanıza neden oluyor.

Benim iş seyahatlerimde periyodik kaldığım bir otelde, dışarıda olduğum bir zaman aralığı içinde kapısı zorlanmadan odaya girilip, bilgisayarım çalınmıştı. Ben evde bırakmış olabileceğimi düşünerek bir gün daha kalmıştım üstelik orada. Evde o ara kimse yoktu ve soramamıştım evde unutup unutmadığımı. Dönüşümde evde de bulamayınca başka olasılık yoktu, otelde olmuştu olan. Benzer bir duyguyu bende yaşamıştım. Otel sorumluluğu kabul etmedi. Ben de çok zaman ayıramadım bu duruma. Bir daha asla o otelde kalmayarak kendimce oteli cezalandırdım. Ama çalan, çaldığı ile kaldı maalesef.

Tekrar geçmiş olsun, mümkünse basit bile olsa bir alarm taktırın. Daha önemlisi asla bir başkasının almayı düşüneceği, yada merak edebileceği bir şey bırakmayın aracınızda. Bu yarım paket sigara, içinde hiçbir şey olmayan bir zarf bile olabilir...

Fıkrasında böyle bir duruma Nasrettin Hoca isyan etmiş: bu hırsızın hiç mi kabahati yok diye...
Yazdıklarım kendime bile bunu anımsattırdı. Ancak ne yazık ki insanın elinden, yakalanmasını ummaktan başka bir şey gelmiyor. Canınızı sıkmayın derim, karavanınıza da küsmeyin...

ta2mzı' Alıntı:
Temennileriniz için teşekkürler, başına bu tür olaylar gelen arkadaşlar sizde de karavanlarınıza, evlerinize veya iş yerlerinize karşı bir soğukluk oldumu sanki ben şu anda aracıma karşı bir soğukluk hissediyorum.

Araçta olsun evde olsun hırsızlık azalmıyor, çoğalıyor. Alacağımız bazı tedbirlerle fırsatı değerlendiren hırsızların işini zorlaştırabiliriz. Ama aracı soymayı aklına koymuş profesyonel hırsızı önlemek mümkün değil. Türkiye‘ de Mut yakınlarında, biz araçta uyurken eşimin çantası çalındı. Hırsızlar bunlar kolay uyanmıyor diye düşünmüş olacaklar ki ikinci defa geldiklerinde uyandım ve iki hırsızla gözgöze geldik. Bereket versin kaçtılar. Böyle bir şeyi yaşamak insanı ruhsal bakımdan bir süre etkiliyor. Ama olayı kabul etmekten başkada elimizden birşey gelmiyor.

Tavsiye ve telkinleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar. Bu olay başıma geldikten sonra ne kadar değişik hırsızlık olayları oluyormuş; hani hırsızların ilgisini çekecek bir şeyleri araçlarda bırakmamak çok doğru bir şey ama ev hırsızlığı için değil galiba, bir eve giren hırsızlar evde çalacak bir şey bulamayınca mutfaktan aldıkları sıvı yağı tüm eşyaların üzerlerine dökmüşler düşünün ne halılardan ne yataklardan ne koltuklardan hayır gelir böyle pisikopatlarda var demekki.

Yaklaşık iki ay olmuş bir şeyler eklemeyeli, havalar ısınınca gölgelik yer arar olduk karavana basit ucuz tente yaptım fenada olmadı gibi

Fotoğraf-0011.jpg

Fotoğraf-0021.jpg

5*5 L profilim vardı elimde üç metre kadar aracın enine doğru iki adet bağladım 2*2 kare bir boy aliminyum aldım tente bezini sarmak için, bir metre tij altı adet kare somun 2*3 metre tente bezi, ayak için 2 adet fırça sapı uzayanlardan, 10 metre ip gerdirme için iki adet menteşe kilit için, tentenin önü için 2 metre 2*2 ince L profil, toplam 140 tl gibi tuttu.

Fotoğraf-0012.jpg

Fotoğraf-0013.jpg

Fotoğraf-0014.jpg

Fotoğraf-0015.jpg

.tenteyi istediğim kadar açmak için kalın menteşeden kilit sistemi yaptım.

Fotoğraf-0043.jpg

Fotoğraf-0044.jpg

Fotoğraf-0042.jpg

tentenin toplam ağırlığı beş altı kilo kadar, sarıldığında 15 cm kalınlığı var, açıldığında 2 metre en, 3 metre boyu var.

Fotoğraf-0042.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,774
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR