Bot Tavsiyesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan özlem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 890
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 562,651
Ynt: Bot Tavsiyesi

churchward' Alıntı:
her türlü ortamda kullanırım :D
daha evvel şehirde giydiğim botlarım patlayınca dağ botlarımı şehirde de giymeye başladım dolayısıyla yine kullanırım diye düşünüyorum. Eski botlarım (asolo) dağlarda çok hırpaladığım için yırtığı söküğü patlağı olmamasına rağmen şehir için pek uygun değiller artık o yüzden şehirde de giyebileceğim bi bot bakıyorum. yüksek irtifa dağcısı değilim. Öte yandan dağ botunun şehirde şık olmadığı da bir gerçek acaba 250ye bir lumberjack alıp eski botlarımla idare etsem mi diye de düşünmüyor değilim.

bir de bu bot nasıldır acaba

http://www.hepsiburada.com/liste/lomer-pelmo-men-trekking-bot/productDetails.aspx?productId=outmy000049&categoryId=22003663#Gorseller

Güzel şık ve başarılı bir model. Sympatex astar kullanılmış. Su geçirmez nefes alabilir astarlar içinde sürtünmeye en dayanıklı astarlardan birisidir. Ayakkabının çevresi ful çarşak bandıyla çevrili. sürtme çarpmalara karşı ayakkabılarınızı ve ayaklarınızı koruryacaktır. Malzeme üzerindede dikiş az kullanılmış. Bu da ayakkabının ömrünü uzatan bir faktör. İlk sayfada sorulan Borealin Bulnes modeli var. O botlar trek kullanımı için elverişli değildir. Otomatik krampon takılabilir modellerin bir çogunun taban kalınlıgı 4/4 veya very rijit olarak geçer ki, eski türk filmlerinde üçgen vücutlu bi abimiz vardı, onun gibi yürü vaziyettte olursunuz=) Onun yerine Yine aynı modelin ömürlük olan Atlas'ı da tavsiye edebilirim. Pelmoya oranla daha bir kaba görüntüsü vardır, hatta ayagınızdayken yukardan bakınca patatese benzer ama en sağlamlarındandır. Efsanedir...

Etiketler

churchward' Alıntı:
yukarıdaki bestardlar konusunda ne düşünüyorsunuz?

İncelediginiz Bestard modelleride doğa şartları için oldukça elverişli. Taban olarak Vibramın en çok kullandıgı serileri uygulanmış. Astar olarak Gore-tex. Gerçi gore-tex başarılı bir astar olarak gözüksede aslında ayakkabıda kullanılan astarı oldukça çabuk nefes alma özelliğini kaybetmekte. Özellikle derin su geçişlerinden sonra gözenekleri iyiden iyiye kapanır. Bakımını iyi yapmak gerekir. Dış malzeme olarak kısmen kevlar kullanılmış. Kevlar ise sentetik bazlı kumaşlarda sürtünme dayanımı en sağlam malzemelerdendir. Tekstilde Kevlar XP serisi kullanılıyor diye biliyorum. Aynı zamanda farklı üretimleri balistikte, kurşun geçirmez yelek yapımında kullanılmakta. Sadece uzun süre güneşe maruz kaldıgında çabuk deforme olur.
Salomonunda modeli vardı. Aktif doğa yürüyüşlerinde tavsiye edebilecegim bir model. Oldukça şık ve oldukça kullanışlı, rahat bir modeldir. Onu da tercih edebilirsiniz ama digerlerine oranla uzun bir ömür biçemem.

Sevgili arkadaşlar
ASOLO'nun geçen sezon ürünlerinde müthiş indirimler sözkonusu. Nerede mi? İkitelli Deposite AVM nin içindeki YKM Outlet mağazasında....
http://www.adrenalinoutdoor.com/FSN-95-GTX-Ayakkabi_1651.html#0
Eşim için linkteki botu 199 TL ye aldım dün , sanıırım sadece 40 no kaldı.... Malum numara sıkıntısı her outlet gibi burada da mevcut... Geçen sezonun ürünleri olduğu söylendi reyon görevlisi tarafından.... Ama bazılarının teşhir ürünü olduğu belli oluyor... Fiyatlar 35.5 numara çocuk botu 99 TL , 36.5 no dan itibaren de 159 TL ile 249 TL arasında değişiyor....
Örnek:
http://www.adrenalinoutdoor.com/Attiva-Gore-tex-Bayan-Bot_5225.html#0 linkteki bot 209 TL. ve 36.5, 38 ve 39 no mevcut.
Erkek için de (kahverengi tonlarında) 40, 43, 45, 46, 47 numaralardan birden fazla mevcuttu. En pahalı olan 249 TL olup, tamamı deri ve çarşak bandı olmayan bir model....

Bilgilerinize.....

Merhaba Arkadaşlar Uzun süredir Kendime Trekking bot Bakıyordum Ve En sonunda Boreal Atlas Almaya Karar Verdim Ve bugün Ürünün siparişini verdim, Yanlız Kafama Takılan Birşey Var Normalde 45 numara yds askeri postal giyiyorum spor ayakkabıdada 45 numara giyiyorum ama Boreal'de 46 numara Sipariş ettim acaba Hatamı ettim arkadaşlar ??

herakol' Alıntı:
Merhaba Arkadaşlar Uzun süredir Kendime Trekking bot Bakıyordum Ve En sonunda Boreal Atlas Almaya Karar Verdim Ve bugün Ürünün siparişini verdim, Yanlız Kafama Takılan Birşey Var Normalde 45 numara yds askeri postal giyiyorum spor ayakkabıdada 45 numara giyiyorum ama Boreal'de 46 numara Sipariş ettim acaba Hatamı ettim arkadaşlar ??

Bende boreal cayenne kullanıyorum.Bizzat deneyip giyerek aldım;Normalde 40 numara giymeme karşı boreal 41 numarası ayağıma oldu

Hasan bey iyi akşamlar nasıl botlarınızdan memnunmusunuz bende aldım bot güzel memnunum ama şehir içinde ideal deniyordu kaymaz rahat kullanım deniyordu ama asfalta ve fayans zeminde kayıyor dikkat edilmesi lazım bence sizde de böyle sorun varmı acaba.

Malesef tüm Vibram tabanlı ayakkabılarda ıslak ve kaygan zeminde kayma oluyor. Özellikle dikkat etmek gerekiyor. Şu kullandığım tüm ayakkabı ve botlar vibram tabanlı ve hepside aynı...

Evet; Malesef Vibram tabanlı ayakkabılarda ıslak zeminlerde aynı problem var,

AVCI_77' Alıntı:
Hasan bey iyi akşamlar nasıl botlarınızdan memnunmusunuz bende aldım bot güzel memnunum ama şehir içinde ideal deniyordu kaymaz rahat kullanım deniyordu ama asfalta ve fayans zeminde kayıyor dikkat edilmesi lazım bence sizde de böyle sorun varmı acaba.

Şehir içinde kullanmıyorum,doğada ise oldukça memnunum.

hasan110' Alıntı:
Bende boreal cayenne kullanıyorum.Bizzat deneyip giyerek aldım;Normalde 40 numara giymeme karşı boreal 41 numarası ayağıma oldu
Malesef Benim Deneme Şansım Yok Konum Olarak Outdoor Ürünleri Satan En yakın Mağazaya 100 lerce Km Uzaklıktayım Yorumunuzdan Teorik Olarak Doğru Bir Seçim Yaptığım Sonucu Çıkıyor içime su serptiniz Teşekkürler Tabi Pratikte Nolucak Onu Bot Gelince Anlıyacağız kutupayisi.com dan spariş verdim umarım bot ayağıma olur aksi taktirde ürünü tekrar kargolayıp iade etmem gerekicek ama dediğiniz gibi boreal atlas modeliyle ilgili kalıbının diğer normal ayakkabı ve botlarımıza göre biraz dar olduğunu birkaç kişiden daha duymuştum bu arada sizce günlük hayatta giyile bilir bir botmudur atlas yoksa sadece aktivitelerdemi kullanmalıyız ?

Serkan bey teşekkür ederim bilgi için su serpti içime nort face sandalet almıştım çok memnunum genelde vibran tabanlı ayakkabılarda bu sorun var amaaaaaaaaaaa dağda süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ama yinede memnunum botumdan .

Botum Bugün Elime Ulaştı Kaygılarım Yersizmiş Numara Tercihini Doğru Yapmışım 46 Numara Ayağıma Tam Oldu Şu an bir sıkıntı yok Yalnız Çorap hediye edicez demişlerdi kutudan çorap falan çıkmadı :smiley: İşte yeni botum Boreal Atlas umarım pişman olmam Şu an mutluyum
Botlar Naylon Şeffaf Jlatinin İçersindeydi
IMG_1117.JPG

Buda Kutudan Çıktı Suya Karşı Koruma Spreyiymiş satıcı ortalama 1 yıl sonra kullanın dedi
IMG_1120%7E0.JPG

IMG_1122.JPG

Güle güle kullanın. Ayağınıza tam oldu derken; kalın çorpla denediniz umarım. Ayak şişme durumunu simule etmek için...

((((Gönderen: herakol
Alıntı Ekle
Botum Bugün Elime Ulaştı Kaygılarım Yersizmiş Numara Tercihini Doğru Yapmışım 46 Numara Ayağıma Tam Oldu Şu an bir sıkıntı yok Yalnız Çorap hediye edicez demişlerdi kutudan çorap falan çıkmadı İşte yeni botum Boreal Atlas umarım pişman olmam Şu an mutluyum
Botlar Naylon Şeffaf Jlatinin İçersindeydi)))))

Güle güle kullanın,pişman olmassınız dağ bayırda eskisin inşallah ;D ;D

Arkadaşlar gerek dağcılık gerekse trekkıng faliyetlerinde kullandığm botların bağcılklarını bağlamada kullandığım bir yöntem var.Bilenleriniz muhakkak vardır ,olsun ben yinede yazmayı uygun gördüm.

Şöyleki. rampa ve yamaç çıkışlarında botların iplerini normal sıklıkta bağlıyorum.İnişlerde ise aşağıdaki şekildeki gibi botun boğaz başlangıç hizasından tek düğmük sıkıca atıp bileğin geri kalanını yine normal sıklıkta sararak bağlıyorum .Bilek hizasındaki bu tek düğüm inişlerde ayağın öne kayarak tırnak batma ve morarmalarının önüne geçiyor.

bot ipi ba?lamak.gif

icman' Alıntı:
Güle güle kullanın. Ayağınıza tam oldu derken; kalın çorpla denediniz umarım. Ayak şişme durumunu simule etmek için...
Teşekkür ederim Serkan bey. İnce Çorapla Denedim Sipariş ettiğim Kalın Çoraplar Henüz elime ulaşmadı, Fakat ince çorapla bot bağcıkları açıkken ayak parmaklarımı botun ön kısmına dayadığımda topuk kısmında işaret parmağım geçicek kadar boşluk kalıyor Bağcıkları bağladığımda ayağıma tam oluyor Ben kalın Çoraplada Bir Sıkıntı Çıkıcağını sanmıyorum

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR