Bu Cj 5 Alınır Mı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan volkan kopru Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,306
Ynt: Bu Cj 5 Alınır Mı?

vosdost' Alıntı:
Yağda su yoksa veya motora su girme şansı yoksa motor diferansiyel şanzımanda karıncalanma nasıl olabilir?
karıncalanma o parçalarda olmaz da sahibinde olabilir bana kalırsa :D maalesef herkesin engin bir bilgi ve tecrübesi var bu araçlarla ilgili ama baktığınızda da hepsi bu tecrübeyi kazık yiyerek edinmiştir.kısaca dört teker bir motor birde direksiyon varsa yeter bu araçlar için.gerisi teferruattır ve gereksizdir...

Etiketler
yasakşehir07' Alıntı:
karıncalanma o parçalarda olmaz da sahibinde olabilir bana kalırsa :D maalesef herkesin engin bir bilgi ve tecrübesi var bu araçlarla ilgili ama baktığınızda da hepsi bu tecrübeyi kazık yiyerek edinmiştir.kısaca dört teker bir motor birde direksiyon varsa yeter bu araçlar için.gerisi teferruattır ve gereksizdir...

Tabiki ama yapım aşamasında verilen para 10 ken 30 oluyor.

Bütçe problemi yoksa arcı almadan sadece ruhsat ve şase alınarakta başlananilir tabi ama madi güce bağlı bir durum

Sent from my iPhone using Tapatalk

Uzun süre yatmış araçlarda zamanla yağ süzülerek en altta birikir yağsız kalan yerler zaman içerisinde karıncalaşma meydana gelir ben bunu yıllar önce yaşadım benim şanzıman bitikti bir arkadaş vasıtasıyla iki sene yatmış bir araçtan şanzıman aldık açtığımızda iç kısımın büyük bir bölümü karıncalaşmış bir şekilde bulmuştuk onun için yatık araba iyi değildir boşuna dememişler işleyen demir pas tutmaz diye.

Payşasımlarınızı,dikkatlice okuyorum,aracın motorunda cwc yazıyor bu ne anlamlı kı? Birde bu araç net olarak jeep ın hangi modeli bu arac. 5 vites birde,vites gecıslerı de ıyı

DSC_0299.jpg

DSC_0273.jpg

DSC_0272.jpg

DSC_0280.jpg

Motor Hurricane motor ( Biz Türkler ona harikan deriz) vites topuzu başka bi araçtan uydurulmadıysa şanzuman komple başka bi araçtan uydurulmuş, o yıllarda 5 vitesli bir cj yok. araç gerçekten 1952 modelse ya m38 ya da m38a1 olması gerek. fakat benim bildiğim hurricane motor 1953 ten sonra üretildi. yanlışım varsa düzeltin lütfen,,,... 1952 model bi aracın üstüne change yapılmış da olabilir...

Arac 1952 model,motoru orjinal motor yanı.peki sanzumanının degismis olması,aracın 5 vitese dondurulması normal mı.
birde debrıyaja basmadan vites gecıslerı oluyor.arac sahıbının yanına gıdıpherseyini sorup,formda paylaşıp,
bılgıleeınızden faydalanmak. Istiyorum?,

5 vites cj malesef yok sonradan takılmış ki arac cj de değil willys yada tuzla üzerine çok masraf edeceğin ve sonunda pekte memnun olmayacağı bir araç .
Ayrıca aracın 5 vites olması willys in burun boyunun kısalığı sebebi ile 5 vites olduğu için 3 ve 4 vitesten uzun olan şanzımanın konumu ve arazi şanzımanı ile uyumu biraz kafamı karıştırdı.
Arazi vitesi düzgün çalışıyormu resimde göremedim tek kol mu iki kol arazi vitesimi var yada 5 vitese uyduramayıp araziyi komple sökmüşlermi?

aracın 5 vites olacagı aracın vites topuzuna bağlı değilki
Araç sahibi bulmuştur bir yerden takmıştır illa 5 vites olacak diye bir şey değil bu topuz

Denılene gore aracısı calisiyor,debriyaj basmadanda vites gecıslerı oluyor,bu bır sorun mu,topuz 5 vites.
Gosteriyor,denedim 1-2-3-4-5 e geciyor.

DSC_0230.jpg

Dogru,fakat uygun bır rakama alıp 3-4 bın masraf yapıp bınılecek hale getırmeyı dusunmustum
motorunda sorun olmasın,ıcın dosemesıymıs, tentesıymıs onlar basıt,tabıkı almak mantıksız denirse,almam.cunku teceubelı ınsanların zamanında agzı yanmıştır.

Çok araç alıp satmadım. Teoriyi pratiğe aktardığım için az da olsa kendime yetecek hatta zaman zaman burada ukalalık yapacak kadar tecrübem var. Madem tavsiye istiyorsun şahsi görüşümü söyleyeyim.

Motoru A'dan, şanzımanı B'den, arazisi C'den, yürürü D'den toplanmış her türlü araçtan uzak dur. Sanıyorum bütçen kısıtlı ama yine de maddi imkanın ölçüsünde yüzüne bakılmayacak durumda da olsa fazla değişmemiş bir araç bulmaya çalış. Yine imkanın ölçüsünde orijinal parçalara yönel. Yeni, ikinci el hatta beşinci el her türlü parçayı bulursun ve yavaş yavaş aracını toplarsın. İşin içine A, B, C, D girerse hiçbirşey yapamazsın. Ustaların eline düşer E, F, G, H ile yoluna devam edersin. Sonunda kullanamayacağın, elinden de çıkaramayacağın bir araç ve boşalmış bir cüzdanla ortada kalırsın.
Parçacılar bir yana sadece bu forumun üyelerinin ellerinde kullanmadıkları, ihtiyacı olana seve seve uygun fiyatla verebilecekleri en az dört beş CJ toplayacak fazla parça var. Sen yeter ki ne istediğine karar ver. Görüntü mü arıyorsun, CJ mi?

Sadece. Goruntu aramıyorum.yuruyenı cok sıkıı cıkartmasın yeterlı,sitede ıllakı,abılerın kardeslerin ellerinde kullanmadıkları parca vardır.
acıklamalarından o kadar etkilendim kı,aracın yanına gıttım,sahibiyle konusmaya; ruhsatada baktım 1952 model jeep,model. Sınıfıda m1g yazıyor

Sen almaya niyetlenmişssin anlaşılan ne desek boş sanırım, 3-4 e yürür hale gelmesi de zor gibi. hadi hayırlısı :smiley:

Valla ıyı bır ustaya gosterıp,motorunda sanzumanının da sorunun yoksa ınşaallah alacanım.
5 vites degilmis bu arada,ben vites topuzzuna aldanıp,oyle sanmasın

Selam okudum tum yazilanlari ve yorumlari.tek bir sey soyleyeceyim meraklisin al arabayi jeep i ogren ve arac bilgin gelisir uzerinde ugrasarak yolda giden cj nin kac vites oldugunu bile ogrenirsin cok bagiriyor 41,10 def var bile dersin. Vites tokmaklarina bakmazsin ve tecrube olur. verdiyin paralarinin karsiligi iki yonlu gelir hep arabani yaptirir hem bilgi sahibi olursun saygilar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR