Bot Tavsiyesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan özlem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 890
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 562,690
Ynt: Bot Tavsiyesi

Merhabalar, gerçekten harika bir başlık olmuş bot seçimiyle ilgili bilmediğim birçok püf noktayı öğrenme şansım oldu teşekkürler. Benim de sizlere bir kaç sorum olacak;
2005 yılından beri severek kullandığım Hagwag marka botumu artık sıkıldığım için değiştirmek istiyorum malum parçalamayı başaramadım:smiley:
Yarın Almanya Berline iş için kardeşim gidiyor yaklaşık 10 gün Berlin, 10 gün kadar da Polonya Varşovada kalacak. Hali hazırda bir kuzenimde Berlinde yaşamakta. Şimdi yazılanları okumadan evvel yine bir Hanwag bot almayı düşünüyordum, lakin yazılanlardan sonra biraz araştırdım ve Garmont ile tanıştım:smiley: Kafamda birkaç model ve marka belirdi, kullanım yerleri farklılık gösteriyor olabilir ben daha çok şekil ve görüntüsü için alacağım. Çocukluğumdan beri kaba görünümlü sağlam ayakkabılara ilgi duyarım.
Sıralamak gerekirse;
Garmont Pinnacle GTX
Garmont Dakota Lite GTX
La Sportiva Karakorum Trek GTX
Hanwag Sirius GTX
Hanwag Zenit GTX
Hagwag Ferrata Combi GTX

Bu marka ve modeller ortalama 140-250 euro arası. Okuduğum kadarıyla Garmont gerçekten çok kaliteli, Hanwag da üst kalite sanırım. Fikir ve önerilerinize ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim. Saygılar

Etiketler

Ben Aladağlar'a gidip 13 saatlik yürüyüş/tırmanış içeren bir program çizersem kendime, kimse bana ayağımı vuracak, sorun çıkartacak bot aldıramaz.

Scarpa, La Sportiva, Millet

Boreal, Asolo, Raichle/Mammut

Vasque, High-Tec, Lomer

Lafuma, Merrell

YDS

En iyiden kötüye böyle bir sıralama varken, çok ama çok zor.

Keşke olsa düzgün bir türk markası da kullansak, ama doğru düzgün yurtdışı markalar bile bir elin parmaklarından az, biz ne yapalım ?

Merhabalar,

Forumda pek aktif olmasamda dağcılıkla aktif olarak uğraşmaya çalışmaktayım, bu sene erciyes, uludağ, kızlarsivrisi zirvelerine gideceğiz okul kulübüyle bir sorun çıkmazsa işte bu yüzden de iyi araştırarak, bende tecrübeli kişilere de danışarak bu botu aldım.Sizlerin fikirlerini nedir bu bot hakkında ?

http://www.atlaskamp.com/kayland-m11-dagci-botu-kmn001m01/

Arkadaşlar.ASOLO TPS 520GV.Harika bir bot.Şiddetle tavsiye ediyorum.2008 yılından bu yana hiç bir sorun yaşamadım.Doğa aktivitelerinin yanı sıra günlük hayatımda da giyiyorum.İnanılmaz rahat bir bot.24 saatten fazla bir süre ayağımdan hiç çıkarmadan giydiğim oldu.Ayağımda en ufak bir rahatsızlık hissetmedim.Tabi yorgunluktan başka ;) Birde kesinlikle 100% su geçirmez bir bot.Su geçirmez denilen bir çok bot ne yazık ki tam su geçirimsizlik sağlamıyor.Botun tek kötü tarafı ise fiyatı. :-\

meenet' Alıntı:
Merhabalar, gerçekten harika bir başlık olmuş bot seçimiyle ilgili bilmediğim birçok püf noktayı öğrenme şansım oldu teşekkürler. Benim de sizlere bir kaç sorum olacak;
2005 yılından beri severek kullandığım Hagwag marka botumu artık sıkıldığım için değiştirmek istiyorum malum parçalamayı başaramadım:smiley:
Yarın Almanya Berline iş için kardeşim gidiyor yaklaşık 10 gün Berlin, 10 gün kadar da Polonya Varşovada kalacak. Hali hazırda bir kuzenimde Berlinde yaşamakta. Şimdi yazılanları okumadan evvel yine bir Hanwag bot almayı düşünüyordum, lakin yazılanlardan sonra biraz araştırdım ve Garmont ile tanıştım:smiley: Kafamda birkaç model ve marka belirdi, kullanım yerleri farklılık gösteriyor olabilir ben daha çok şekil ve görüntüsü için alacağım. Çocukluğumdan beri kaba görünümlü sağlam ayakkabılara ilgi duyarım.
Sıralamak gerekirse;
Garmont Pinnacle GTX
Garmont Dakota Lite GTX
La Sportiva Karakorum Trek GTX
Hanwag Sirius GTX
Hanwag Zenit GTX
Hagwag Ferrata Combi GTX

Bu marka ve modeller ortalama 140-250 euro arası. Okuduğum kadarıyla Garmont gerçekten çok kaliteli, Hanwag da üst kalite sanırım. Fikir ve önerilerinize ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim. Saygılar

Yok mu önerisi olan. Saygılar

meenet' Alıntı:
Yok mu önerisi olan. Saygılar

Merhaba,

Ben Garmont kullanıyorum, çok defa da kullandım, Bazı modelleri en iyiler arasında, Dakota ilgimi çeken bir model bende almayı düşünüyorum, bu zamana kadar Garmont alıp bir problem yaşamadım tavsiye ederim.

Selamlar

Ender

endy' Alıntı:
Merhaba,

Ben Garmont kullanıyorum, çok defa da kullandım, Bazı modelleri en iyiler arasında, Dakota ilgimi çeken bir model bende almayı düşünüyorum, bu zamana kadar Garmont alıp bir problem yaşamadım tavsiye ederim.

Selamlar

Ender

Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim. Sizin bu başlık altında daha evvel yazmış olduğunuz bir mesaj vardı. "Garmont" kendi sitesinden satış yapıyor diye yanlış hatırlamıyorsam. Ben sitede bu tip bir satış yeri bulamadım. Kendilerine de konuyla ilgli mail attım fakat (5 gün önce) henüz bir dönüş olmadı. Bu konu hakkında yakın tarihte bir bilginiz duyumunuz oldu mu acaba? Saygılar

meenet' Alıntı:
Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim. Sizin bu başlık altında daha evvel yazmış olduğunuz bir mesaj vardı. "Garmont" kendi sitesinden satış yapıyor diye yanlış hatırlamıyorsam. Ben sitede bu tip bir satış yeri bulamadım. Kendilerine de konuyla ilgli mail attım fakat (5 gün önce) henüz bir dönüş olmadı. Bu konu hakkında yakın tarihte bir bilginiz duyumunuz oldu mu acaba? Saygılar

Merhaba Garmont Biraz öyle maillere falan çok geç cevap verirler, Türkiye de istiklal caddesinde Das sport getiriyordu tabi o da oldukça sürebilir, İtalya internet sitesinden alışveriş kısmından alabiliyordunuz önceden ama o zaman da amerika için üretilmiş modelleri almak zor olabilir. En güzeli italya'ya giden birinin alması olacaktır. yada online alıp Berline kargo ile göndermek 2 gün alır ve mantıklı olabilir. Bu arada hanwag'ı da dün gece tekrar inceledim, Garmont ile kıyaslanması çok da mümkün değil.

Türkiye'den Boreal tercih edebilirsiniz hanwagdan çok daha iyidir.

İtalyadan önline alıp berline kargolatmak gayet mantıklı peki önerebileceğiniz bir italyan site var mı ? Saygılar

Selam

http://www.garmont.com/outdoor/ita/distributori-lista.php?id_cat=0&stato=GERMANY

linkte almanya bayileri var, italyan bir site bilmiyorum malesef ,

arkadaşlar offroad da kullanabilecegim rahat araç kullanımına uygun kışlık bot ne tavsiye edersiniz

JUNİOR' Alıntı:
arkadaşlar offroad da kullanabilecegim rahat araç kullanımına uygun kışlık bot ne tavsiye edersiniz

tabanı wibram olmayan goretex olan bileği iyi tutan her şey olabilir, north face e bakabilirsiniz, columbia olabilir

okankaya' Alıntı:
Merhabalar,

Forumda pek aktif olmasamda dağcılıkla aktif olarak uğraşmaya çalışmaktayım, bu sene erciyes, uludağ, kızlarsivrisi zirvelerine gideceğiz okul kulübüyle bir sorun çıkmazsa işte bu yüzden de iyi araştırarak, bende tecrübeli kişilere de danışarak bu botu aldım.Sizlerin fikirlerini nedir bu bot hakkında ?

http://www.atlaskamp.com/kayland-m11-dagci-botu-kmn001m01/

Kayland kullanan yada kullanmış olan birileri yok mu daha kullanamadım ama kaliteli sağlan bir ürüne benziyor, yorumlarınızı merak ediyorum???

okankaya' Alıntı:
Kayland kullanan yada kullanmış olan birileri yok mu daha kullanamadım ama kaliteli sağlan bir ürüne benziyor, yorumlarınızı merak ediyorum???

Çok düzgün duruyor bence, güzel bir ürün çıkacak siz tecrübelerinizi paylaşın bizde meraktayız

Herkese merhabalar...
Ben bu yaz kaçkarlarda yayları gezerken son derece kolay bir rotada çok ters bir yere sapıp oldukça eğimli yer yer kayalık çoğunlukla sık çalılık bir yürüyüş gerçekleştirmek zorunda kaldım ve bu yürüyüş sırasında aşağıdaki linkteki Salewa ayakkabımı parçaladım.Parçaladım dediysem aslında ben sadece eğimden kaynaklı zorunlu olarak sürekli yan basarak yürüyordum ki ayakkabının tabanı ayrıldı.
http://www.horyinfo.cz/view.php?cisloclanku=2008040021
15 günlük bir kampın daha 4. gününde gerçekleşen bu rezalet hem beni o an çok ama çok zor durumda bıraktı hemde geri kalan etkinlikleri baltaladı.Aslında ayakkabı göründüğü gibi tam çarşaklı içi dışı deri goretexli ve vibram tabanlı sağlam bir ayakkabı gibi duruyordu lakin daha 2. senesinde bu olay gerçekleşti.Yeni bir ayakkabı almak için yaklaşık 20 sayfa kadar okudum ve daha önceden karar kıldığım Asolo veya La Sportiva markalarına bir kaçı daha eklenmiş oldu fakat her şey ayakkabıları denerken belli olacak.Sizden yeni alacağım ayakkabıda bu tarz bir sorunla karşılaşmamak için tavsiye istiyorum. Salewanın bu modeli oldukça rijit bir ayakkabı idi acaba bu bahsettiğim koşulda gerekli esnekliği sağlamasına engel olmuş ve nihayetinde insan yapısı olan yapıştırıcısının tabanı tutamamasına sebep olmuş olabilir mi?Benzer deneyimi olan var mı acaba?
Bir de şu Gore-Tex le ilgili bir kaç kelam etmek istiyorum. Bu astar suni bir membrandır yani mikro düzeyde gözeneklere sahip bir zardır. Bu onun gözeneklerinden daha büyük mikron değerine sahip suyu içeri geçirmemesini ama daha küçük mikron değerine sahip su buharını ise geçirmesini sağlıyor. Lakin bunların hepsi labrotuar koşullarında ve teoride geçerli yani aslında pratikte de geçerli ama gerçek doğa şartlarında bu mekanizmanın işlemesini engelleyecek çok fazla faktör var. İlki çok basit bir fizik kuralına dayanıyor; difüzyon yani basitçe çok yoğundan az yoğun ortama geçiş. Buda şu demek oluyorki dışarıda yağmur yağarken ya da yoğun nemli bir ortamda sizin ayağınızdaki nem (ter) dışarıya atılamaz hatta dış ortam nemi sizin ayakkabının içinden fazlaysa dışarıdan içeriye geçiş olur ve ayağınız içeri giren nemin yoğuşmasıyla bildiğiniz ıslanır, ha dışarıdaki suyu tutarmı sonsuza kadar değil ama tutar fakat bunun için zaten gore-texe ihtiyaç yok.İkincisi kullanımlar sırasında suyun içinde çözünen ve sudan daha küçük mikron değerlerine sahip olabilecek bir takım mineraller ve tuzlar astardaki göznekleri tıkayabilir ve hatta zamanla bu astar yıpranıp çeşitli yerlerinden yırtılabilir buda astarın özelliğini yitirmesi anlamına gelirki en iyi astarın bile 3-4 senenin üstünde bir ömre sahip olması pek beklenmemelidir. Üçüncüsü kuru havalarda dahi herkesin ayağındaki terleme miktarı aynı olmayacağı için ve buharlaşma ancak belli hızlarda gerçekleşebileceğinden herkesin ayağı ideal çorap kullanılsa dahi aynı kurulukta olamayacaktır. Sonuç olarak aslında gore-tex az nemli tercihen kuru ortamlarda ya da kısa süreli su geçişleri yaptığınız ama sonrasında nemsiz kuru bir ortamda yürümeye devam ettiğiniz koşullarda size anlamlı bir katkı sağlayacaktır onun ötesinde gore-texe her şeyi çözen astar gözüyle bakmayınız ve bu astarın size karşı bir pazarlama aracı olarak kullanılmasına izin vermeyiniz derim ben....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR