Bot Tavsiyesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan özlem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 890
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 562,754
Ynt: Bot Tavsiyesi

Merhaba
sanırım çorap seçiminin yanlışlığından kaynaklanıyor o terleme ve ıslaklık.......
Goreteks astar kirlendi ise geçirgenlik de azalmış olabilir tabi ki............

Etiketler

Şevket' Alıntı:
Tecrübeli doğaseverlere bir sorum olacak...

Erimek üzere olan sulu karda yapılan 5-6 saatlik yürüyüşten sonra gore tex bir botun su alması normal midir?
Bahsettiğim durum Meindl Island botta yaşandı.

Bahsettiğim Meindl Island botu 10 saat su dolu bir kovanın ıcınde beklettım.10 saatin sonunda kovaya ilk koydugum andaki kurulukta aldım.Sizlerinde bahsettiği gibi, o ıslaklık sanırım yanlış çorap seçimi aşırı terleme ve kurumaması gibi sebeplerden dolayı oluştu.

Bende yaklaşık 6 aydır Meindl Island pro MFS botu kullanıyorum ve bugüne kadarki tüm kış faliyetlerinde en ufak bir ıslanma olmadı. Benimle aynı faliyete katılıpta ayakları sırılsıklam olan bir çok arkadaş oldu. ayakkabının tek dezavantajı bira altı sert olduğu için ayaklarımı uzun faliyetlerde yoruyor. Bunun için silikon özellikli ince bir tabanlık arıyorum.

Eczaneler de ve/veya Hastane yakınlarında ki tıbbı malzeme satan dükkanlarda aradığınız tabanları bulabileceğinizi düşünüyorum.

Dağ Malzemecileri ve ayakkabıcıları unutun.
;D

Bir türlü fırsatını bulamadım. Hep faliyet öncesi aklıma geliyor ama zamansızlıktan ilgilenemiyorum. Ama bu sefer gitmem gerekli bahar faliyetleri daha uzun olacağı için ayakların bakımı önemli. sonuçta tüm yükü onlar taşıyor.
Meindl dan çok memnunum hatta yurtdışından bir arkadaşıma yaz faliyetleri için daha hafif olan ve çok beğendiğim Meindl Softline Ultra GTX modelini getirttim. Ancak numarası ufak geldi(41.5) (Yurdışı alışverişlerin en büyük sıkıntısı). Hiç istemesemde kullanamayacağım için satmayı düşünüyorum. Yakında bir ilan açacağım. İlgilenen olursa görüşebiliriz.

Ayakkabı bu;

http://www.meindl.co.uk/products/Walking_and_Hiking/Mens_Boots/6/Softline_Ultra_GTX

icman' Alıntı:
Bende yaklaşık 6 aydır Meindl Island pro MFS botu kullanıyorum ve bugüne kadarki tüm kış faliyetlerinde en ufak bir ıslanma olmadı. Benimle aynı faliyete katılıpta ayakları sırılsıklam olan bir çok arkadaş oldu. ayakkabının tek dezavantajı bira altı sert olduğu için ayaklarımı uzun faliyetlerde yoruyor. Bunun için silikon özellikli ince bir tabanlık arıyorum.
Decathlon mağazasında istediğiniz özellikte tabanlıklar mevcut........

Merhabalr Arkadaslar IMDAT! hehe

Simdi ....(butun forumu 30 safiyida gozden gecirmeye calistim ama sormak icin hemen uye oldum hizli cevaa ihtiyacim vardi...yardimlariniz icin simdiden tesekkur ederim...)

Ihtiyaclarim shu dogrultuda..

Likya yolu rehberligi yapacagim bu sene ve yaklasik haftada 3 4 gun kampli yada kampsiz likya yurusyuslerim olacak. yollar hakkidan bilgi sahibisinizdir herhalde..ya da soyle aciklayyaim kas vecevresi genelde kusuk tasli kayali ve maki dolu patikalar genelde..

.cok atlamali kaymayan kayalarda tutan ve bilekli bir bota ihtiyacim var...su gecirmemesi ve yazin yuruyecegim icin hava alan bir bot olmasini istemekteyim

Kayland La fuma hakkinda ne dusunursunuz... butcem 100-200 arasi olacaktir. simdilik...:smiley:

hadi bana tavsiyeleriniz varsa bekliyorum rica ediyorummmmmmm

tesekkur ediyorummmmm ::smiley:

ama ama yeni rehber oluyorum ....onemli olan yollari bilmem ddegilmi ayakkabiyi da zamanla ogreneceim hem :smiley:))) yaaaa yarina kadar bekleyemecegim...neden yarin:smiley: hem rehber hem tavsiye isityor hem de sabirsiz

mr. nobody' Alıntı:
boreal atlas ve boreal bulnes modeli arasındaki farklılıklar nelerdir? ikisi de aynı amaç için tasarlnmış gibi geldi bana.
birisine otomatik krampon takılıyor, diğerine takılmıyor

Pardon , "otomatik krampon takılıyo" derken neyi kastetininiz ? otomatik krampon nedir ?

bilmiyorum kusura bakmayın ...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri