Bot Tavsiyesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan özlem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 890
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 563,762
Ynt: Bot Tavsiyesi

TezzMertek' Alıntı:
Sürekli karlı ve sert zeminde uzun yürüyüşler yapacaksanız çok işinize yarar.
Ama karlı olmayan zeminlerde ve günübirlik doğa yürüyüşlerinde bu ayakkabı daha doğrusu bot kişiyi hayli yorar.
Sadece basit kış kamplarında kullanmak için almayı düşünüyorsanız gerek yok diyeceğim. Maliyetini bildiğim için.
Yine de bu ayakkabı süper kaliteli.
Eleştirebileceğimiz hiç bir noktası yok.

Murat bey,
Günübirlik yürüyüşlerde ve basit kamplarda Millet Bouthan kullanıyorum. Çok memnunum. Fakat geçen hafta Hasan dağında Millet Bouthan'la bileklerim çok zorlandı. Universal krampon taktım. Ancak tam sert olmadığından tırmanışa devam edemedim. Önümüzde Aladağlar, Erciyes gibi tırmanışlar var. Çıta gittikçe yükseliyor. O bakımdan..

Etiketler

Murat bey,
Günübirlik yürüyüşlerde ve basit kamplarda Millet Bouthan kullanıyorum. Çok memnunum. Fakat geçen hafta Hasan dağında Millet Bouthan'la bileklerim çok zorlandı. Universal krampon taktım. Ancak tam sert olmadığından tırmanışa devam edemedim. Önümüzde Aladağlar, Erciyes gibi tırmanışlar var. Çıta gittikçe yükseliyor. O bakımdan..

EKARAIS' Alıntı:
TezzMertek' Alıntı:
Sürekli karlı ve sert zeminde uzun yürüyüşler yapacaksanız çok işinize yarar.
Ama karlı olmayan zeminlerde ve günübirlik doğa yürüyüşlerinde bu ayakkabı daha doğrusu bot kişiyi hayli yorar.
Sadece basit kış kamplarında kullanmak için almayı düşünüyorsanız gerek yok diyeceğim. Maliyetini bildiğim için.
Yine de bu ayakkabı süper kaliteli.
Eleştirebileceğimiz hiç bir noktası yok.

Murat bey,

Abi, senin botların numarası yok. Bir de bu botun dizaynı çok hoşuma gitti. Bahriyeli'de varmış Gönderecekler. uymazsa geri göndereceğim bir büyüğünü gönderecekler.

Selamlar

MKG' Alıntı:
Sevgili Efe kaliteli bir yapım olduğunu biliyorum ama kullanmadım,

Efe Bey,
Sizin planladığınız kullanım için plastik ayakkabılar da uygun olabilir, piyasada numaranız var mı onlara da bir bakmanızı öneririm. Sizin kullanım amacınız için plastik ayakkabıların daha iyi ısı yalıtımı ve bakım gerektirmemesi bir avantaj olacaktır. Deri ayakkabıların temel avantajı olan teknik tırmanışlarda ayağınızı (bastığınız yeri) daha iyi hissetmeniz ve düşük hacimin sizin için öncelikli kriterler olmayacağını düşünüyorum.
Çadır içinde ayaklarınızın üşümesi sorunu ile ilgili: Çadıra girer girmez ilk iş yedek kuru çoraplarınızı giymenizi öneririm, gün içinde kullandığınız çoraplar kaçınılmaz olarak nemli olacak ve ısı kaybına neden olacaktır. Mes ne yazık ki çadır içi ayakların üşümesi sorununa kesin bir çare olamıyor, çorap değiştirme olayı mesi çadırda ayağınızda bulunduracaksanız çok daha kritik. Ayakkabıyı çıkarıp nemli çorap ve mes ille çadırda oturursanız ayaklarınız normalde üşüyeceğinden daha fazla üşür.

arkadaşlar öncelikle herkese merhaba yeni üye oldum ve ilk mesajım. epeydir kendime iyi bir bot arıyordum kendimce birkaç model belirledim fakat ilk kez bu tarz bir bot alacağım için sizlere danışmak istedim.Dalgıçlık yaptığım için alacağım botun tuzlu suya dayanıklı su geçirmez ayağı sıcak tutan ve kaymaz tabanlı olmasını istiyorum.bu yazdığım modellerden yada varsa daha iyisi hangisini tavsiye edersiniz.bütçem 250 ytl civarıdır modeline göre biraz daha oynama yapabilirim.yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Zamberlan Tibet GT
Bestard Nepal
Asolo Voyager XCR
Salewa Eagle GTX Bot
Asolo TPS 520 GTX
La Sportiva Tibet Anfibio GTX
BESTARD DYNAMIC K
boreal atlas
Scarpa Venture GTX Trekkig

Deri botların hiç birinin tuzlu suyla arası çok iyi değil zira tuz derinin kurumasına ve normale göre daha hızlı yıpranmasına sebep olur. Bu yüzden hangi botu seçerseniz seçin aktivite sonrası temiz su ile yıkamak iyi olacaktır. Aşağıdaki botların su geçirmezlik sağlayan astarlarından Gore-tex ve Dryline (Boreal) tuzdan az etkilenen astarlar (su geçirmezlik ve nefes alabilirlik anlamında) Fakat ayakkabının içi de tuzlu suyla dolacaksa iç kısımdaki sentetik malzemede tuz birikir ve ayakkabının içi gereğinden fazla nemlenir.
Bunun dışında imkanınız var ise ayakkabı modellerini ayağınıza deneyerek seçmenizi öneririm, aşağıdaki markaların hepsi iyi markalar, ayakkabının ayağınıza iyi olması konforunuz için önemli bir kriter olacaktır.

yankı bey cevabınıza teşekkür ederim ayakkabıyı tekne veya herhangibir platform üzerinde kullanacağım ve tabi ki şehir içindede bu nedenle içinin tuzlu suyla dolması kayıp düşmediğim sürece söz konusu değil.deri meslesinden bahsetmişsiniz çok haklısınız fakat bunun başka bir alternatifi tamamen sentetik bir model gibi var mı bilmiyorum. tamamen sentetik bir bot ne derece sağlıklı olur o da benim açımdan biraz şüpheli.tercihlerimi şu şekilde sıralasam bana nasıl bir tavsiyede bulunursunuz?

1-kesinlikle su geçirmemeli
2-tabanı mümkünse kaymayan bir model olmalı
3-ayağı sıcak tutmalı
4-mümkünse tuzlu suya dayanıklı olmalı
5-ayağımı yormamalı
6-bakım gerektirmemeli vaya az bakım istemeli

Tamamen sentetik dış kısmı olan botlar dağ sınıfı botlarda var ama orta sınıfta Türkiye'ye ithal edilen model bildiğim kadarıyla yok.
Su geçirmezlik özelliğini aşağıda yazdığınız tüm botların karşılıyor olması lazım, Boreal Atlas bu konuda özellikle önereceğim model olur.
Islak tekne yüzeyinde aşağıdaki botların tamamı kayıyor olacaktır, aralarında belirgin bir daha iyi tutunma sağlayacak bot olduğunu sanmıyorum. (Teknelerde normalde daha yumuşak tabanlı botlar kullanılıyor ki onlarla da doğada herhangi bir şey yapmanız mümkün olmayacaktır)
Ayağı sıcak tutma konusunda deri kalınlığı önemli, Boreal Atlas, La Sportiva ve Zamberlen uygun olacaktır.
Tuzlu su dayanımları aynı.
Ayağınızı yormama noktasında mümkün ise ayakkabıyı deneyerek seçmenizi önereceğim. Aşağıdakilerden Asolo Voyager biraz daha yumuşak tabana sahip olduğu için daha az destek verir ama daha rahattır.
Hepsinin deri kısımları ne yazık ki benzer bakımı gerektirecektir.

Aşağıdaki modellerden Bestard'ın modellerine çok aşina olmadığımı bilmenizi isterim, Boreal Atlas ve La Sportiva Tibet geçmişte kullandım, Asolo ve Scarpa ları bayağı kurcaladım, kullanan arkadaşlarım var, Salewa ise yeni bir model olduğu için birebir tecrübem olmadı ama olumsuz yorumu olan kimse de olmadı.

yankı bey sağolun tavsiyeleriniz için.
aramaya devam iyi bir mont ve iyi bir bot bulana kadar

eleye eleye üç şıkka indirdim nasipse yarın gidip birini alacağım bu üçü arasında bir tavsiyede bulunursanız sevinirim

Zamberlan Tibet GTX

Salewa Eagle GTX

Scarpa Venture GTX

Bu bot hakkında yorumunuzu alabilirmiyim?
Muhtemelen aldıktan sonra yaz kış kullanırım. Çarsak bandından dolayı kafam karıştı.Ve merrell hakkındaki yorumlarda beni olumsuz etkiledi ama...Genede fikrinizi almak istedim.
http://www.piyasam.com/productdetail.asp?sid=11&cid=110002&uid=1100017&mid=239&pid=ayk11648&pageindex=1

MERRELL.jpg

Modeli birebir görmedim fakat ürün gore-tex ve vibram taban ve Merrell de iyi bir marka. Sadece bu tarzdaki modellerin taban deri birleşmesi alışılmıştan biraz farklı ve kalıpları normalden biraz daha dar. Mümkünse deneyiniz ayağınıza iyi oturuyorsa bence uygun bir seçim olabilir.

Aşağıdaki botu aldım.Şu an için aradığım botu buldum diyebilirim. Gerisini zaman gösterecek...

merrell1.jpg

Hayırlı olsun.
Tek parça deri olması avantaj.
Ön burun takviyesi de ideal.
Yan çarşak bantlarda olsaydı tam olurdu gerçekten.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,752
Kayıtlı Üye Sayımız
166,565
Kaydolan Son Üyemiz
ömer sarıhan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR