Bot Tavsiyesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan özlem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 890
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 562,660
Ynt: Bot Tavsiyesi

Fiyat farkını olmasına bir çok etken olabilir bunun raf ömründen kaynaklandığını düşünmüyorum. Örneğin bir firma yeni gelecek modelin haberini alıp eski modelin stoklarını eritmek istiyorsa fiyatta indirime gidebilir. Ayrıca stokladığı ürün miktarıda fiyatta etken olabilir. Biri yüz adet alır diğeri üç adet. Bu iki firmanın ürün maliyeti çok farklı olacaktır. Ürünün stoklandığı yer ve ortam ürünün bozulmasına neden olabilir. Nemli bir yerde derinin çürümesi gibi. Ama adrenalinin böyle bir ortamda ürün depolayacağını sanmıyorum. Adrenalin ile hepsiburada arasındaki fiyat farkının raf ömründen çok ürünü satma kapasitesinden kaynaklandığını sanıyorum. Hepsiburada ayda 10 bot satıyorsa adrenalin 50 adet satıyordur. Çünkü herşeyin bulunduğu bir firma değil sadece doğa sporları alanında çalışan bir firma.

Etiketler

ingilizcen varsa almak istediğin ürünün sonuna .... review ekle google da tıkla...ya da bilen birinden yardım iste...ya da burda bilen biri el atsın...
mesela senin ürün 5 üstünden 4 ve üzeri puanda... http://www.buzzillions.com/reviews/men-merrell-phaser-peak-hiking-boots-reviews

http://outside.away.com/outside/gear/gear.tcl?gear=Merrell-Phaser-Rush&gear_id=4321&action=showgear

yorumları tek tek okursanda sana uygun olup olmadığına karar verirsin...yorumcu ayağına iyi uymadı diye düşük puan verebiliyor mesela....

HAİX NEBRASKA bot hakkında bilgisi olan varsa görüşlerini yazarlarsa memnun olurum şimdiden teşekkürler 4 / 7 haziran BURSA av doğa fuarında görmüştüm çok güzeldi fiatı 500 tl idi

Bir firmada serisi bozulmuş numaraları kalmamış botlar genellikle ucuz fiyata satılıyor. Lafuma Crosstour modelinde de böyle bir durum olduğunu sanıyorum. Bende baktım Adrenalinde bu botun sadece 8.5 - 10 - 11.5 numaraları stoklarında var. Ayak numaranız tutuyorsa bence güzel ve uygun fiyatlı...

Arkadaşlar
sürekli kendini yenileyen, renk, desen ve malzeme kalitesi olarak arayış içinde olan outdoor ürünleri sektöründe stoğa yönelik olarak çalışıldığını ve ürünün (olayımızda botun) birkaç yıl raflarda müşteri beklemek üzere üretildiğini düşünmek mantıksızdır. Ürünün (botun) farklı mağazalarda açık ara farklı fiyatlarda satılması tamamen numarasının kalmamasındandır. İlgili mağazada ürünü incelerken fiyat cazip ise mutlaka beden ve no kısmını kontrol edin. Göreceksiniz ki ya çok küçük no, ya çok büyük no mevcut.... Saygılarımla

merhaba arkadaşlar ilk mesajım.

Bu botu önerir misiniz? Sadece şehir içi kullanım.önemli olan sağlamlığı bir senede açılmalar olmasın.Pumanın goretexli modelini almıştım geçen sene plastik yerlerinden açıldı.

http://www.adrenalinoutdoor.com/productdetails.asp?ProductTypeID=2584#

Arkadaşlar merhaba,

nette biraz araştırma yapıp burayı bulup, konuyu da okuduktan sonra bana en iyi sizlerin yardımcı olabileceğinizi düşündüm.

Benim esasen ne hiking ile ne trekking ile bir alakam yok. Uzun zamandır yeni bir bot almayı düşünüyordum ki daha öncesinde buradaki markaların çoğunu duymamıştım. Neyse tam cat vs tipinde standart bir bot alacakken koçal kundurada merrel botları gördüm ve ilgimi çekti. Eskişehirde yaşıyorum, burada olanlar bilir kışlar gayet kuru soğuk olur ve yağan kar buz olur 1 ay erimez. Bundan dolayı kaymayan ve sıcak tutan bir bot almak istiyorum. Çok eskiden alınma roobin's diye tipsiz bir botum var. Fakat içi kürklü gibi ve ayağımı fırın gibi sıcak tutuyor. Karda hiç kaymıyor artı olarak artık tabanı nasıl bir malzeme ise buzda bile inanın yapışıyor. Burada buzda kaymayacak ayakkabı yok denmiş ama inanın tutuyor buzu, postacı gibi yürüyorum buzda. :smiley: Çok severek giydiğim o botum artık içine su almaya başladığı için cat, timberland vs gibi piyasa ürünlerindense daha iyi korumalı ve işe özenilmiş birşey almak istedim.

Merrel'leri görünce çok heveslendim neredeyse alıyordum. Aynı sıra adidasın iki tane benzer tipte goretex botunu gördüm. Arada kararsız kalmışken biraz daha araştırayım dedim ve konuyu buldum. :smiley: Ama tahmin edersiniz ki bu kadar hobiye yönelik(spor diyelim) tecrübeli yorumdan sonra kafam çok karıştı.

Alacağım bot 250 lirayı geçsin istemiyorum pek. Bu gruptada genelde hi-tec, lafuma, ucuz aku, adidas ve merrell falan var. Ancak bunlar ne kadar iyidir, sadece şehirde giyilecek olmalarına rağmen benim istediğim mümkün mertebe kar ve buzda iyi tutuş ile sıcak tutma özelliğine ne derecede sağlayabilirler ve hangi modelleri kış mevsimine uygundur bilemiyorum v . O yüzden siz tecrübeli komşularımdan yardım istiyorum.

Eskişehir gibi kışı sert geçen bir yerde giymek için, ıslak ve kaydan zeminde çok iyi yol tutup, sıcak tutan ne marka ya da model bot önerirsiniz? İşim gereği uzun süre ayakta durduğumdan ortopedik tabanlı ve rahat olması da tercih sebebim olur. İyi tip botların girişlerinden olarak gördüğünüz lafuma botlar işimi görür mü? Yoksa onlar bile mi fazla al bir merrel ya da adidas vs mi dersiniz. Burada çok sevilen boreal atlas için kendimi sıkıştırsam sadece kış mevsiminde sehirde giymek için fazla mı abartmış olurum? Marka model seçerken neye dikkat edeyim, çünkü bunlar trekking botu vs gibi geçiyor tam karlı kış mevsimine hangileri uygundur? Uzun oldu ama yardımcı olursanız benim dışımda, benzer durumda aklı karışmış komşularımıza da çok yardımcı olacağınızı düşünüyorum. Dediğim gibi limitim 250-275 en fazla, aşırı profesyonel birşey istemiyorum ama bir kere alayım tam alayım diyorum.

Merrel var bende, modeli üstte var.
Düz zeminde(pütürsüz asfalt vs) kayıyor ıslakken, ama azıcık çıkıntılı girintili bir zeminse yapışıyor...

Salt buzda kayabileceğini düşünüyorum.
Ama sıcak tutma konusunda verdiğim her kuruş helal olsun ben böyle bot görmedim ;D

enginx4' Alıntı:
merhaba arkadaşlar ilk mesajım.

Bu botu önerir misiniz? Sadece şehir içi kullanım.önemli olan sağlamlığı bir senede açılmalar olmasın.Pumanın goretexli modelini almıştım geçen sene plastik yerlerinden açıldı.

http://www.adrenalinoutdoor.com/productdetails.asp?ProductTypeID=2584#

Merhaba arkadaşım

Linkteki ürün gerek yüksek bilek yapısı gerekse üretim amacı dikkate alındığında şehir içi kullanım için bana sorarsan pek uygun değil...

Aynı markanın şu botu şehir için daha uygun olmasının yanında, kışın günübirlik kar yürüyüşüne bile müsaittir. Bu da cabası.....

http://www.adrenalinoutdoor.com/productdetails.asp?ProductTypeID=2190

İyi günler dilerim

Recidivist' Alıntı:
Merrel var bende, modeli üstte var.
Düz zeminde(pütürsüz asfalt vs) kayıyor ıslakken, ama azıcık çıkıntılı girintili bir zeminse yapışıyor...

Salt buzda kayabileceğini düşünüyorum.
Ama sıcak tutma konusunda verdiğim her kuruş helal olsun ben böyle bot görmedim ;D

Peki bu kayma olayı çok mu aşırı? Merrell'ler için de yorumlar ikiye bölünse de satışını yapan arkadaşların da kötülemesi uzaklaştırdı merrell'den biraz. Vibram tavanların böyle ıslak zeminlerde sabıkalı oldukları söyleniyor herkesce. Tamam kayıyor ama önemsenemez derecede mi yoksa tehlikeli mi? Çünkü herkesin yorumları değişken.

