Bu Cj 5 Alınır Mı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan volkan kopru Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,303

volkan kopru

Yeni Üye
Yer
ankara
Herkeze merhabalar.Bır otoparkta,kaderıne terkedilmis gıbı duran,Uzerinde sahıbının adresi olan,adrese gıttım,
aracı,borç karşılığında aldığını,iki sene öncesine kadar aracı kullandığını,fakat ıkı senedir yatıyor oldugunu soyledi.
1952 model jc 5,amerikan yapımı,orjinal oldugunu soyledı.ruhsatı ıslı lpgsı var.
bır yıldır muayenesi ve ıkı senelik vergi borcu var.
bu sekilde araca 4.500 ısıtıyor,
fıkır ve tavsıylerınız ıcın simdiden tesekkurler...

DSC_0256.jpg

DSC_0256.jpg

DSC_0235.jpg

DSC_0220.jpg

DSC_0238.jpg

Etiketler
Ynt: Bu Cj 5 Alınır Mı?

Selamlar
araç nerede
birde aracı çalıştırıp bakın
sahibi orjinal der aldanmayın ve iyi bir ustaya gösterin
bende aynı kasa 69 modelini alacağım gün satıcı abi gelme araç dağıldı dedi ;D ;D

Arac kocaelıde.calisiyor. Olsa bile,ıkı sene yatması ne gıbı sorunlar cıkartabılırkı.
bır se willys mı,cj5 mı,tuzla yapımı mı oldugunu,nasıl ayırt edebiliriz.
şansızmışsınız:smiley:

1952 de cj5 üretilmediği için cj5 olmadığını söyleyebilirim.

1951-52-53 yıllarında ilk nesil cj5 olan m38a1 üretilmiştir benim aracım gibi, resimlere bakıldığımda m38a1 e de benzetemedim. Araç belki 1952 bir willys şasesine toplanmış olabilir zamanında fakat ilk izlenimim toplamanında zamanında pek iyi yapılmadığını ve sıfırdan başlanması gereken bir araç olduğu yönünde

Öğrenmeniz gereken aracın şasesi orjinalmi
Difransiyeller ne
Fren sistemi ne
Hidrolik direksiyon varmı
Westinghouse varmı
Hidrolik debriyaj varmı
Ana şanzıman ne 1952 3 ileri şanzıman orjinalinde ama sonradan 4 ileriye çevrilmiş oşabilir
Arazi şanzımanı ne
Aralarında flanş varmı yoksa direk mi bağlı
Yağ kaçakları durumu ne
Motorun durumu ne
Çürüme ne durumda
Ve aklıma gelmeyen birçok şey

Sent from my iPhone using Tapatalk

ercan bey güzel sorular sormuş bunlara cevap almak gerek ama bunun hurdası bile bu parayı yapar zaten.motoru kendi motoruna benziyor bunlarda hidrolik debriyak olmaz zaten ve muhtemelen kendi üç vites şanzumanı vardır ve bence alın binin derim.tabi sadece eşşeğe biner gibi binmelisiniz ve konfor beklememelisiniz.bir şekilde motor değişimi falan yapılır belki ve ozaman işe yarar bence

Bu şekilde girip sonra şuda olsun buda olsun derpek parça parça yapıp astarı yüzünü geçiyor
O yüzden yazdım bunları, bunların olduğu bir aracı birazdaha fiyatta yükselip uğraşmadan binmesini tavsiye ederim aslında

Ayrıca hidrolik devriyaj hidrolik direksiyon westinghouse birçok araçta sonradan takılma ama konfor için gerekli
Frenler ise birçok cj nin halledilemeyen sorunu

Bilgilendirmeleeınız ıcın sagolun,takvıyesı calisiyor dedi. Vites topuzuna baktım
5 vites,yarın arac sahıbınde,yazdıklarınızı soracagim.araba aslına uygun toplanmadıysa dedıgımız gıbı
biraz sogudum sanki.

Abiiii hidrolik debriyaj nedir ya? Biri anlatsın lütfen.
Uyuyamam. ;)

izrafeel' Alıntı:
Abiiii hidrolik debriyaj nedir ya? Biri anlatsın lütfen.
Uyuyamam. ;)

Daha çok motorsikletlerde kullanılan, pedal konforu için yeni nesil binek araçlarında da kullanılmaya başlayan bir sistem. Bizim CJ'lerdeki mekanik yaylı sistemin yaptığı baskı balata kavrama/bırakma işini hidrolik basınç kullanarak yapıyor.

o paraya alınıp toplanacak bır araç değil dertsız başa dert açmayın tuzla tıpı jıpe çok masraf edersın ama umdugunu bulamassın

"Abi herşeyi orjinal" diyen birçok satıcıya araçla ilgili birkaç şey sorduğunuzda aslında arcını hiç tanımadığını anlayabiliyorsunuz.

marmariscj7' Alıntı:
İki sene yatmış aracın motorunda, diferansiyellerinde ve şanzımanında karıncalaşma yapmıştır bunada dikkat edin.

Yağda su yoksa veya motora su girme şansı yoksa motor diferansiyel şanzımanda karıncalanma nasıl olabilir?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,825
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

SON KONULAR

Geri