Bot Tavsiyesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan özlem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 890
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 562,651
Ynt: Bot Tavsiyesi

Bu başlığı ilk gördüğümde benimde aklıma Yakupoğlu gelmişti ve bu bi ara başlık altında tartışılmıştı (Bkz. 2nci ve sonrasındaki sayfalar) hatta yakupoğlunda görevli bir arkadaş bizim bu yazıştıklarımızı görüp gezenbilire üye olup bizlerle irtibata bile geçmişti. Hatta sayemizde web satışı için bir kaç revizyon bile yapılmıştı, sağolsunlar.

Bence bu aşamadaki problem YDS'nin dağcı botu üretecek teknoloji ve birikime sahip olmaması değil pazarı (en azından şuan için) yeterli görmemesi olabilir. Sonuçta adamlar avrupanın en büyük teknik bot üreten firması. Aldıkları tek sipariş büyük ihtimalle avrupada 1 yılda satılan dağcı&trekking botu satışı kadardır, neden bizimle uğraşsınlar ki :smiley:

Ama benim temennim, umarım günün birinde bu pazara girme fikrine sıcak bakarlar. O zaman Yakupoğlu almayanları hep beraber döveriz :D

Etiketler

mimar_ankara' Alıntı:
sayın endy, tabi sizin kadar bot teknik özelliklerini bilmiyorum. Dağcı veya trekkingci değilim. Ancak basından takip ettiğim kadarıyla, yds amfibi askerler için su geçirmezlik garantisi veren, tabanları özel arge ile geliştirilmiş, ayrıca soğuk iklim için üretilmiş profesyonel botlar üretiyormuş. Böyle kuruluşlara feedback yapıp ürün geliştirmelerine katkıda bulunulabilinir. Ben sadece dünya markalarının 500 tl den başlayan fiyatlarından rahatsız oldum, yakın kalitede botlar Türkiyede de üretiliyor demek istedim.

Evet bence de çok pahalı ve bu eleştirinizde çok da haklısınız, Bende çok şikayetçiyim bundan, Yakın kalitede botlar türkiyede üretilipte hak ettiği fiyattanda satılmıyor hep daha altında satılıyor buna da kızıyorum,
Lakin bu tür ürünler bu tür ürünleri tanıtabilecek kalitede sporcuları, lider insanları, doğayı ve doğa sporlarını seven sanatçıları ve politikacıları olmadıkça ve onlar bu ürünleri kullanmadıkça markalaşmaz.
Dünya çapında ünlü olup ürünlerinizi istediğiniz fiyattan satabilmek için de çok tartışılmaz bir özelliğiniz olması lazım mesela tasarım veya kalite gibi, veya reklam gibi

bot tavsiye edilebilir..ancak şansınızda yanınızda olmalı..zira yeni aldıgınız botların garantisi olsada şansınız yoksa yüzde iki şansla hatalı çıkabilir.
1.mutlaka bir veya yarım numara büyük botu tercih edin.
2.hangi faaliyeti daha fazla yapacaksanız ona göre bot seçin.
3.mümkünse çarşak bantlı süet ,kumaş karısım bot tercih edin.(daha iyi nefes alır)
4.tabanlarda marka degil sert veya orta sert malzemeli olan yüksek yapılı olanı tercih edin.
5.full deri botlarda süet veya nubuk seçin.çizilmeyi asgariye indirir..tek parça tercih nedenidir.
yüksek irtifa botlarına bakıp karar vermeyin.onlar sadece 8000de vardır..
fiyatlar için ise, markaya bakıp avrupadaki fiyatı araştırın sonra piyasaya bakın,fark ne kadar..
ihtisası sadece bot olan üreticiden malzemeyi almak sizi ilerdeki bir takım olumsuzluklardan kesinlikle koruyacaktır.
futbol ayakkabısı üretenden outdoor botu alırsan ben diyeyim,veya cadde trekkingi için üretim yapan markalardan begenirsen yolda kalmaya adaysın söyleyeyim..

2 Gün önce 15 Şubat 2012 Likya yolu için kendime uzun zamandır bi bot arıyordum.Tavsiyeler üzerine Salomon Cosmic 4D aldım çok memlunum 2 gün şehir içi " KAR " da kullandım gayet konforlu

dervisali' Alıntı:
Öncelikle merhabalar.

Gezenbilir sayfasında başka konularda yazmıştım ama doğa sporları başlığında ilk kez yazıyorum. Fotoğrafçılığa meraklıyım ve doğada bu hobimi yerine getirmek için bir ayakkabı/bot aldım. Çeşitli modelleri bulunan yeni bir marka CLORTS.

http://www.looklife.com.tr/Kategori.aspx?M=8

Bu ayakkabılardan TRAIL-01B modelini kullanıyorum.

Ünlü markalardan ucuz ancak ben günlük kullanımda çok memnunum. Ancak bir dağcılık grubuna katılmak istiyorum. Hem ayakkabı için hemde marka için yorumlarınızı almak istedim.

Bilgisini paylaşacaklara şimdiden teşekkür ederim.

Markayı tanımıyorum. Ancak dağcılık grubuna katılacaksanız bir bot tercih etmelisiniz. Bu ayakkabı ile düz yolda hafif rampa patikada yürür ya da koşarsınız. Trekking ya da Hiking için bileğinizi burkulmaktan korumak koruyan bir bota ihtiyacınız var. Bu bot su almamalı, nefes almalı, tabanı yapılan etkinliğe göre belirli sertlikte olmalı, etrafında çarşak bandı olmalı, vs... Hangi bot diye soracak olursanız bu başlıkta çok sayıda bot incelendi. Genel bir göz gezdirin derim.

slm.
Arkadaşlar uzun zamandır kullandıgım kinetix marka botum ömrünü tamamladı.Cok yer bakmama ragmen dogru düzgün bot bulamadım. :mad:
İnternetten modellere baktım bi kac model begendim.İnternet üzerinden satış yapan 2 iş yeri ile görüştüm kredi kartı ile alışveriş tamamlanmadan ürün satışı yapmıyorlar.
Kapıda ödeme gibi bi hizmetleri yok.
Bende kredi kartımın bilgilerini vermek istemiyorum acıkcası cünkü her yere bilgilerin verilmesini dogru bulmuyorum.
sahibinden yada gittigidiyordan ilan acın diyorum kabul etmiyorlar.

Eger bulabilirsem bu ürünü almak isterim.Siyah renk

1 ci ürün

İkinci ürün

İnternette 225 lira ile 250 lira arasında aynı bota fiyat yazanlar var.
Birde normal ayakkabı 42 giyorum ama bot ve bazı spor ayakabı 43 numaraı tam oluyor bundada sanırım 43 numaralı olanı uyum saglar.

Acaba bana fiyat konusunda uygun diye tavsiye edebileceginiz bir yer varmı bide kapıda ödeme kolaylıgı saglayan bildiginiz bi firma varmı yardımcı cok memnun olurum.
Teşekürler.

Merhaba
Linkini verdiğiniz ikinci bot bayanlar için zaten.......pembeli falan.....:smiley:
Colombia ürünlerini İstanbul-Sirkeci'de Winner Sport mağazasında hesaplı olarak bulabilirsiniz sanırım............
Bilgilerinize

Herkese selamlar.

Uzun zamandir hepinizin okuyucusuyum, nihayet bir tavsiye de ben isteyecegim sizden. Uzun zamandir erteledigim seyleri ufaktan yapmaya basliyorum. Bunun icin oncelikle bir bot ihtiyacim var.

Hafif gunu birlik doga yuruyusu yapmayi planliyorum bir sure boyunca. Daha fazlasina gecmeden once bu sekilde zaman gecirmeliyim zaten. Bu dogrultuda sizden iki urun ile ilgili fikir isteyecegim.

Birincisi Columbia Estes
Bu urunu 125 TL'ye alabiliyorum. Dikis sayisinin az gibi duruyor ama bilemiyorum. Guzel gorunmesinden baska ne ise yarar emin olamiyorum, siz ne dersiniz.
http://www.sportcity.com.tr/Columbia-Estes-Boot,PR-15723.html

Ikinci urunum ise biraz daha iyi sanirim Quechua Forclaz 500. Novadry teknolojisi kullaniliyor. Ancak bunu da internetten satin alacak yer bulamiyorum. Dolayisiyla eger buna karar verirsem Istanbul'a geldigim bir gune kadar beklemeliyim. Bunun da fiyati 120 TL gibi bir fiyati var sanirim.
http://www.decathlon.com.tr/TR/forclaz-500-194466278/

Elbette konu icerisinde bahsi gecen botlarin yaninda bunlar biraz hafif kacacak sanirim, ozellikle Columbia. Ancak daha yuksek fiyatlara simdilik cikamiyorum. Ote yandan kafamdaki aktivitelerin de hafifligini de goz onune alinca Columbia bile isimi gorur diye dusunuyorum, acaba yanlis mi dusunuyorum? Zira Queacha'yi ne zaman alabilecegim belirsiz.

Sizler ne dersiniz? En azindan Nisan ya da Mayis'a kadar Istanbul'a gelemeyecegimi de goz onune alirsaniz bana ne onerirsiniz?

Dün Türkiye çapında bayileri olan bir spor mağazasında Kangaroos marka botlar gördüm.Bu markayı Esemspor ithal etmeye başlamış.Pek çok modeli vardı.Fiyatları ortalama 100TL .100 TL lik bir botun karda ve yağmurda su geçirmemezliği ne kadardır, ciddi şüphem var.Bu marka hakkında bilgisi olan varmı? Denemek için bir tane alayım diyorum.
http://www.kangaroos.com/

Modelleri buradan görebilirsiniz.

http://www.youblisher.com/p/168729-KangaROOS-Fall-Winter-2011/

Merhaba
Colombia botları satılan mağazalarda bir süredir bu botlarda satılmakta.... Satın alan bir arkadaşım su geçirmediğini ama hava da geçirmediğini.... bu sebeple daha önceden ayaklarında böyle bir sorun olmamasına rağmen bu botu giymeye başlayalı ayaklarının "fare ölüsü" gibi kokmaya başladığını söyledi........... Vallahi ben demiyorum, o arkadaşımın söylediğinin aynısını yazdım....... ;D

Teşekkürler

Gore-tex vb. ürünlerden teknik anlamda anlayan biri değilim.

Gore-tex / eVent karşılaştırmasının yapıldığı 2 video izledim.Bu videolara göre eVent , Gore tex'i geçmiş görünüyor.

http://www.youtube.com/watch?v=dLGGcVOz1zA

http://www.youtube.com/watch?v=K9g0Xq0SXE0&feature=related

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

http://www.eventfabrics.com/

http://www.gore-tex.com/remote/Satellite/home

Selamlar. Bahsettigim Columbia'lari 1 haftadir giyiyorum, henuz bir sorunla karsilasmadim. Bir aktivite yaptik fena degildi. Gerci yarim numara daha buyuk alsaymisim fena olmazmis. Donusun son 10 - 15 dakikasina kadar iyiydi ama en son yokus inerken biraz parmak uclarimdan hissetmeye basladim botlari. Koku konusunda da bir sorun yok simdilik. Bir haftadir surekli giyiyorum aktivite disinda da. Baktik koku falan yok simdilik. :smiley:

Umarim memnuniyetim devam eder. :smiley: Sevgiler herkese.

[SIZE=medium]Kayland Vertigo Light[/SIZE]
[/size]
[/size][SIZE=medium]Merhaba[/SIZE]
[/size]
[/size][SIZE=medium]Sugeçirmez ve nefes alabilir özellikte ve sağlam bir bot almak istiyorum. Karadeniz ve marmara bölgesinde kullanılacak.Orta ağırlıkta bir çanta ile gezeceğim. Özellikle yağmurlu veya ıslak çimlerle kaplı zeminde yürüdüğümde ıslanmamalı. Botun tabanı uzun yürüyüşler sonunda ayağımı ağrıtmayacak darbe emici özelliği sahip olmalı. Bütçem ise kaliteli bir bot için olduça düşük olan 200-300TL aralığı.[/SIZE]
[/size]
[/size][SIZE=medium]Malesef çok kaliteli markaların pahalı botlarının incelemelerine baktığımda içler acısı duruma şahit oldum.1 yıl sonunda kum gibi ufalanan tabanlar, kırılan ikiye ayrılan yerinden çıkan tabanlar, dikişleri patlayan, su geçiren ayakkabılar gibi. Bunlardan biri yakında zamanda okuduğum Boreal Bulnes.[/SIZE]
[/size][SIZE=medium] [/SIZE]
[/size][SIZE=medium]http://www.outdoorhaber.com/boreal-bulnes-dagcilik-botu-inceleme/[/SIZE]
[/size]
[/size][SIZE=medium]Tabanının sert olması nedeniyle çok rahat olmadığı fakat çok dayanıklı olması ve parasını son kuruşuna kadar hak etmesi nedeniyle en çok sempati duyduğum bot Boreal Atlas.Fiyatı 450TL civarı,indirim sonucu 300 ve altına inmesiyle almayı düşünebilirim.[/SIZE]
[/size]
[/size][SIZE=medium]Botlarla ilgili kullanıcı değerlendirmelerine bakarken ortalama 5 üzerinden kaç aldığı değil en düşük not verenlerin sayısı ve nedenleri beni ilgilendirir.İnternette bütçeme uygun ayakkabılara bakarken iki marka gözüme çarptı biri Merrel'di.Merrel isotherm 6 ve Merrel chameleon thermo 6 modelleri hakkında dayanıksız olduğunu ve terleme yapacağını anladım ama ayakkabının ortalamasına bakarsanız 5 üzerinden 4 ve üzeri not almış.[/SIZE]
[/size]
[/size][SIZE=medium]Daha sonra backpacker.com sitesinde editors choice ödülü alan botlara baktım.Sitede 2012 yılında yapılmış botların kategorize edildiği bir belge buldum.Burada botlar çeşitli kategorilere ayrılmış ve listelenmişti.[/SIZE]
http://www.backpacker.com/2007/GG2012_Charts/GG12_BootChart.pdf
[/size][SIZE=medium]İsteklerime en yakın olan Rough Trail(RT)kategorisini "[/SIZE][/size][SIZE=small]With a higher cut and torsionally rigid soles, these boots offer better edging, but they [/SIZE][SIZE=small][/color]usually also have enough longitudinal flex for comfortable striding. many provide superior waterproofing, durability, and foot protection under big loads. heavier models can feel blocky on trails and require several trips for break-in. some have a lip on the sole for step-in crampons[/SIZE][SIZE=medium]." ve bilek yüksekliği olarakta High-cut (H) " [/SIZE][SIZE=small][/color]they provide stability and ankle support for mountain travel. a higher ankle also provides better protection for stream crossings and the worst weather. some models require a longer break-in period[/SIZE][SIZE=medium]." bana uygun olduğunu gördüm. Burada Kayland markasının vertigo modeli ihtiyaçlarımı karşılıyordu. Kayland markasını tanımak için internet sitesine girdim.[/SIZE][SIZE=medium]
[/SIZE]
[/size][SIZE=medium]http://en.kayland.com/products.php?cat=5[/SIZE]
[/size]
[/size][SIZE=medium]Aradığım botlar bu sitede aradığım özellikleri sağlayan Bacpacking "[/SIZE][/size][SIZE=small][/color]In the Backpacking range the trekker can choose from a vast range of products which are extraordinarily comfortable and which fit like a sock. The excellent grip on wet, slippery terrain and the new technical solutions offered improve shockabsorption around the heel, ankle anchoring and rolling motion of the base, ensuring a very natural walking motion with excellent protection through the entire range of movement.[/SIZE][/size][SIZE=medium]" kategorisinde idi. Ayakkabının en büyük handikapı ise dar burunlu olmasıydı.[/SIZE]
[/size]
[/size][SIZE=medium]Siz Kayland Vertigo Light Hiking Serisi Trekking Botu hakkında ne düşünüyorsunuz.[/SIZE]
Düzeltme: Moderatör arkadaştan köşeli parantezleri görünmez yapmasını rica ederim.

24527-BP0409BOOT_kayland_veritgoLight_bjk.jpg
kayland_vertigo_light.jpg

kayland_vibram_mars.jpg
kayland-vw.jpg

Kayland Vertigo Light
Loads of support, yet very light-weight, this awardwinning light hiker is suitable for light back-packing, hiking, and approach.

Upper: Breathable Abrasion Resistant Textile + Suede 1.6/ 1.8mm
Midsole V-K
Lining: eVent® Cocona®
FIT Precise
Construction board lasted
Insole light
Sole: Vibram® Mars

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR