Bu da Benim Defans Oyuncum LR.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan veteran Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 939
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 135,300

Etiketler
Ynt: Bu da Benim Defans Oyuncum LR.

göktu' Alıntı:
teşekkürler iyi dilekleriniz için öncelikle:smiley:

yan basamak kısmına gelince... düz boru tipi düşünüyordum vazgeçtim. bunun yerine tekli basamaklar var Kayalar da satılıyor:

0501091455.jpg

bunlardan 2 sağ 2 sol 1 tane de 5.kapıya koyamk üzere alıp takmayı düşünüyorum... yoksa boy uzun değil, her hafta pantalon almak durumunda kalırım iner binerken ;D
Güle güle kullanın çok yoruldunuz duygusal ;D ;D ;D olarak ilk arazi her şeyi unutturacaktır,
Küçük bir hatırlatma bu basamakları kullanacaksanız araziye girerken kapatmayı unutmayın pek hoş şeyler olmuyor (tecrübeyle sabittir ;D ;D ;D)trafiktede bazan sıkıntı olabiliyor.

Sayın Göktuğ Bey,
şubata az kaldı bu gidişle mart ı bulacaksınız.
İki yer dikkatimi çekti.
1. Egzoz susturucusunun ağzını özellikle yere baktırıp toz kaldırmayı mı düşünüyorsunuz ?
2. Arka yan camlar sizi epey ugraştırdı ama bağlantı perçinlerinin üzerine fitil takmayı düşünmüyormusunuz ?
sayğılarımla.

SERİ 3 109' Alıntı:
Sayın Göktuğ Bey,
şubata az kaldı bu gidişle mart ı bulacaksınız.
İki yer dikkatimi çekti.
1. Egzoz susturucusunun ağzını özellikle yere baktırıp toz kaldırmayı mı düşünüyorsunuz ?
2. Arka yan camlar sizi epey ugraştırdı ama bağlantı perçinlerinin üzerine fitil takmayı düşünmüyormusunuz ?
sayğılarımla.

2 soruyada hemen cevap veriym:smiley:

1. egzos 0 olarak aldımi takılmadı henüz... o üstündeki çalışır duurmda değil büktük koparttık onu ucu öyle aşağı bakıyor ama bağlantısı yok...
2. perçinlerin fitili var ama takılmadı henüz, en son süsleme kısımlarında takmayı planlıyoruz...

dikkatiniz için ayrıca teşekkürler:smiley:
CEM50' Alıntı:
Güle güle kullanın çok yoruldunuz duygusal ;D ;D ;D olarak ilk arazi her şeyi unutturacaktır,
Küçük bir hatırlatma bu basamakları kullanacaksanız araziye girerken kapatmayı unutmayın pek hoş şeyler olmuyor (tecrübeyle sabittir ;D ;D ;D)trafiktede bazan sıkıntı olabiliyor.

haklısınız valla:smiley: araziye çıkalım da hayırlısıyla, tüm dertler unutulur gibi geliyor bana da... merdiven için de uyarınızı dikkate alacağım ;D

Renk ve jantlar tek kelime ile harika ... Renk gerçekten yakışmış. Güle güle kullanın MKE deki land ölmüş yeni bir aslan dogmuş adeta. Darısı olmayan arkadaşların başına... Bir gün güzel bir unımog restorasyonu ile sizlerle oluruz inşallah.

Elinize sağlık, takip ediyorum çok güzel oluyor...

Bir küçük soru da benden: arka sinyal ve stop korumalarını çok beğendim eBay da da görmüştüm. Bunları komple set olarak mı aldınız yoksa sadece korumaları standart camların üzerine mi taktınız? maliyeti ne kadar oldu?

Teşekkürler

Selam Göktuğ,

Acizane bir tavsiyem olacak: Elektrik işleri yapılırken, özellikle soketler üzerine ( piyasada Eriyen Bant diye adı geçen bir bant var ) oturtulan ve işi biten soketleri bu bant ile, elektrikçi arkadaşın kaplamasını öneririm. Bu eriyen bant, normal elektrik bantı ile hemen hemen aynı fiyat fakat: daha etli ve yumuşak bir yapısı var bu yüzden eriyen deniyor ve kapladığı alanın hava ile temasını kesiyor.

Bu da: uzun vadede soketlerde (terminal bağlantı noktalarında ) oluşacak pas nedeni ile meydana gelen temas sorunlarını oldukça geciktirir ( bazı noktalarda önler ). Bu tip temas problemleri genelde kış aylarında ( havanın aşırı soğuması ve metal yüzeylerdeki yoğunlaşmadan dolayı ) ortaya çıkan bir sorun. Tüm elektrik tesisatı doğru çalışsa bile, akü lambası zaman zaman anlamsız yanıyor - kısık yanıyor...vb. Bunu görünce bir oto elektrikçisine gittiğimde o söyledi ve benim araçta ( aracı komple 2-3 gün orada bırakamayacağım için ) kısım kısım bu işlemi yapıyoruz. Artık akü lambası aracı ilk çalıştırdığımda kısa bir süre kısık yanıyor ve sonra kesiyor, bu işi ilk bahara kadar tüm tesisata uygulatacam ben. Kısmen yapılmış uygulamadan memnunum. Senin araçta komple elektrik işi yapılırken bu işi arada bitirmen, sistemin ömrünü çok daha fazla arttırır bence.

Tavsiye ederim, kolay gelsin.

Merhabalar,
Öncelikle sabrınız ve zevkinizden dolayı sizi tebrik ediyorum.Ama iş bittikten sonra şöyle arabayı park edip karşısına geçip "yaa bu araba benim ve harika" deyip uzun uzun seyretmek bütün olumsuzlukları siliyor emin ol.Bu arada Barış beyin söylediğine kesinlikle katılıyorum.Aracın elektrik tesisatında "Amalgam Bant" yani eriyen bant dışında bir ürün kullanmamanı tavsiye ederim.Bu bantı eskiden telefoncular yeraltından giden telefon hatlarında ellerinde piknik tüp ve şalomalarla ısıtarak kullanırdı.Bu aralarda genellikle tekne elektrik tesisatlarında ve işine önem veren elektrikçiler tarafından kullanılyor.Normal elektrik bandı ve bez bant kullanımlarında tesisat üzerinde oluşan nem bantın içine hapsoluyor ve uzun vadede korozyon kaçınılmaz oluyor.Tekrar kolay gelsin,en kısa zamanda ağız tadıyla aracına binmen dileğiyle...

suyabatmaz' Alıntı:
Selam Göktuğ,

Acizane bir tavsiyem olacak: Elektrik işleri yapılırken, özellikle soketler üzerine ( piyasada Eriyen Bant diye adı geçen bir bant var ) oturtulan ve işi biten soketleri bu bant ile, elektrikçi arkadaşın kaplamasını öneririm. Bu eriyen bant, normal elektrik bantı ile hemen hemen aynı fiyat fakat: daha etli ve yumuşak bir yapısı var bu yüzden eriyen deniyor ve kapladığı alanın hava ile temasını kesiyor.

Bu da: uzun vadede soketlerde (terminal bağlantı noktalarında ) oluşacak pas nedeni ile meydana gelen temas sorunlarını oldukça geciktirir ( bazı noktalarda önler ). Bu tip temas problemleri genelde kış aylarında ( havanın aşırı soğuması ve metal yüzeylerdeki yoğunlaşmadan dolayı ) ortaya çıkan bir sorun. Tüm elektrik tesisatı doğru çalışsa bile, akü lambası zaman zaman anlamsız yanıyor - kısık yanıyor...vb. Bunu görünce bir oto elektrikçisine gittiğimde o söyledi ve benim araçta ( aracı komple 2-3 gün orada bırakamayacağım için ) kısım kısım bu işlemi yapıyoruz. Artık akü lambası aracı ilk çalıştırdığımda kısa bir süre kısık yanıyor ve sonra kesiyor, bu işi ilk bahara kadar tüm tesisata uygulatacam ben. Kısmen yapılmış uygulamadan memnunum. Senin araçta komple elektrik işi yapılırken bu işi arada bitirmen, sistemin ömrünü çok daha fazla arttırır bence.

Tavsiye ederim, kolay gelsin.

abi yarın iletiyorum bu tavsiyeni... çok teşekkür ederim
tamertalas' Alıntı:
Merhabalar,
Öncelikle sabrınız ve zevkinizden dolayı sizi tebrik ediyorum.Ama iş bittikten sonra şöyle arabayı park edip karşısına geçip "yaa bu araba benim ve harika" deyip uzun uzun seyretmek bütün olumsuzlukları siliyor emin ol.Bu arada Barış beyin söylediğine kesinlikle katılıyorum.Aracın elektrik tesisatında "Amalgam Bant" yani eriyen bant dışında bir ürün kullanmamanı tavsiye ederim.Bu bantı eskiden telefoncular yeraltından giden telefon hatlarında ellerinde piknik tüp ve şalomalarla ısıtarak kullanırdı.Bu aralarda genellikle tekne elektrik tesisatlarında ve işine önem veren elektrikçiler tarafından kullanılyor.Normal elektrik bandı ve bez bant kullanımlarında tesisat üzerinde oluşan nem bantın içine hapsoluyor ve uzun vadede korozyon kaçınılmaz oluyor.Tekrar kolay gelsin,en kısa zamanda ağız tadıyla aracına binmen dileğiyle...

çok teşekkür ederim. yarın bu banttan alıp kullanımını sağlayacağım:smiley:
tahaozak' Alıntı:
Göktuğ eksoz 7 taksitmi ;D ;D ;D

hahah yok be abi ;D

denk geldik... kampanya 31 haziranda bitmiş ;D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.