Ynt: Bot Tavsiyesi
ufo' Alıntı:
Ben seçimlerimde vibram taban, gore-tex astar, 2 mm üzeri nubuk deri ve yarım boğaz olması şartlarını arıyorum. 200 gr. üzeri(tercihen 400 gr.) thinsulate ultra da kullanılmışsa çok süper olur.
Yukarıdaki özellikleri haiz bir bot olarak son olarak crispi aldım. 2 sezondur giyiyorum. Henüz delinmedi, üzerinde çok sayıda çizikler oluştu, o da sanırım bu sezon beni terk edecek.
Bugün bitane Merrel Motive aldım. Yukarıda saydığınız bütün özellikler var 200 gr , vibram taban, waterproof, thinsulate, polartec, primaloft, air cushion . 175 lira verdim gayet sağlam görünüyor, umarım yanıltmaz.
İleriki günlerde daha sık kullandıkça artı eksilerini yazarım.
Özelliklerin ne işe yaradığını aşağıya çıkardım:
Vibram
•1937 yılında Vitale Bramani isimli bir italyanin icat ettigi ayakkabi tabanıdır.
•1995 yılında Merrell Vibram firması ile çalışmaya başladı.•Günümüz de Merrell, Vibram firmasının ürettiği tabanların %30 unu satın alarak firmanın dünyadaki en büyük iş ortağı konumuna gelmiştir.
• Merrell ayrıca geçen bir yıl içinde Vibram firmasıyla birlikte 35 taban çalışarak bu alanda rekor kırmıştır.•Vibram özellikle trekking/tirmanis botlarinda cok ünlü ve geçerli bir taban markasidir. Bir trekking ayakkabısının olmazsa olmazıdır.
Volkanize kauçuk ile güçlendirilen taban;
-Yüksek sürtünme katsayısına sahiptir.Toprak zeminlerde ve bozuk arazide maksimum tutunmayı sağlar-Sağlam-Kolay aşınmaz -Hafif-Esnek
Waterprof
Gore – Tex’in yanında Merrell alternatif waterprof teknolojileri kullanmaktadır. Ayakkabı derisi su geçirmez özellikteki astar ile kaplanır. Ayakkabı üzerindeki tüm dikiş delikleri yine aynı şekilde su geçirmez bant ile kaplanır. Merrell’in seam-sealing sistemi 7 cm derinliğindeki suda 100.000 kez esneklik testini geçen membrane’dan ( İnce Zar ) oluşmaktadır
Polartec
Polartec firması termal izolasyonlu giyim ve aksesuar pazarında devrim yapan bir firmadır. Polartec kumaş, geleneksel izolasyon maddelerinin aksine hafif ve az yer kaplayan özelliği ile sıcaklık sağlayan bir üründür. Kumaşın her iki tarafındaki hava boşlukları vücut sıcaklığını hapsederek termal izolasyon sağlar. Polartec kumaş vücut terinin dışa atılmasına izin verir, çabuk kurur ve tüylenmez. Polartec astar, her aktivitede komfor ve performans sağlayan nefes alabilirlik ve tüm ihtiyaçlara cevap veren izolasyonu sağlar.
Primaloft
Primaloft, son derece az yer kaplamasına karşın yüksek düzeyde sıcaklık veren üstün bir izolasyon malzemesidir. Primaloft içinde bulunduğunuz doğa koşullarından etkilenmeksizin sizi sıcak tutan hava ceplerinden oluşur. Primaloft hava koşullarından etkilenmeyen üstün bir izolasyon malzemesidir.
Air Cushion
Patentli air cushion hava yastığı ayağın yere değdiği anda meydana gelen şoku emer ve denge sağlar. Bu teknoloji sadece Merrell’da bulunur. Air cushion vücüt ağırlığının 4 katına kadar olan darbeyi emebilir. Air cushion, ayağın dengelenmesine ve ayakkabının içinde sabitlenmesine yardımcı olur.