Lafuma için burada çok olumsuz yorum var iyice soğudum.
Asolo, Hi-tec için de genel olarak çok iyidir vs gibi yorumlar çok az.
Boreal Atlas için hala kararsızım, kışın şehirde giymeye çok mu? Kayma konusunu hiç bilmiyorum. Ayağı yorar mı? Bir sitede tabanının sert olduğu ve uzun süre ayakta kalındığında ayakları çok yorabileceğinden bahsedilmiş. Öyle ise baştan elemem lazım.

Biraz daha araştırırken aşağıdaki iki model dikkatimi çekti:

http://www.cosioutdoor.com/urun_detay.asp?pid=4352
http://www.allwaysoutdoorsonline.ie/product_info.php?products_id=265

Güzel özellikleri var gibi, tabanı da vibram yerine kendi ürettikleri genel maksatlı omni grip. -32 dereceye kadar sıcak tutuyormuş vs. Bu marka ve modeller hakkında bilgisi olan kullanan var mı? Fiyatları az değil çünkü.

atlaskampta'da şöyle bir şey var:
http://www.atlaskamp.com/index.php?page=urun_detay&kat_id=19&urun_id=13515&urun_ismi=ECCO-GTX-BOT-2196400264#

bilen var mı? Çok şık ama verimi nasıldır bilemiyorum.

Of çok kafam karışık, gidip alma şansım yok netten alacağım o da işimi zorlaştırıyor biraz. Hadi gezide misiniz arkadaşlar cevap bekliyorum tecrübelerinizden. :smiley: 250-275 liraya kadar istediğim özellikler alınası en mantıklı modeller nelerdir?

Sevgili dostum
Linkteki üç bot da şehir kullanımına uygundur. Fakat yüksek bilek yapısı şehir için yorucu olabiliyor.
Vibram tabana gelince.... Tehlikeli denebilecek boyutta ıslak asfaltta kaydığı bir gerçek... Ama vibram tabanın amacı zaten şehir kullanımı için değil.. Çarşak denilen keskin kenarlı kayalıklara dayanması ve aşınmaması için bu tür bir taban kullanmak şart...
Bu sebeple, sadece şehir kullanımı için vibram taban sizin için uygun olmayacaktır. Daha doğrusu gereksiz ve fazla olacaktır. Marka reklamı yapmamak adına isim vermiyorum ama, linkini verdiğiniz markanın ürünleri bulunduğunuz şehirde işinizi fazlasıyla görecektir.
Söyleyeceğim son şey, internetten alışveriş yapmadan önce ürünü bir mağazada ayağınıza göre denemenizdir. Zira bu tür botlar, normal botlardan farklı olarak hem ayağa biraz büyük alınmalıdır, hem de numaraları normal ayak numaralarından farklı olabilir. (Örnek benim ayağım 41 numara olmasına rağmen, aldığım bot 43 numaradır.. Ayağı tamamen öne itirdiğinde ayak başparmağının botun ucuna değmemesi gerekmektedir. Kalın çorap vs faktörleri de etkilidir.) Bu yüzden almadan ayağa giyilmesi gerekmektedir. Ayrıca linkteki ürünün - derece değerleri -52 ye kadar gitmekle beraber, derece faktörü düştükçe botun kalınlığı artmakta, bu da ağırlığı ve esnemeyi etkilemektedir. Bu kadar - derecelere ulaşmayan iklim için bu kadar ekstrem koruması olan bir botu almak gereksiz diye düşünüyorum.)
İstanbul-Sirkeci'de linkini verdiğiniz ürünü satan bir bayi/mağazada şu anda hatırı sayılır indirimler var. Aşağı yukarı yarı fiyat..

İyi günler dilerim

tommycan' Alıntı:
Sevgili dostum
Linkteki üç bot da şehir kullanımına uygundur. Fakat yüksek bilek yapısı şehir için yorucu olabiliyor.
Vibram tabana gelince.... Tehlikeli denebilecek boyutta ıslak asfaltta kaydığı bir gerçek... Ama vibram tabanın amacı zaten şehir kullanımı için değil.. Çarşak denilen keskin kenarlı kayalıklara dayanması ve aşınmaması için bu tür bir taban kullanmak şart...
Bu sebeple, sadece şehir kullanımı için vibram taban sizin için uygun olmayacaktır. Daha doğrusu gereksiz ve fazla olacaktır. Marka reklamı yapmamak adına isim vermiyorum ama, linkini verdiğiniz markanın ürünleri bulunduğunuz şehirde işinizi fazlasıyla görecektir.
Söyleyeceğim son şey, internetten alışveriş yapmadan önce ürünü bir mağazada ayağınıza göre denemenizdir. Zira bu tür botlar, normal botlardan farklı olarak hem ayağa biraz büyük alınmalıdır, hem de numaraları normal ayak numaralarından farklı olabilir. (Örnek benim ayağım 41 numara olmasına rağmen, aldığım bot 43 numaradır.. Ayağı tamamen öne itirdiğinde ayak başparmağının botun ucuna değmemesi gerekmektedir. Kalın çorap vs faktörleri de etkilidir.) Bu yüzden almadan ayağa giyilmesi gerekmektedir. Ayrıca linkteki ürünün - derece değerleri -52 ye kadar gitmekle beraber, derece faktörü düştükçe botun kalınlığı artmakta, bu da ağırlığı ve esnemeyi etkilemektedir. Bu kadar - derecelere ulaşmayan iklim için bu kadar ekstrem koruması olan bir botu almak gereksiz diye düşünüyorum.)
İstanbul-Sirkeci'de linkini verdiğiniz ürünü satan bir bayi/mağazada şu anda hatırı sayılır indirimler var. Aşağı yukarı yarı fiyat..

İyi günler dilerim

http://www.atlaskamp.com/

Peki o mağazadan tavsiye edebileceğiniz şehir kullanımına uygun sağlam botlar var mı?

Ben hiç araziye çıkmayacağım ama çarşak bandı olan modelleri çok beğendiğim için istiyorum.Onlarda biraz ağır oluyor maalesef.Bizzat gidip mağazadan alacağım botu biraz daha ikram ederler herhalde.

düşündüğüm botlar

http://www.atlaskamp.com/index.php?page=urun_detay&kat_id=19&urun_id=13696&urun_ismi=Asolo-Alliance-Gtx-MM-Bot

Bu ayakkabıda muazzam indirim var.Ama sağlamlığından şüphe ediyorum.Biraz zayıf bot gibi.
----------
Aku sağlam, tam istediğim şekilde fakat numarası yok :(
http://www.atlaskamp.com/index.php?page=urun_detay&kat_id=19&urun_id=12295&urun_ismi=Aku-Zenith-GTX-da%F0c%FD--Botu

teşekkurler

Kadir komşu cevabın için teşekkür ederim.

Son zamanlarda zaten has asker postalıyla dolaştığımdan bileklikli ya da sert olması çok da önemli değil açıkcası. :smiley: Önemli olan kaymasın, sıcak tutsun ve tabanı rahat olsun ama standart sokak botu da olmasın canım. Malesef eskişehir dışına çıkıp almam da mümkün değil. Eskişehirde de bu ürünleri satan bir mağaza göremedim.

Vibram tavana öyle diyorsan o zaman vibramı tamamen eliyorum, dolyısıyla boreal atlas'ı da elemiş oluyorum. Gerçi onun bana fazla gelip gelmeyeceği konusunda emin değildim. İndirimde olması cezbetmişti. An itibariyle lafuma, adidas, merrell, boreal'i eledim gibi.

Reklam olacağını düşünmüyorum, sonuçta deneyimler aktarılıyor her üründe, peki son linkteki eccoyu denemiş olan kullanan var mı?

Birkaç final model belirlieyip onlarla ilgili fikirlerinizi alacağım seçim için. Teşekkür ederim. Diğer arkadaşların da fikirlerini bekliyorum.

ya arkadaşlar vibram kayar bana pek doğru gelmedi. vibram taban 10 sene giydim . çoğu dere yürüyüşü olmak üzere...hele de cat den sonra vantuz gibiydi...

cheg' Alıntı:
ya arkadaşlar vibram kayar bana pek doğru gelmedi. vibram taban 10 sene giydim . çoğu dere yürüyüşü olmak üzere...hele de cat den sonra vantuz gibiydi...
Sevgili arkadaşım

Sarelle sadece şehirde giyeceğini belirttiği için vibramın ıslak asfaltta kaydığını belirttim.. Yoksa arazi şartlarınd ister ıslak ister kar, isterse kaya olsun vibram bu şartların olmazsa olmazıdır. Şehirde çok konforlu olan ama vibram olmayan bir bot, arazi şartlarında kaçıncı metrede insanın bileğini döndürür... sert çarşakta kaç metre dayanır.... bunları da dikkate aldığımızda sen haklısın... ama dikkat edersen sarelle, sadece şehir şartlarında kullanacakmış... ben de o yüzden vibram ıslak asfaltta kayar dedim...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,678
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR