Bot Tavsiyesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan özlem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 890
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 562,255

Etiketler

Ynt: Bot Tavsiyesi

Bu başlık altında bir çok forum üyesinden ayakkabı seçimi konusunda mesaj aldım. Ayakkabı seçimi paralelinde foruma yazdığım iki yazı var burada linkini vermek istedim.

Ayakkabı bağlamak http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=31137.0
Su toplaması http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=31139.0

Bunlar dışında doğru ayakkabı büyüklüğü seçimi ile ilgili daha önce yazmıştım fakat eğer zaman bulabilirsem bunun bir videosunu çekip ekleyeceğim. Yalnız video paylaşım yöntemleri konusunda tecrübeli değilim, videoyu nereye kolay yükleyebilirim ve kolay görüntülenebilir özel mesajdan öneride bulunursanız çok sevinirim.

Yankı bey bende tavsiye üzerine boreal marka (atlas veya moab) bir bot almayı düşünüyorum. askerliğimde kullandığım gore-tex bot dışında arazi için bot almamış biri olarak doğru botu internetten alamayacağım kanısına vardım. ayakta su toplanmaması için vs. neler yapılmalı biliyordum ama bu forumda neler neler varmış da haberim yokmuş bot seçimi hakkında. bu durumda mağazanızı ziyaret etmemde ve siz ve sizin gibi bilgili insanlardan bu konuda tavsiye almamda fayda var diye düşünüyorum.

Artık gelmişken çoraptı monttu pantolondu derken alır gazı çıkarım.. :D

Selamlar,
Asolo Sasslong kullanan var mı? Kış ve ağır yaz yürüyüşleri için uygun olur mu?
(173'deki botu kullanıyorum, fena değil ama tabanı tahminen en fazla 2/4 olduğu için bozuk parkurlarda zorluyor.)

ufo' Alıntı:
Ben seçimlerimde vibram taban, gore-tex astar, 2 mm üzeri nubuk deri ve yarım boğaz olması şartlarını arıyorum. 200 gr. üzeri(tercihen 400 gr.) thinsulate ultra da kullanılmışsa çok süper olur.
Yukarıdaki özellikleri haiz bir bot olarak son olarak crispi aldım. 2 sezondur giyiyorum. Henüz delinmedi, üzerinde çok sayıda çizikler oluştu, o da sanırım bu sezon beni terk edecek.

Bugün bitane Merrel Motive aldım. Yukarıda saydığınız bütün özellikler var 200 gr , vibram taban, waterproof, thinsulate, polartec, primaloft, air cushion . 175 lira verdim gayet sağlam görünüyor, umarım yanıltmaz.
İleriki günlerde daha sık kullandıkça artı eksilerini yazarım.

Özelliklerin ne işe yaradığını aşağıya çıkardım:

Vibram

•1937 yılında Vitale Bramani isimli bir italyanin icat ettigi ayakkabi tabanıdır.
•1995 yılında Merrell Vibram firması ile çalışmaya başladı.•Günümüz de Merrell, Vibram firmasının ürettiği tabanların %30 unu satın alarak firmanın dünyadaki en büyük iş ortağı konumuna gelmiştir.
• Merrell ayrıca geçen bir yıl içinde Vibram firmasıyla birlikte 35 taban çalışarak bu alanda rekor kırmıştır.•Vibram özellikle trekking/tirmanis botlarinda cok ünlü ve geçerli bir taban markasidir. Bir trekking ayakkabısının olmazsa olmazıdır.

Volkanize kauçuk ile güçlendirilen taban;
-Yüksek sürtünme katsayısına sahiptir.Toprak zeminlerde ve bozuk arazide maksimum tutunmayı sağlar-Sağlam-Kolay aşınmaz -Hafif-Esnek

Waterprof

Gore – Tex’in yanında Merrell alternatif waterprof teknolojileri kullanmaktadır. Ayakkabı derisi su geçirmez özellikteki astar ile kaplanır. Ayakkabı üzerindeki tüm dikiş delikleri yine aynı şekilde su geçirmez bant ile kaplanır. Merrell’in seam-sealing sistemi 7 cm derinliğindeki suda 100.000 kez esneklik testini geçen membrane’dan ( İnce Zar ) oluşmaktadır

Polartec

Polartec firması termal izolasyonlu giyim ve aksesuar pazarında devrim yapan bir firmadır. Polartec kumaş, geleneksel izolasyon maddelerinin aksine hafif ve az yer kaplayan özelliği ile sıcaklık sağlayan bir üründür. Kumaşın her iki tarafındaki hava boşlukları vücut sıcaklığını hapsederek termal izolasyon sağlar. Polartec kumaş vücut terinin dışa atılmasına izin verir, çabuk kurur ve tüylenmez. Polartec astar, her aktivitede komfor ve performans sağlayan nefes alabilirlik ve tüm ihtiyaçlara cevap veren izolasyonu sağlar.

Primaloft

Primaloft, son derece az yer kaplamasına karşın yüksek düzeyde sıcaklık veren üstün bir izolasyon malzemesidir. Primaloft içinde bulunduğunuz doğa koşullarından etkilenmeksizin sizi sıcak tutan hava ceplerinden oluşur. Primaloft hava koşullarından etkilenmeyen üstün bir izolasyon malzemesidir.

Air Cushion

Patentli air cushion hava yastığı ayağın yere değdiği anda meydana gelen şoku emer ve denge sağlar. Bu teknoloji sadece Merrell’da bulunur. Air cushion vücüt ağırlığının 4 katına kadar olan darbeyi emebilir. Air cushion, ayağın dengelenmesine ve ayakkabının içinde sabitlenmesine yardımcı olur.

merrel motive kahve.jpg

Sırası ile kullandığım ve hepsinden memnun kaldığım botlar;
boreal pisco gris,
tecnica cyclone gtx
lowa gtx (modelini bilmiyorum)
bir de eVent astarlı bir Romanya yapımı botum vardı markasını hatırlamıyorum, son ikisinin çarşak bandı yüksekti ve çepeçevre sarıyordu botu (burundan topuğa kadar).
Hepsinin kullanım yeri ayrı tabi, bölümün adı "bot tavsiyesi" olduğu için elimden geçen, kullanıp ikinci el olarak sattığım ve günlük kullanmaya devam ettiğim diğer low (bileksiz) ve ya mid (orta yükseklikte bilekli) ayakkabıları yazmadım.

b2.jpg

b3.jpg

b4.jpg

b1.jpg

Herkese merhaba bende bu günlerde trakking ve kamp aktivitelerinde kullanabileceğim uygun
bir bot arıyorum. Asolo ve lasportive in bir kaç modeli arasında kaldım, fakat kafamı kurcalayan colombianın
bir çok teknolojiyi kullandığı omnitech. Colombianın ayakkabılarından çok şikayet geldiğini biliyorum.
Bir çok özelliği taşıyan bu modeli hakkında bilen arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

http://www.columbia.com/mens-winter-boots-shoes/men-footwear-coldweather,default,sc.html?sz=1&start=6

Aşağıda linkdeki botu daha önce kullnan oldumu?

http://www.thenorthface.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?productId=10924&storeId=207&catalogId=10201&langId=-1&from=subCat&parent_category_rn=11706&variationId=87H

Forever77' Alıntı:
Aşağıda linkdeki botu daha önce kullnan oldumu?

http://www.thenorthface.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?productId=10924&storeId=207&catalogId=10201&langId=-1&from=subCat&parent_category_rn=11706&variationId=87H

bi akç siteye baktım çelişkili yorumlar var. trailspace te 5 üstünden 1.5 vermişler. buzzillilonsta 5 üstünden 5...bi başka sitede 5 verende var 1 verende...bu durumda ben olsam almam...bütçene uyarsa raichle botlara bak derim...her gün dağa gitmiyorsan bot bir kere alınıyor çünkü....

Söyelediğiniz sitelerdeki puanlamalar ve yorumları okudum.North face bildiğim kadarıyla kaliteli ürünleri var
fakat bu bot için farklı görüşler oluşmuş.Ben ayakkabıyı mağazada denedim fakat arazide durum daha farklı.
Asolonun bir kaç modeli üstünde yoğunlşatım.Malum fiaytlar ucuz değil almışken iyisini ve uzun ömürlüsünü tercih
etmeye çalışıyoruz.

Ayakkabi sadece ayakkabı üreten ve bu alanda uzmanlaşmış markadan alınır. Ancak ne yazık ki artık birçok outdoor malzemeleri üreticisi ayakkabı pastasından pay kapmak ve ürün yelpazelerini genişletmek amacıyla bu alana da girdiler. Yılların safkan ayakkabı üreticilerine karşı pek şansları olmadığı için de ek özellikler -ne demekse- (zaten tüm ayakkabılarda var olan) koyarak pazarlamaya yoluna gittiler. Şikayetler de bu yüzden. Zaten dilaltına bakın "Made in China, Vietnam, Indenesia" görürsünüz. Ama Sadece ayakkabı üretenler (reklama girmesin ama bunlar hep aynı ülkelerden çıkar; Almanya, Avusturya, İsviçre ve İtalya), üretimlerini genelde kendi ülkelerinde yaparlar. Bilin bakalım bu ülkeler hangi dağları sınırlarına almış, üç harfli, ilk harfi A son harfi p :smiley: Tesadüf olamaz değil mi? Herhalde en iyi dağcılık ayakkabısı Libya'da üretilmeyecekti. En son Bir Alman şirketi Slovakya'ya tesis açma kararını alırken bile bunu müşteriye nasıl açıklarımın derdine düştü. Yine de Avrupa dışına çıkarmadılar üretimlerini. Bugün Avrupa'da en ucuz üretim Romanya'daki tesislerde. Orada da bazı alt grup İtalyan markaları ve birkaç İngiliz markası üretiliyor. Nerden mi biliyoz bunları? her sene Friedrichshafen outdoor fuarında sora sora öğrendik amcalara. 2010'da ilk standımızı da açıyoruz inşallah.
:-\ üfff ne zormuş ya marka yazmadan açıklamak.

gabara' Alıntı:

Burada insanlar gizli reklam değil de marka yorumu bekliyor zaten ondan açıklamanızda bir sakınca olacağını sanmıyorum.

Neticede hiçbir marka babamızın oğlu değil söylediğiniz markaya ait görüşlerinizi objektif bir dille yazarsanız bi dahakine de onları deneriz belki, bilgi paylaşıyoruz neticede ::smiley:

gabara' Alıntı:
Ayakkabi sadece ayakkabı üreten ve bu alanda uzmanlaşmış markadan alınır. Ancak ne yazık ki artık birçok outdoor malzemeleri üreticisi ayakkabı pastasından pay kapmak ve ürün yelpazelerini genişletmek amacıyla bu alana da girdiler. Yılların safkan ayakkabı üreticilerine karşı pek şansları olmadığı için de ek özellikler -ne demekse- (zaten tüm ayakkabılarda var olan) koyarak pazarlamaya yoluna gittiler. Şikayetler de bu yüzden. Zaten dilaltına bakın "Made in China, Vietnam, Indenesia" görürsünüz. Ama Sadece ayakkabı üretenler (reklama girmesin ama bunlar hep aynı ülkelerden çıkar; Almanya, Avusturya, İsviçre ve İtalya), üretimlerini genelde kendi ülkelerinde yaparlar. Bilin bakalım bu ülkeler hangi dağları sınırlarına almış, üç harfli, ilk harfi A son harfi p :smiley: Tesadüf olamaz değil mi? Herhalde en iyi dağcılık ayakkabısı Libya'da üretilmeyecekti. En son Bir Alman şirketi Slovakya'ya tesis açma kararını alırken bile bunu müşteriye nasıl açıklarımın derdine düştü. Yine de Avrupa dışına çıkarmadılar üretimlerini. Bugün Avrupa'da en ucuz üretim Romanya'daki tesislerde. Orada da bazı alt grup İtalyan markaları ve birkaç İngiliz markası üretiliyor. Nerden mi biliyoz bunları? her sene Friedrichshafen outdoor fuarında sora sora öğrendik amcalara. 2010'da ilk standımızı da açıyoruz inşallah.

Çok güzel bir açıklama olmuş ve oldukça mantıklı. Uzakdoğuda üretim yapan malum firmalar , daha önce ayakkabı sektöründe yer almamışlar.Avrupadaki eski ayakabı üreticileriyle rekabet edebillmek içinde çeşitli yollar deniyorlar. Benim kendi fikrim 100 liara fazla verip hiç değilse avrupada üretilmiş bir ayakkabı alıp yıılarca sorunsuz kullanmak, a dan z ye her türlü kıyafetimiz made in china oldu ne yazıkki..Marka vermek gerekirse Asolonun bazı modelleri Romanyada üretiliyor,kaliteden ödün vermek istemeyeceklerini düşünüyorum.

Forever77' Alıntı:
Marka vermek gerekirse Asolonun bazı modelleri Romanyada üretiliyor,kaliteden ödün vermek istemeyeceklerini düşünüyorum.

Ben bişeyi anlayamadım. Asolo Romanya gibi tırt bir ülkede ürettirince "Kaliteden ödün vermediğini" sanıyosunuz da Uzakdoğudakilerde neden aynı şeyi düşünmüyosunuz? ::smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,650
Kayıtlı Üye Sayımız
166,517
Kaydolan Son Üyemiz
aktifmoda

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR