Bot Tavsiyesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan özlem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 890
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 562,657
Ynt: Bot Tavsiyesi

Gore Tex su geçirmez katmandır ayakkabıda derinin ya da dış katmanın altına yerleştirilir. Dış katman suyu bir miktar dışarıda tutar ama bir miktarı ne olursa olsun içeri sızar. Sızan bu su gore tex katmanda engellenir dışarı atılır. Bu şekilde ayakkabı su geçirmez olur. Vaxlamak suyu tamamen engelliyor ama bu kez ayağınızın hava almasını yani terinizle ıslanmasına neden olur. Gor tex bir ayakkabı alırken dikkat etmeniz gereken şey alıdığınız yerin gore tex garantisini verebilmesidir. Ayakkabıyı aldığınızda deri dahil ilk tabakanın su geçirmemesi gerekiyor. Üst katmanda özel gore texe uygun bir kaplama yapılır bu derinin su geçirmesine engel olur ayrıca hava almasını sağlar. Zamanla bu kaplama zarar görür ve deri su çekmeye başlar. Bunun için en uygun şey gore texe uygun spreyler ile ayakkabıyı bir daha kaplamaktır. Kaplama için kullandığınız malzeme uygun değil ise dediğim gibi ayakkabıyı su geçirmez yapar ama hava almasına engel olur. Ayağınız kendi terinizle ıslanır. Gore texin rüzgara dayanıklılık, su geçirmeme ve nefes alma garantisi vardır. Eğer aldığınız ürün bunları sağlamıyorsa ya tamir edilir ya değiştirilir ya da paranız iade edilir. Ayakabıyı aldığınız yerin bu garantiyi verebildiğinden emin olun. Aldığınız ayakkbı ile gidip suya girin bir sorun varsa değiştirin. Ayakkabınızı kullandıktan sonra kullanma klavuzunda yazıldığı gibi bakımını yapmayı ihmal etmeyin. Tavsiye edilen spreyler haricinde hiç bir şey ile kaplama ya da bakım yapmayın. Bu ayakkabınızın uzun zaman performansını kaybetmeden yeni gibi kalmasını sağlar. Aşağıda ki resimde bu testi nasıl yaptığımı görebilirsiniz. Bu şekilde yaklaşık yarım saat su içinde dolaştım deri ve bez olan kısımlar bile hiç bir şekilde su geçirmedi. Bu gün yaklaşık 12 saat boot ayağımda kaldı 35 - 40 derecede terleme yapmadı. Botları çıkardığımda ayaklarım ve çoraplarım kupkuruydu. Tabi terleme yapmaması için sadece gore tex yetmiyor. Teri ayağınızdan alıp ayakkabıya ulaştıracak uygun kaliteli bir çorabınız olması gerekiyor. Resimde gördüğünüz ayakkbının içinde havanın çok sıcak olmasına rağmen kalın havlu çorap var.

[attachment=1]

DSC_7234.jpg

Etiketler

nikwax ın aqueous unu kullanın...mükemmel bir ürün....

Daha önce yazmayı unuttum Gore Tex haricinde Outdry katmanlı ayakkabılarda var. Onların Goretexe göre daha yüksek performansta olduğu söyleniyor. Kullanmadığım için tam olarak ne kadar fark var aralarında bilmiyorum.

arkadaşlar merhaba. bir aksilik olmazsa birkaç hafta sonra ilk defa bir doğa yürüyüşüne çıkacağım. belki sadece 1 defaya mahsus olacak bu. onun için fazla masraf yapmak istemiyorum. aşağıdaki ayakkabıyı alsam benim için yeterli olur mu? bir de normal olarak 40 numara ayakkabı giyiyorum. linkteki ayakkabıda numara bakımından herhangi bir sorun çıkar mı?

saygılar.

http://www.maceracumhuriyeti.com/index.php?p=show&pid=43&k_id=23&kn=23

[arkadaşlar merhaba. bir aksilik olmazsa birkaç hafta sonra ilk defa bir doğa yürüyüşüne çıkacağım. belki sadece 1 defaya mahsus olacak bu. onun için fazla masraf yapmak istemiyorum. aşağıdaki ayakkabıyı alsam benim için yeterli olur mu? bir de normal olarak 40 numara ayakkabı giyiyorum. linkteki ayakkabıda numara bakımından herhangi bir sorun çıkar mı?

saygılar.

http://www.maceracumhuriyeti.com/index.php?p=show&pid=43&k_id=23&kn=23
[/quote]
selamlar...
doga yuruyusleri icin bot alacaksak, eger mumkunse dukkana gidip denemeliyiz.. mutlaka yarım veya bir numara buyuk bot almamız lazım..
ayrıca almadan denemeli ve aldıktan sonrada evde iki uc gun surekli giyip oyle dogaya cıkmalıyız..yuruyuse cıkmadan bir gun once alınan botlar size sıkıntı verir..almak istediginiz botlar size uzun sure dayanmayacak gibi...cunki cok fazla kumas kullanılmıs...kolay gelsin...

Bütün sayfaları baştan sona okudum. Araştırma yaparken çok yardımınız dokundu. Bilgi aktaranlara çok teşekkürler.

Ayağı terletmeyen ve su geçirmeyen kışlık bot arıyordum. Şu an kullandığım Merrell Chameleon'da (waterproof) biraz su sızdırma ve ter problemi var. O nedenle buradakileri okuyup Goretex almaya niyetlendim. Şehir içinde kışın, yağmurlu havalarda ve nadiren de olsa gittiğim yürüyüşlerde kullanmak istiyorum. Salewa'nın Cougar modelinde karar kılmıştım ama maalesef numarası yok hiçbir yerde. Yakında bir seyahatim de olacak, dışarıdan bulma şansım olabilir. Bu alttaki bot hakkında görüşlerinizi almak isterim.

http://www.snowandrock.com/men's-mt-peak-gtx//ski-snowboard-outdoor-sports/fcp-product/4900

RAI0029BN.jpg

Önceki adı ile Raichle şimdiki hali ile Mammut.

Daha bugün elime Almanya'dan aldığım Mt.Trail GTX geçti. 200 euro ama 2008 summer aldığım için 90 euroya aldım.

Konfor konusunda eksiksiz ancak tabaı çok çabuk gidiyormuş, ki bana da öyle geldi Vibram MT-Traction taban hem botun kendinden açılıyor hem de parça parça oluyormuş max 2 senede. ( 2 seneden fazla kullanabilen yok ). Su geçirmezliği-rahatlığı çok iyi, dayanıklılığı çok kötü yazıyor.

Benim modelle bunun arasındaki tek fark çarşak bandı. Ama bu 2009 model bu yüzden %90 200 euro civarıdır. Başka tabanlı bir mammut tercih edilebilir. Ben hala 2005te aldığım Asolo Rusher GTX'leri kullanıyorum hem okulda,hem teknik işlerde, hem de dağ-kamplarda ( aladağlar-erciyes-hasan vs. ).

Yazanlara göre 12 saatte bile tabanı parçalayanlar varmış dağda. 6 ay-1yıl günlük kullanımda gene aynı sonuç. Şehir-dağ farketmiyor, taban dayanmıyormuş.

Genelde şehiriçi kullanım amaçlı bir bot almayı düşünüyordum, fakat buradaki yorumlara bakınca insanın artık hiç birşey alacak hevesi kalmıyor malesef. Dışarıda bir çok kişi Merrell, Salomon derken burd asla alınmamalı denmiş, Lafuma'yı yıllardır eskitemiyorum diyenler var, burda birşeye yaramaz deniyor, cat/greyder/adidas hikaye denmiş. Ne alacağımı şaşırdım, illaki 300 TL'lik botlar mı almak lazım ?

Kimse şehiriçi kullanımda lafuma dayanmaz demiyor. Outdoor kullanımdaki ömürlerine bakıyoruz. Şehir dağcısıysan, Kayışdağında-Çamlıcaya zirve yapıyorsan lafuma mükemmel bir seçim.

Şehirde taş gibi bota değil, ayağı vurmayan-yumuşak tabanlı rahat bir bota ihtiyacın var.Adidas-Nike botlar da aynı işi görüyor. Lafuma biraz daha iyi işte. Arada outdoor kullanımda da sorun çıkarmaz.

Lafuma Rando var mesala 140 lira.

Ohzman teşekkürler bilgiler için. Trail modeli konusundaki benzer taban problemlerini ben de okudum. Ama çoğunluğu kışın şehirde kullanmak üzere nadiren de doğa yürüyüşlerinde kullanacağım bir bot için bu taban ne kadar problem yaratabilir diye de düşünmüyor değilim. Çok fazla dağa taşa çıkmayacağım özetle. Kışın yağmurlu veya karlı havalarda gittiğim şehirleri yüksek oranda yürüyerek dolanıyorum. Bu arada fiyat aralığı da dediğin ölçülerde.

Bu konuda dışarıdan birkaç kişiyle de yazıştım. Genel olarak öneri botu ayağıma giyip ve rahatlığını kontrol etmem yönünde. Merrell kullandıysan muhtemelen bu da sana rahat gelecektir ama yine de deneyip ayağı sarıp sarmadığını kendin test et diyorlar. Nitekim Scarpa ve Salomon için daha dar kalıpları var denildi.

outdoorworks.de sitesinden raichle olarak bakarsan ucuza vibram mulaz tabanlı modelleri bulabilirsin.

Bu arada botu kullanıyorum ve hiçbir rahatlık sıkıntısı yok. Ortholite footbed sayesinde ayağın sanki havada kalıyormuş gibi geliyor, çok rahat ve hiç vurmuyor. Tek parça deri gayet şık, bağcıklar fena değil, çok iyi sıkılmıyor. Onun dışında sorun yok.

Botlar için raf ömrü söz konusu mu. Bazı botların sitelerde çok farklı fiyatlardan satıldıklarını görüyorum. Mesela aynı ürünü kimi mağazalar 200TL'ye satarken diğeri 300 TL'ye satıyor.

plastik ve deri kısımlar için raf ömrü var gerçekten. Kullanımda ya çok çabuk aşınıyorlar ya da yapıştırma yerlerinden ayrılıyorlar. 2006 ve daha eski tarihli bot almayın.

Teşekkür ederim cevabınız için. Bu soru aklıma şurdan geldi, hepsiburada'da Lafuma Crosstour 304TL, Adrenalin'de 199 TL, gerçi bu botu alma konusunda karar vermemiştim ama bu fiyat dengesizliği canımı sıktığı için vazgeçtim. Şehir için kullanım için burun kısmında çarşak bandı olan ve 200TL'yi geçmeyecek Gore-Tex & Vibram içeren bir bot düşünürken Lafuma'ya rastladım. Şimdi ise ne alacağıma karar veremedim, Merrel Phaser Rush düşünüyorum ama emin değilim.

Bugün outdoor mağazasındaydım 200 liraya burunda çarşak bantlı, tek parça deri, gore-tex, vibram taban vasque bot gördüm. Karaköy'de bulunabilir. Everestte gördüm ben.

Süper bir model tavsiye ederim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,678
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri